Facebook Pixel Οι... πολυθεσίτες του ΠΑΣ!
| 2012-02-14 00:40:00

Οι... πολυθεσίτες του ΠΑΣ!

Οι... πολυθεσίτες του ΠΑΣ!

O Αγγελος Αναστασιάδης, μαζί με τις αλλαγές θέσεων σε ποδοσφαιριστές, άλλαξε προς το καλύτερο και την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αργησε ο Αγγελος Αναστασιάδης να κάνει την πρώτη του νίκη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμα και τον καιρό όμως που δεν τα κατάφερνε, δεν έχανε την αισιοδοξία του και την σιγουριά του. «Θα σωθούμε και θα το δείτε», έλεγε και ξανά έλεγε. Ο κόσμος όμως είχε πολλά να του προσάψει. Με πρώτο και κυριότερο, τις πολλές «αλχημείες» στην ενδεκάδα.

Αλλαζε θέσεις σε ποδοσφαιριστές που είχαν συνηθίσει να παίζουν αλλού. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του Ζαραδούκα. Κλασικό αριστερό μπακ. Παίκτης μαθημένος να παίζει πάνω στη γραμμή. Σ' αυτή τη θέση διακρίθηκε και έφτασε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό και να παίξει στην Εθνική ομάδα. Ο Αναστασιάδης δεν το πολύ σκέφτηκε και τον χρησιμοποιούσε τις περισσότερες φορές ως αμυντικό μέσο. Του βγήκε. Οπως του έχουν βγει προς το παρών οι περισσότερες επιλογές που έχει κάνει, παρ' όλο που με μια πρώτη ματιά φαίνονται το λιγότερο «παράλογες».

Ας τις δούμε μία προς μία: ο Ντε Βινσέντι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ όταν ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Επί Ντεμόλ μεταφέρθηκε στον άξονα, πίσω από τον επιθετικό και τα πήγε περίφημα. Ο Αναστασιάδης τον γύρισε ακόμα πιο πίσω. Τον είδαμε σε θέση αμυντικού μέσου. Ο Αργεντινός, εκτός απ' το να οργανώνει υπέροχα το παιχνίδι, μας έδειξε πως έχει και ανασταλτικές δυνατότητες. Ο συμπατριώτης του, Λεάντρο Μπεσέρα, άρχισε να μαθαίνει και αυτός τη νέα του θέση. Ο 59χρονος προπονητής τον «τράβηξε» από τα άκρα και τον έβαλε σε πολλά παιχνίδια σε θέση επιτελικού μέσου. Απέναντι στην Κέρκυρα, παίζοντας σε αυτήν ακριβώς τη θέση, δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του. Ζητούσε συνεχώς μπάλα, οργάνωνε το παιχνίδι, σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Με λίγα λόγια, στη νέα του θέση έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Πάμε παρακάτω. Ο Αναστασιάδης δεν δείχνει να εμπιστεύεται τον Μπακαγιόκο όσο οι προηγούμενοι προπονητές του. Ηθελε περισσότερη ταχύτητα και κίνηση στην επίθεση της ομάδας του. Βρήκε τις απαντήσεις στα πρόσωπα των Εμιλιάνο Βίλα και Φώτη Γεωργίου. Με τον Αλβανό στην κορυφή της επίθεσης, ο ΠΑΣ πίεζε περισσότερο, αφού το πρέσινγκ ξεκινούσε από την αντίπαλη περιοχή. Παράλληλα, υπάρχουν περισσότεροι ανοιχτοί χώροι για τους πλάγιους, αφού ο Βίλα έχει την ευχέρεια να τραβιέται προς τη μεσαία γραμμή, να παίρνει πάνω του τον σέντερ μπακ και να ανοίγει διαδρόμους προς την περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και όταν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης ο Γεωργίου. Ο Αναστασιάδης είχε ζητήσει την απόκτηση κλασικού φορ τον Γενάρη, αλλά είδε πως δεν κατέστη δυνατό κάτι τέτοιο. Εψαξε λύσεις εκ των έσω και τις βρήκε.

Αλλαγές υπήρξαν και στην αμυντική γραμμή. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου υπήρξε σπουδαίο δεξί μπακ και διακρίθηκε εξίσου στη θέση του κόφτη. Ελάχιστες ήταν οι φορές που αγωνίστηκε κεντρικός αμυντικός. Μόνο κατ' ανάγκη συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ο Αναστασιάδης τον δοκίμασε στο πλάι του Κώτσιου και οι δυο τους φαίνεται να ταιριάζουν εξαιρετικά. Ο «Πάτσα» παίρνει άριστα ως στόπερ και ανάγκασε τη διοίκηση να μην ψάξει καν για τον αντικαταστάτη του Μπουζίντ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μπορεί οι προτάσεις από μάνατζερ να έπεφταν βροχή, όμως ο Αναστασιάδης τις έστειλε όλες στον κάλαθο των αχρήστων. Οπως και τα προγνωστικά για βέβαιο υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags