Facebook Pixel Sportdog.gr | Ήταν μεγαλύτερο ταλέντο από τον Ροναλντίνιο: Τώρα προπονείται μόνος του και κανείς δεν τον θέλει!
| 2024-02-07 18:43:00

Ήταν μεγαλύτερο ταλέντο από τον Ροναλντίνιο: Τώρα προπονείται μόνος του και κανείς δεν τον θέλει!

Του Γιώργου Βροντάκη
Ήταν μεγαλύτερο ταλέντο από τον Ροναλντίνιο: Τώρα προπονείται μόνος του και κανείς δεν τον θέλει!

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος της καριέρας του σήμερα, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Ο Αλεσάντρε Πάτο θεωρούνταν ίσως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο στη Βραζιλία ακόμα και από τον Ροναλντίνιο όταν πρωτοεμφανίστηκε ως έφηβος με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ. Η Μίλαν, τότε ένας πολύ ισχυρός σύλλογος ως πρωταθλητής Ευρώπης, αποφάσισε να τον αγοράσει προσφέροντας 24 εκατομμύρια ευρώ και απέδειξε γιατί δαπάνησε τόσα χρήματα.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Πάτο «τρομοκρατούσε» την άμυνα και ήταν ξεκάθαρο σε όλους ότι «ένα αστέρι γεννήθηκε», αλλά στη συνέχεια μπήκαν εμπόδιο οι τραυματισμοί...

Έχασε πολλά παιχνίδια, παρόλο που σημείωσε πολλά γκολ, και στη συνέχεια ήδη το 2011, όλα ανατράπηκαν για αυτόν. Προσπάθησε να επιστρέψει σε Τσέλσι και Βιγιαρεάλ, κάτι που δεν πέτυχε, οπότε βρέθηκε στην Κίνα, την Αμερική, ξανά στην πατρίδα του με τη φανέλα της Σάο Πάολο. Σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.

Ελεύθερος από 1η Γενάρη, αλλά στα αζήτητα

Ο 34χρονος σήμερα επιθετικός είναι ελεύθερος από την 1η Ιανουαρίου 2024 και είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσει την καριέρα του. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι από τη Βραζιλία, για να μην αναφέρουμε την Ευρώπη, αλλά ο Πάτο δεν το βάζει κάτω και αυτή τη στιγμή προπονείται μόνος με την ελπίδα ότι θα επεκτείνει την καριέρα του τουλάχιστον λίγο ακόμα.

Δυστυχώς, εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται σε σοβαρή πτώση και είναι ξεκάθαρο ότι μετά από όλες τις επεμβάσεις δεν πλησιάζει το επίπεδο που τον έκανε διάσημο, αλλά το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του και δεν τα παρατάει τόσο εύκολα.

Στο προηγούμενο κομμάτι της καριέρας του έπαιξε 500 παιχνίδια και σε αυτά σημείωσε 188 γκολ, ενώ σημαντική επίδοση είχε και με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας - 10 γκολ σε 27 αγώνες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags