Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διοργάνωσε ο Φωστήρας Αθηνών για τα παιδιά της Ακαδημίας του, με κύριο ομιλητή και αποδέκτη των ερωτήσεων γονιών και παιδιών τον Λεωνίδα Βόκολο, ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε μπροστά στην κάμερα του football-academies.gr, που ήταν χορηγός επικοινωνίας της όλης εκδήλωσης και μας έδωσε είδηση.

Είναι γνωστό ότι από το σχέδιο Σάντος για τις εθνικές ομάδες προβλεπόταν η δημιουργία της Εθνικής ομάδας Κ15. Όμως από την ανακοίνωση του σχεδίου ως σήμερα δεν είχαν γίνει σημαντικά βήματα ως προς την κατεύθυνση αυτή.

Πλέον όμως και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λεωνίδα Βόκολου η Εθνική Κ15 είναι στα «σκαριά» και θα συγκροτηθεί τον Αύγουστο του 2012.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο ομοσπονδιακός προπονητής μας είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μέσα στον μήνα Μάρτιο.

Επίσης πρόσθεσε ότι το όλο εγχείρημα έχει δρομολογηθεί και αρχής γενομένης από τους ενωσιακούς προπονητές και μετέπειτα από τους περιφερειακούς των 11 περιφερειών, έχει ξεκινήσει η αναζήτηση των 44 παιδιών (τέσσερα για κάθε θέση) που θα συγκροτήσουν την νέα Εθνική Κ15.

Ταυτόχρονα και οι ομοσπονδιακοί προπονητές οι οποίοι έχουν τρείς περιφέρειες υπό την επίβλεψή τους, θα έχουν σημαντικό λόγο στις επιλογές αυτές.

Τον Δεκέμβριο από τα 44 παιδιά που αρχικά θα έχουν επιλεγεί, θα μείνουν τα 22, που θα επιλέξει ο ομοσπονδιακός προπονητής της νέας Εθνικής Κ15 και αυτοί θα είναι οι παίκτες που θα την στελεχώνουν. Ταυτόχρονα με την Κ15 θα συγκροτούνται με τις νέες ηλικιακές κατηγορίες παικτών, οι Εθνικές Κ16, Κ17 κλπ.

Όπως μας ανέφερε ο Λεωνίδας Βόκολος σκοπός της ΕΠΟ είναι να εξομοιωθούν οι ηλικιακές κατηγορίες των Εθνικών Ομάδων με αυτές των Ενώσεων.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο του football-academies.gr που ακολουθεί, τις δηλώσεις του Λεωνίδα Βόκολου για το παραπάνω θέμα: