Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα ζεστά μπαλάκια τελείωσαν: Η κλήρωση για το νέο Champions League θα γίνει μέσω υπολογιστή
| 2024-03-13 12:47:00

Τα ζεστά μπαλάκια τελείωσαν: Η κλήρωση για το νέο Champions League θα γίνει μέσω υπολογιστή

Sportdog Team
Τα ζεστά μπαλάκια τελείωσαν: Η κλήρωση για το νέο Champions League θα γίνει μέσω υπολογιστή

Τα ζευγάρια για την επόμενη έκδοση του τουρνουά δεν θα γίνονται πλέον χειροκίνητα.

Ξεχάσε το άνοιγμα από τα μπαλάκια και μέσα να βγαίνει ένα χαρτί με το όνομά κάθε ομάδες. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα αλλάξει από την επόμενη σεζόν. Μια νέα έκδοση του UEFA Champions League θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024 με πολύ διαφορετική μορφή από την τρέχουσα. 

Η τρέχουσα φάση των ομίλων δεν θα υπάρχει πλέον. Θα αντικατασταθεί από ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων στο οποίο οι 24 κορυφαίοι θα προκριθούν στα πλέι οφ. Αυτές οι ίδιες αλλαγές θα ισχύουν και για τις άλλες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς).

Θα χρειαζόντουσαν 900 μπαλάκια

Με αυτή την αλλαγή ανοίγει το ερώτημα πώς θα γίνονται οι κληρώσεις στις τρεις διοργανώσεις. Η διαδικασία θα είναι διαφορετική και από την επόμενη σεζόν θα χρησιμοποιούνται υπολογιστές για τη διεξαγωγή της κλήρωσης. Οι προσομοιώσεις κλήρωσης της UEFA δείχνουν ότι μια χειροκίνητη κλήρωση για τη νέα μορφή θα διαρκούσε από τρεις έως τέσσερις ώρες και θα απαιτούσε 900 μπαλάκια.

Επομένως, στο επόμενο Champions League θα χρησιμοποιηθεί μια υβριδική μέθοδος: οι σύλλογοι θα κληρωθούν χειροκίνητα (όπως πάντα) και αργότερα ο υπολογιστής θα ξεκινήσει δράση και θα επιλέξει τους οκτώ αντιπάλους. Με αυτόν τον τρόπο η κλήρωση θα διαρκέσει 35 λεπτά.

Μια αγγλική εταιρεία υπολογιστών θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του λογισμικού για το ψηφιακό μέρος της κλήρωσης. Επιπλέον, θα υπάρχουν δύο υποστηρικτικά συστήματα λογισμικού και η όλη διαδικασία θα ελεγχθεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags