Τα 18 τέρματα έφτασε ο Μιραλάς στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ξεπερνώντας τον Σεμπάστιαν Λέτο του Παναθηναϊκού, και τον Κώστα Μήτρογλου του Ατρομήτου, οι οποίοι έχουν από 15 και βρίσκονται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Μάλιστα, αν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο Βέλγος διατηρήσει τα «πρωτεία» , τότε θα είναι ο πρώτος παίκτης των «ερυθρολεύκων» που θ σημειώσει τα περισσότερα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Αργεντινός είχε μοιραστεί τον συγκεκριμένο τίτλο μαζί με τον Ίσμαελ Μπλάνκο της ΑΕΚ, μια και αμφότεροι είχαν σημειώσει από 14 τέρματα για τη σεζόν 2008-09, με τον ίδιο να δηλώνει: «Σας ευχαριστώ για το βραβείο. Το αφιερώνω στους συμπαίκτες μου το σύλλογο μου και την οικογένειά μου» .

Την ίδια σεζόν, Γκαλέτι είχε πάρει και το βραβείο του καλύτερου ξένου ποδοσφαιριστή στη Σούπερ Λίγκα.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2007, με τους Πειραιώτες να δαπανούν κοντά στα 2,4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης και με τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις έγινε ο αγαπημένος των οργανωµένων οπαδών της ομάδας.

Ο Αργεντινός τη σεζόν 2008-209 έκανε ατοµικό ρεκόρ, μια και ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά, παίρνοντας παράλληλα και το βραβείο του πρώτου σκόρερ, μαζί με τον Μπλάνκο.

Δυστυχώς για τον παίκτη, ένα πρόβλημα στους νεφρούς δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρό με αποτέλεσμα να σταματήσει πρόωρα την καριέρα του. Με τα «ερυθρόλευκα» αγωνίστηκε τελευταία φορά κόντρα στη Λάρισα στο Καραϊσκάκη, όπου επικράτησε με 2-1. Ο Γκαλέτι σκόραρε στο 40 της αναμέτρησης.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα πέτυχε 19 γκολ, σαφώς λιγότερα από τον συμπατριώτη του Μπλάνκο, με τον οποίο είχε μοιραστεί το βραβείο.
Ο πρώην παίκτης της «Ένωσης» τα χρόνια που αγωνίστηκε με τα «κιτρινόμαυρα» έφτασε τα 35 τέρματα στη Σούπερ Λίγκα, πριν αποχωρήσει από την ΑΕΚ.

Πλέον, είναι «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο, ο τίτλος του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος να καταλήξει σε «ερυθρόλευκα» χέρια μετά τον Λουτσιάνο Γκαλέτι και μάλιστα χωρίς… μοιρασιά!

ΠΗΓΗ: sday