Μόνο με τον ενθουσιασμό των πρώτων λεπτών κατάφεραν να πιέσουν τους Βέλγους, να τους υποχρεώσουν σε λάθη και να σκοράρουν ένα εύκολο γκολ-δώρο με τον Σαλπιγγίδη.

Η συνέχεια όμως, δεν είχε ρυθμό από ελληνικής πλευράς και ανήκε στους «κόκκινους διάβολους». Κατοχή μπάλας, δυνατό κέντρο, ποιοτικοί μέσοι και κάθετες πάσες έκαναν δύσκολη τη ζωή των αμυντικών του Σάντος, που αν και είναι μετρ στις στημένες φάσεις δέχθηκαν την ισοφάριση από ένα κόρνερ.

Η Ελλάδα δεν έβγαλε φάσεις, δεν είχε παραγωγή στο παιχνίδι της και κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 72΄, όταν οι Βέλγοι μετρούσαν ήδη 9 στο ματς.

Το πρόβλημα στη δημιουργία φάνηκε ακόμα πιο πολύ όταν οι Βέλγοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λόμπαρτνς στο 62΄. Ακόμα και τότε, που ο Λέικενς έπαιξε με δύο μόνο παίκτες στο κέντρο (4-2-3) η Εθνική δεν απείλησε.
Κι από τα άσχημα φιλικά όμως, μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Σάντος γνώριζε την… φτώχια της ομάδς στην δημιουργία του παιχνιδιού. Γι αυτό και έδωσε στον Κατσουράνη τη δυνατότητα να γίνει περισσότερο οργανωτικός, αφήνοντας στο Μανιάτη και στο Φωτάκη τη… βρώμικη δουλειά στα χαφ.

Όμως και αυτό το σύστημα πρέπει να δουλευτεί. Ο Κατσουράνης μπορεί να βγάλει καλές πάσες, αλλά χρειάζεται ανάσες. Όπως και οι περισσότεροι από τους διεθνείς που έπαιξαν χθες.

Ο Γκέκας δεν έπαιρνε μπαλιές ούτε με… αίτηση, ενώ ο Σαμαράς καθυστερούσε τόσο πολύ στις μεταβιβάσεις του που ακόμα και ο κόσμος στην εξέδρα περίμενε ότι οι Βέλγοι θα τον κόψουν.

Ο Καρνέζης και ο Φορτούνης πήραν το βάπτισμα του πυρός και τουλάχιστον ο πρώτος υπολογίζεται αρκετά από τον Σάντος.

Οι διεθνείς είναι φορτισμένοι από τα πολλά ματς στη διάρκεια της σεζόν. Η προετοιμασία στην Αυστρία θα παίξει μεγάλο ρόλο στην εικόνα που θα δείξει η ομάδα στα τελικά του Euro 2012 και σίγουρα το κέφι και η διάθεση των παικτών ελπίζουμε όλοι ότι θα είναι διαφορετικά.

Πηγή: novasports.gr