Σοκ έχει προκαλέσει σε όλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ που έχουν λάβει γνώση του περιοχομένου της η κλήση της ΠΑΕ σε απολογία από την ΟΥΕΦΑ. Δεν είναι μόνο τα τρία χρόνια αποκλεισμού και οι 150.000 ευρώ πρόστιμο που προτείνει ο εισαγγελέας της ΟΥΕΦΑ, ποινή που αν επιβληθεί τελικά απειλεί με Ευρωπαϊκό αφανισμό την ΑΕΚ αλλά κυρίως το ότι το κκό ερχόταν εδώ και μήνες και ο Σταύρος Αδαμίδης είχε καταφέρει να το κρατήσει κρυφό ακόμη κι από τους πιο στενούς του συνεργάτες. Ολοι ήξεραν τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ αλλά ουδείς είχε συνηδητοποιήσει το πως η ΟΥΕΦΑ προειδοποιούσε για ολική καταστροφή. Ο Αδαμίδης για λόγους που πιθανότατα έχουν να κάνουν με τους εντολείς του στην ΠΑΕ είχε κρατήσει τα πάντα μυστικά ακόμη κι από τους στενότερους συνεργάτες του. Οι προειδοποιήσεις της ΟΥΕΦΑ είχαν γίνει πολύ πριν οι μετοχές του Παππά περάσουν και επίσημα από τα χέρια του Παππά στον Κασνακίδη και στους άλλους 4-5 που ξαφνικά έγιναν μεγαλομέτοχοι στην ΠΑΕ. Ισως αυτό εξηγεί και για ποιο λόγο έγινε τόσο γρήγορα και ανοργάνωτα το εγχείρημα των Supporters παρότι ακόμη και ο Κασνακίδης είχε προτείνει να ξεκινήσει τουλάχιστον τον Οκτώβριο. Προφανώς υπήρχε φόβος μην διαρρεύσει οτιδήποτε και οι μετοχές μείνουν στα χέρια του Παππά μαζί βέβαια με τις αποκλειστικές ηθικές ευθύνες. Μην ξεχνάμε πως ο Παππάς είχε πάρει με μεγάλη ικανοποίηση τις μετοχές των Γκούμα - Χατζηιωάννου για να γίνει το απόλυτο αφεντικό.

Η κλήση σε απολογία αναφέρει με μεγάλη ακρίβεια όλες τις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει από την ΟΥΕΦΑ. Από τις 30 Ιουνίου που η ΑΕΚ πήρε οριστική αδειοδότηση παρότι δόθηκαν από τους μετόχους πολύ λιγότερα χρήματα έγινε και μια πρώτη προειδοποίηση πως η ΟΥΕΦΑ περιμένει γρήγορα αποτελέσματα πάνω σε αυτά που είχε υποδσχεθεί να κάνει η ΑΕΚ. Στις 23 Σεπτεμβρίου η ΟΥΕΦΑ ζήτησε στοιχεία για τακτοποίηση υποχρεώσεων και προειδοποίησε. Μετά την ενημέρωση που της έγινε ειδοποίησε πως η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται και αντί για να εξωφληθούν οι παλιοί παίκτες έγιναν 13 νέες μεταγραφές! Στις 30-9 η ΟΥΕΦΑ ενημερώνει πως η ΑΕΚ έχει παραβιάσει το άρθρο 65. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η ΑΕΚ έχει ήδη παλαιές οφειλές 13.000.000 ευρώ και οφείλει σε 7 παλαιούς παίκτες και 71 υπαλλήλους( στους υπαλλήλους περιλαμβάνονται προπονητές και παίκτες που είναι στην ομάδα). Κανείς δεν μαθαίνει τίποτα. Ο Αδαμίδης περιμένει την... Petit Chateau.

Στις 17 Οκτωβρίου η ΟΥΕΦΑ ζητάει ενημέρωση από την ΕΠΟ αφού έχει δυσκολία στην επικοινωνία με την ΑΕΚ. Λαμβάνει ενημέρωση από την οποία δεν προκύπτουν αλλαγές. Η ΑΕΚ συνεχίζει να παραβιάζει κανονισμούς λόγω οφειλών που μεγαλώνουν αντί να μειώνονται όπως είχε υποσχεθεί.

Στις 29 Νοεμβρίου η ΟΥΕΦΑ ενημερώνει πως η ΑΕΚ παραβίασε και τα άρθρα 65 και 66. Τα χρέη της έχουν ξεπράσει το μπάτζετ της ομάδας κατά πολύ.

Ο Αδαμίδης συνεχίζει να μην ενημερώνει κανέναν, να μην φέρνει τους μετόχους προ των ευθυνών τους και να περιμένει απαντήσεις από διαφόρων εθνικοτήτων επενδυτές. Ετσι τουλάχιστον έλεγε γιατί αν ο οποιοσδήποτε επενδυτής έκανε μια απλή ερώτηση στην ΟΥΕΦΑ όλα θα τέλειωναν πριν αρχίσουν. Πιθανότατα κάποιοι να το έκαναν αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Η ΑΕΚ έχει ήδη εν δυνάμει τιμωρηθεί. Η ΟΥΕΦΑ απαγορεύει τις μεταγραφές για τον Ιανουάριο και περιμένει πωλήσεις. Τελικά μόνο ο Κάλα επιστρέφει στην Σεβίλλη με κέρδος... 60.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι που έφυγαν μένουν ελεύθεροι. Αν η ΑΕΚ είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του Μανωλά θα μπορούσε να τον πουλήσει με ένα μεγάλο ποσό που θα έδειχνε κάτι, χωρίς να λύνει το πρόβλημα αλλά ούτε αυτό δεν μπόρεσε να κάνει. Στα τέλη Δεκεμβρίου γίνεται γνωστός πως έχουν κληθεί ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ από την πειθαρχική αλλά ο Αδαμίδης συνιστά ψυχραιμία και μιλάει για πολλοστή φορά για τυπικό θέμα ενόψει Μαρτίου. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Φτάνουμε στην προηγούμενη Παρασκευή όπου ο Αδαμίδης αφού έχει πείσει τον Δημητρέλο χωρίς να του έχει πει βέβαια τίποτα για αυτό που έρχεται και παρά την πίεση των μετόχων αρνείται να μείνει για άλλη μια εβδομάδα πρόεδρος κι ας είχε μείνει 120 μέρες σαν... παραιτημένος. Η βόμβα - κλήση σε απολογία της ΟΥΕΦΑ και το τεράστιο χρέος των 21.000.000 ευρώ που πρέπει να φανεί στις 16 του μήνα πως... εξυπηρετείται εξηγεί το «γιατί». Κι έτσι η ΑΕΚ έχει ελάχιστες μέρες να σώσει ότι σώζεται αφού ο Αδαμίδης αντί να κινητοποιήσει, από τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον, τους πάντες και να ΦΈΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΌΧΟΥΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΏΝ ΤΟΥΣ ΚΡΆΤΗΣΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΚΡΥΦΆ. Σήμερα με γραπτή δήλωση του ενημέρωσε πως είναι στην διάθεση της ΑΕΚ για να βοηθήσει σε ότι... χρειαστεί.

ΠΗΓΗ: aek365.gr