Μπαρούτι μύριζε το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όχι μόνο την ημέρα του αγώνα, του οποίου (πριν μια βδομάδα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ) είχε προηγηθεί μια περίεργη παρέμβαση των αστυνομικών αρχών στο Σύνδεσμο του Ενιαίου Φορέα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ήταν που ήταν τεταμένο το κλίμα, η Αστυνομία φαίνεται πως το φούντωσε στάση της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως ανέφεραν κάποιες έμπιστες πηγές του σκύλου.

Τα ΜΑΤ, πολύ πριν αρχίσει το παιχνίδι, δεν άφηναν ανθρώπους με εισιτήριο να προσεγγίσουν το γήπεδο και τους έστελναν να κάνουν το γύρο για να μπούνε μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου. Κάπως έτσι, με τις γκρίνιες, ξεκίνησαν οι φασαρίες στο κολυμβητήριο.

Απορίας άξιον είναι βέβαια πώς επεκτάθηκε η σύρραξη εντός γηπέδου. Το φωτορεπορτάζ αποκαλύπτει το... ντου της Αστυνομίας στη Θύρα 1, αυτή των οργανωμένων, αυτό όμως σίγουρα δεν προκάλεσε την καθυστέρηση της αναμέτρησης και στο 83' τη διακοπή της!

Και αυτό γιατί το κακό δεν έγινε στη πλευρά του γηπέδου που βρίσκονταν οι θερμόαιμοι οπαδοί. Αλλά εκεί που ήταν οι κυριλάτοι! Αυτοί που πληρώνουν εισιτήριο διαρκείας 1500 ευρώ το χρόνο για να απολαμβάνουν μπάλα και ανέσεις στη Θύρα 29.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο σκύλος στη συγκεκριμένη θύρα υπήρχαν γύρω στα 30 άτομα χωρίς διακριτικά του Παναθηναϊκού, των οποίων η παρουσία φάνηκε πολύ περίεργη. Στην αρχή δεν έκαναν τίποτα. Στη συνέχεια βέβαια μεταφέρθηκαν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά τους, μια κίνηση που ενόχλησε.

Στο ημίχρονο έγινε το μπαμ. Τα Full face κάλυψαν τα πρόσωπα των συγκεκριμένων ατόμων, έπεσε ξύλο, τα πνεύματα οξύνθηκαν αναίτια, η σύρραξη γενικεύτηκε!

Και αναρωτιόμαστε: 'Τα σπάνε και τα VIPs στο γήπεδο;' Γιατί διαφορετική εικόνα είχαμε στο μυαλό μας για τους ...μπαχαλάκηδες, οι οποίοι όπως φαίνεται δεν είναι πάντα οργανωμένοι οπαδοί...