Πιο εύκολα απ' ότι μαρτυρά το τελικό σκορ (2-1) κέρδισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι του "Ολντ Τράφορντ".

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν επιεικώς ...σούπα. Μπορεί να είχε πάθος και δύναμη (αυτό έλειπε σε αγγλικό ντέρμπι...), αλλά δεν έχει πολλές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και μας πρόσφερε καλό θέαμα. Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και τα δύο γρήγορα γκολ (47', 50') του Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του και καθάρισε χάρη στην εκτελεστική του δεινότητα.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν, μάλιστα, κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ, αφού μετά το 2-0 πήραν για τα καλά τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν τα κατάφεραν στην τελική ενέργεια.

Το μόνο που κατάφερε η Λίβερπουλ, η οποία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, ήταν να μειώσει προς το τέλος με τον Σουάρες (80'). Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τέλος για την ισοφάριση αλλά πλέον ήταν αργά...

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πάτησε προσωρινά κορυφή έχοντας ένα βαθμό περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει ματς λιγότερο (παίζει αύριο στην έδρα της Άστον Βίλα).