Mεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε ένα ιστορικό δεύτερο σερί νταμπλ έχει η Μάντσεστερ Σίτι εν όψει του σαββατιάτικου (25/5) τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, την οποία, πάντως, ο Πεπ Γκουαρντιόλα σέβεται πολύ.

«Η Γιουνάιτεντ είναι ακόμα Γιουνάιτεντ. Φυσικά, στην Premier League ήμασταν καλύτεροι από αυτούς, πιο συνεπείς από αυτούς, αλλά είναι μόνο ένα παιχνίδι.

Σεβόμαστε πολύ τη Γιουνάιτεντ, ήταν πάντα έτσι από τότε που έφτασα (σ.σ: το 2016), για την ιστορία της. Την τελευταία δεκαετία ήμασταν καλύτεροι, αλλά από ιστορική άποψη είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία και για αυτό πρέπει να τους σεβαστείς πολύ», είπε στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (24/5) ο Καταλανός τεχνικός.

Και πρόσθεσε σχετικά με την προοπτική ενός νέου νταμπλ, αφού καμία ομάδα στην Αγγλία δεν έχει καταφέρει να το πετύχει δύο συνεχόμενες σεζόν: «Αν η ιστορία μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε κάτι πρωτόγνωρο, θα προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε. Ίσως θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες. Δεν έχω μιλήσει μαζί τους για αυτό συγκεκριμένα. Αρκεί να παίξουμε για το τρόπαιο».

Τέλος, ο Γκουαρντιόλα αναγνώρισε ότι η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε φέτος πολλά προβλήματα τραυματισμών, που την έφεραν να τερματίζει μόλις στην 8η θέση στην Premier League.

«Σέβομαι πολύ την προηγούμενη δουλειά του, και τώρα στη Γιουνάιτεντ. Δεν είχαν πλήρη ομάδα. Είχαν πολλούς τραυματισμούς, ο προπονητής υπέφερε πολύ. Αν έχανα πολλούς κεντρικούς αμυντικούς, θα είχα πρόβλημα και εγώ», ανέφερε για τον Έρικ Τεν Χαγκ ο προπονητής των «πολιτών».

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr