Facebook Pixel Υπάρχει και φιλότιμο...
| 2012-03-25 19:12:00

Υπάρχει και φιλότιμο...

Υπάρχει και φιλότιμο...

Παρότι οι παίκτες της ΑΕΚ λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν (περιμένουν πάλι αύριο), στο γήπεδο την παλεύουν όσο μπορούν. Με Λύμπε, νίκησαν 1-0 τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και τον βύθισαν κι άλλο.

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη. Η Ένωση επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού με το γκολ του Λυμπερόπουλου στο 10', αλλά το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν οι παίκτες του Κωστένογλου αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που είχαν. Έτσι η ομάδα του Δικέφαλου αετού ανέβηκε στην 4η θέση προσωρινά αφού περιμένει το αγώνα του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, ενώ οι Αγρινιώτες παραμένουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση να κάνει παιχνίδι, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Βέβαια στα πρώτα λεπτά δεν έγινε καμία αξιόλογη φάση, καθότι οι “κιτρινόμαυροι” προσπαθούσαν να βρούνε διαδρόμους στην αμυντική γραμμή της ομάδας του Αγρινίου. Μάλιστα δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου, κάτι που αποδείχτηκε στο 10' με το γκολ του Λυμπερόπουλου. Ο Λεονάρντο τσίμπησε την μπάλα από το λάθος του Σιόντη, έκανε άνω κάτω την άμυνα του Παναιτωλικού, μπήκε μόνος του στην περιοχή από αριστερά, “έσπασε” την μπάλα υπό το βλέμμα του Ντολεζάι και ο “Λύμπε” με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια και για ένα δεκάλεπτο, ο Παναιτωλικός έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά του, βγαίνοντας δειλά-δειλά προς την εστία του Κωνσταντόπουλου. Το ντισαβαντάζ των Αγρινιωτών ήταν το γεγονός πως έκαναν πολλά λάθη στην τελική πάσα! Γι' αυτό και η μόνη στιγμή που απείλησαν ήταν από στημένη φάση, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντολεζάι.

Από τη συγκεκριμένη φάση μέχρι το τέλος, η Ένωση ανάκτησε τον έλεγχο του αγώνα. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την κατοχή της μπάλας (51%) και έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Θα ήταν άδικο να μην ειπωθεί ότι οι παίκτες του Κωστένογλου προσέφεραν ωραίο θέαμα ένα στοιχείο που δύσκολα μπορεί να δει κανείς σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, αν τους έβγαιναν οι ευκαιρίες τότε θα ήταν σίγουρο ότι θα συμπεριλαμβανόντουσαν στα γκολ της αγωνιστικής! Όπως το τακουνάκι του Λύμπε στον Σιαλμά που αστόχησε από κοντά στο 31' και το ψαλιδάκι του Καφέ στο 36'. Αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος των “κιτρινόμαυρων”, οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν το 1-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Παναιτωλικός δε, θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει με το σουτ του Γκόλια στο 38' (βγήκε άουτ) και αν ο διαιτητής Δασκαλόπουλος δεν έδειχνε λανθασμένα οφσάιντ του Καμαρά στις καθυστερήσεις, με τον να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που εμφανίστηκε πιο ορεξάτος και κινητικός με την ΑΕΚ να δείχνει μειωμένη απόδοση σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Οι Αγρινιώτες μετέφεραν την πίεσή τους στα καρέ του Κωνσταντόπουλου, ωστόσο ο τρόπος που διάλεξαν για να απειλήσουν τον τερματοφύλακα της Ένωσης ήταν ανορθόδοξος. Οι παίκτες του Λεμονή προσπαθούσαν κυρίως με άσκοπες σέντρες που κατέληγαν στα χέρια του Dimi και με μακρινά άστοχα σουτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναιτωλικός είχε ξανά μεγάλο πρόβλημα στην τελική του προσπάθεια, ενώ του έλειψε και η καθαρή σκέψη σε ορισμένες στιγμές, όπως αυτή του Χαριστέα στο 69' που αντί να μπει μόνος του στην περιοχή της μπάλας ολιγώρησε και η άμυνα της ΑΕΚ του πήρε την μπάλα.

Η Ένωση ήταν ανύπαρκτη επιθετικά τα πρώτα είκοσι λεπτά της επανάληψης. Από το 70' και μετά όμως, άρχισε να κινείται λίγο περισσότερο προς την εστία του Τσενάμο με κύριο εκφραστή των ευκαιριών τον φορμαρισμένο Κλωναρίδη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο βέβαια έχασε δύο τρομερές ευκαιρίες με τον Μπέλεκ (87') και τον Κλωναρίδη (89') και έτσι δεν διεύρυνε παραπάνω το σκορ. Τουλάχιστον πήρε τη νίκη, με τους παίκτες να στέλνουν μήνυμα προς τους μετόχους να κάνουν καθήκον τους, ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν να παίζουν απλήρωτοι, αφού λεφτά ακούν και λεφτά δεν βλέπουν.

Λήξη αγώνα.

90+2' Επικίνδυνη σέντρα του Ακαλέ από αριστερά ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε.

90' Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.

89' Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης βρέθηκε σε καλή θέση στα αριστερά της περιοχής έβγαλε σέντρα σουτ, θέλοντας να κρεμάσει τον Τσενάμο, αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ.

87' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ να σφραγίσει τη νίκη. Ο Λύμπε έβγαλε τον Μπέλεκ μονο του απέναντι από τον Τσενάμο, αλλά ο Καμερουνέζος αστόχησε.

85' Κίτρινη στον Λυμπερόπουλο.

82' Τρίτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό: Έξω ο Σιόντης, μέσα ο Φερνάντεζ.

80' -Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπέλεκ στη θέση του Λεονάρντο.

80' -Αλλαγή για τον Παναιτωλικό: Ο Ακαλέ αντί του Άντι.

79' Ο Κλωναρίδης μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από δεξιά, ο Τσενάμο βγήκε απέκρουσε την μπάλα η οποία βρήκε τον παίκτη της ΑΕΚ και έφυγε άουτ.

69' Ο Κλωναρίδης μπήκε αριστέρα στην περιοχή του Παναιτωλικού αλλά το σουτ του που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

67' -Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Ρίκκα αντί του Γκερέιρο.

67' Κεραυνός του Ρότσα από μακριά η μπάλα πέρασε άουτ.

66' Κίτρινη στον Μάκο.

61' Σουτ από δεξιά του Καμαρά, πάνω στον Κωνσταντόπουλο.

60' -Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Ονουάτσι στη θέση του Θεοδωρίδη.

58' Kίτρινη κάρτα στον Καφέ.

53' Σουτ αουτ του Κλωναρίδη.

51' Κίτρινη κάρτα στον Λαγό.

50' Ο Χαριστέας βρέθηκε σε καλή θέση αλλά ολιγώρησε και οι αμυντικοί της ΑΕΚ του πήραν την μπάλα.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

-Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης στη θέση του Σιαλμά.

45'+1' Λήξη ημιχρόνου.

45' Σέντρα από τον Γκερέιρο, ο Καφές έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσενάμο και βγήκε εκτός γηπέδου.

38' Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, ο Καμαρά έβγαλε από δεξιά χαμηλή πάσα στον Γκόλια ο οποίος έπιασε καλό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε εκτός γηπέδου.

36' Και ψαλιδάκι στο ματς. Σέντρα του Λεονάρντο από δεξιά, ο Καφές έπιασε το ψαλιδάκι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ. Κρίμα γιατί αν έμπαινε θα ήταν σίγουρα το γκολ της αγωνιστικής.

31' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος με ωραίο τακουνάκι, πέρασε την μπάλα στον Σιαλμά που βγήκε τετ α τετ με τον Τσενάμο αλλά σούταρε άουτ.

19' Aπευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντολεζάι, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα, αλλά ο ρέφερι έδειξε άουτ αντί για κόρνερ. Μάλλον θα χρειαστεί μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.

10' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο έκανε καταπληκτική ατομική ενέργεια, έκλεψε την μπάλα απο τον Σιόντη, μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού από αριστερά, ο Ντολεζάι τον μάρκαρε με τα... μάτια και πριν την τελική γραμμή ο Βραζιλιάνος έσπασε την μπάλα στον αφύλακτο Λυμπερόπουλου που δεν αστόχησε από το ύψος του πέναλτι . 1-0.

1' Έναρξη του αγώνα.


ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Κοντοές, Μανωλάς, Λαγός, Καφές, Μάκος, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος

Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Σιόντης, Άντι, Καμαρά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags