Facebook Pixel ''Να μείνω στην ΑΕΚ!''
| 2012-03-23 22:00:00

''Να μείνω στην ΑΕΚ!''

''Να μείνω στην ΑΕΚ!''

Αυτή ήταν η ευχή του Βίκτωρα Κλωναρίδη ο οποίος ευελπιστεί να παραμείνει “κιτρινόμαυρους” αφού λυθούν τα προβήματα της Ένωσης.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ παραχώρησε δηλώσεις στην εφημερίδα «Real News» όπου μίλησε για τον ερχομό του στην Ελλάδα, τους στόχους και τις επιθυμίες του ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τατουάζ που έχει κάνει και στο νούμερο φανέλας που διάλεξε.

Αναλυτικά η συνέντευξη Κλωναρίδη:

Γεννήθηκε στο Βέλγιο, έζησε 15 χρόνια στην μακρινή Ουγκάντα (σ.σ. γι' αυτό, ίσως, και το σκούρο χρώμα), μα λίγο πριν κλείσει τα 20 (Ιούλιος 1992) παίζει μπάλα στην Ελλάδα και διακρίνεται. Η μέχρι τώρα ζωή του έχει κάτι το μυθιστορηματικό, με την έννοια ότι συνέβησαν πολλά για να φτάσει στο σημείο ο Βίκτωρας Κλωναρίδης να αγωνίζεται σήμερα στην ΑΕΚ κυνηγώντας το δικό του όνειρο. Ο πιτσιρικάς αφηγείται το ξεκίνημά του και, μαζί, ξεδιπλώνει μια μια τις προσδοκίες του.

Το θρησκευτικό στοιχείο

Θα μπορούσε να υπηρετεί την στρογγυλή θεά στην Αφρική, "αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα", λέει ο νεαρός άσος των "κιτρινόμαυρων". "Ζούσαμε σ' ένα ωραίο σπίτι, ο πατέρας είχε καλή δουλειά, όμως εγώ ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο και στην Ουγκάντα οι ευκαιρίες δεν θα ήταν πολλές. Την Ελλάδα την σκεφτόμουν, ζει μια θεία μου εδώ, είπα "δεν έχω τίποτα να χάσω". Δεν ήξερα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τηλεφώνησα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να δοκιμαστώ, μου απάντησε πρώτη η ΑΕΚ και αυτό ήταν. Μπορείς να το πεις και τύχη".

Στα τμήματα υποδομής ο νεαρός γρήγορα θα ξεχωρίσει και το 2010 ο Μανόλο Χιμένεθ τον προωθεί στην πρώτη ομάδα. Τον προορίζει για κόφτη, ωστόσο ο Νίκος Κωστένογλου έχει άλλη γνώμη και τον καθιερώνει στις πτέρυγες. Γρήγορος και με καλή τεχνική, ο Κλωναρίδης πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά. "Στην αρχή δεν πίστευα σ' εμένα, στις δυνατότητές μου. Σιγά σιγά έγινε αυτό. Ο Ιησούς μου ενέπνευσε δύναμη και αυτοπεποίθηση".

Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις πως το θρησκευτικό στοιχείο είναι ανεξίτηλα χαραγμένο στην ζωή (και στο δέρμα...) του μικρού. Εχει, άλλωστε, "χτυπήσει" τατουάζ με χωρίο από την Βίβλο που γράφει "ο Ιησούς έχει ένα σχέδιο για μένα", ενώ δεν επέλεξε τυχαία το 77 στην φανέλα, "το 7 είναι ο αριθμός του Θεού και τα δύο επτάρια κάνουν ακόμη μεγαλύτερη την θεϊκή παρουσία".

"Με νοιάζει να βελτιώνομαι"

Στην ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο Κλωναρίδης κλείνει τα αυτιά και προσπαθεί καθημερινά να γίνεται όλο και καλύτερος. "Ισως επειδή είμαι πολύ νέος δεν θέλω να σκέφτομαι μια άσχημη κατάσταση" τονίζει, "αυτό που με νοιάζει είναι να παίζω, να βελτιώνομαι, να κερδίζω εμπειρίες". Οσο για το αύριο, ο μικρός δεν βιάζεται, "έχω συμβόλαιο μέχρι το 2014 και είμαι αφοσιωμένος εδώ. Φυσικά ευχής έργον θα ήταν να λυθούν τα προβλήματα και να συνεχίσω στην ΑΕΚ, αφού είναι η ομάδα από την οποία ξεκίνησα, η ομάδα που με έκανε αυτό που είμαι και εκείνη με την οποία θέλω να κατακτήσω κι άλλους τίτλους μετά από το Κύπελλο πέρυσι".

Η ελληνική υπηκοότητα

Ο άσος της "Ενωσης" έχει βελγική υπηκοότητα, ασχέτως αν δεν έζησε ποτέ εκεί (σ.σ. σε ηλικία πέντε μηνών οι γονεις του έφυγαν για την Αφρική). Θα πει, όμως, ότι "νιώθω Ελληνας, έχω ελληνικό όνομα και, ναι, είναι πιθανό να αποκτήσω ελληνική υπηκοότητα. Είναι κάτι που το σκέφτομαι καιρό, ωστόσο θέλω λίγο χρόνο ακόμη για να το αποφασίσω οριστικά". Ο Κλωναρίδης "στάζει μέλι" για όλους τους προπονητές που ασχολήθηκαν μαζί του, από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα, αλλά και για τον μάνατζέρ του "που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα".

Η Αρσεναλ, ο Ινιέστα και τα (υπόλοιπα) τατουάζ

Στον ελεύθερο χρόνο του, "πάω σπίτι, τρώω και μετά βγαίνω για καφέ με τους φίλους μου". Εννοείται ότι βλέπει πολύ ποδόσφαιρο και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον Αντρές Ινιέστα της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο αγαπημένος του σύλλογος δεν είναι οι περίφημοι "μπλαουγκράνα", αλλά η Αρσεναλ, "ομάδα των ονείρων μου πραγματικά. Την έβλεπα από μικρός, μ' αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει και την έχω στην καρδιά μου, θα ήθελα κάποτε ν' αγωνιστώ εκεί".
Τον παρατηρώ καλύτερα. Χαμογελάει φιλικά, καταλαβαίνει αμέσως τι τον ρωτάς, ασχέτως με το ότι δεν μιλάει ακόμη καλά την γλώσσα, ενώ από μακριά κάνουν μπαμ τα τατουάζ στα χέρια του. Πέρα από την βιβλική ρήση έχει ακόμη δύο, το πρώτο "όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο", ενώ το πιο πρόσφατο φέρει χαραγμένο το όνομα της μητέρας του Μπριζίτ ανάμεσα σε δύο τριαντάφυλλα.

Το βάπτισμα του πυρός

Στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο κάθισε πρώτη φορά στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις 22 Ιανουαρίου 2011 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του μπαίνοντας ως αλλαγή στο 64' στη θέση του Γκέντσογλου στο περσινό τελευταίο ματς των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 25 Μαΐου. Ακολούθησε την καλοκαιρινή προετοιμασία και στις 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο μπαίνοντας ως αλλαγή στο 66' αντί του Λεονάρντο κόντρα στη Στουρμ Γκρατς. Φέτος έχει αγωνιστεί 8 φορές ως βασικός, ενώ στις συνολικά 14 συμμετοχές του έχει απολογισμό 2 ασίστ και 3 γκολ, με πιο πρόσφατο το πανέμορφο πλασέ στο ντέρμπι με τους "πράσινους".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags