Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφιέρωσε την κατάκτηση του Youth League από τον Ολυμπιακό σε όλους τους Έλληνες, αποθέωσε τα ταλέντα της Κ19 της ομάδας και τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το όνειρό μας ήταν ένα ευρωπαϊκό κύπελλο και σήμερα είναι η πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα μία ομάδα σηκώνει το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Οπως είχα πει και στα παιδιά μετά την Ίντερ, μπορούμε να το πιστέψουμε, θα πάμε μπροστά και δεν θα φοβηθούμε κανέναν. Το είδαμε και στον ημιτελικό και σήμερα ότι ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Γίνεται μία δουλειά σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο στην ακαδημία μας. Εχουμε μεγάλα ταλέντα, τα οποία ελπίζουμε ότι θα γράψουν τη δική τους Ιστορία».

Για τα ελληνόπουλα που βγαίνουν από τις ακαδημίες: «Σας θυμίζω και τον Ρέτσο που ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ήταν ένα παιδί δικό μας και συνεχίζει να διαπρέπει. Αυτό είναι πολύ μεγάλο όφελος γιατί μιλάμε για τα ελληνόπουλα που έχουν ταλέντο και πρωταγωνιστούν σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο».

Για το αν βλέπει κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα: «Σίγουρα βλέπουμε 3-4 παιδιά άμεσα για την πρώτη ομάδα. Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ένα παιδί 18-19 ετών δεν είναι νέοι, αλλά διαπρέπουν στις μεγάλες ομάδες. Αυτή η νοοτροπία ότι είναι νέοι, δεν ισχύει. Το βλέπουμε και στην Αγγλία. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά για να γράψουν τη δική τους Ιστορία».

Για το αν ονειρεύεται ευρωπαϊκό τρόπαιο και με την ανδρική ομάδα: «Προχθές στην Κωνσταντινούπολη είπα και στους δικούς μας ότι ακολουθήσατε τους νέους και μας δίνετε κι εσείς χαρές έστω και με καθυστέρηση. Γράψαμε Ιστορία στην Τουρκία που είναι σημαντικό. Πιστεύουμε να έχουμε το ίδιο τέλος και στην ανδρική ομάδα. Μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους. Αυτή η μεγάλη νίκη, αυτό το τρόπαιο είναι πάρα πολύ καλό για την Ελλάδα και το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι γκολάρες του Ολυμπιακού και η τρομερή τριπλή επέμβαση Σίνα! (Highlights)