Έτσι έπαιξαν

Με το στόχο να είναι το γρήγορο γκολ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 παίζοντας με αρκετούς επιθετικογενείς παίκτες. Συγκεκριμένα ξεκίνησε τους Λυμπερόπουλο, Μπαξεβανίδη, Στάσιακ, Βάλλα, Μπέρτο, Φλίσκα, Βασιλακάκη, Μαρσελίνιο, Σουάνη, Πόι, Μαρκόφσκι.

Από τη μεριά του, ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε ένα περίεργο σύστημα, καθώς χρησιμοποίησε τρεις, αμυντικούς, τρεις μέσους και τρεις ποδοσφαιριστές πίσω από τον έναν επιθετικό! Ο τεχνικός της Δόξας προτίμησε τους Ρόκα, Τριποτσέρη, Γκαρακλίδη, Βέρτζο, Σικαλιά, Ψυχογιό, Λίμα, Παπαδόπουλο, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Κυβελίδη.

Καλύτερη η Ξάνθη και 1-0

Αυτό που ήθελαν άπαντες στη Ξάνθη, την άμεση επίτευξη ενός τέρματος, έγινε στην πράξη, καθώς οι ακρίτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι. Στο 7' ο Ρόκα απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Μαρκόφσκι από πλάγια και στο 12' η Σκόντα πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο Μαρσελίνιο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βασιλακάκης κατέβασε με το στήθος την μπάλα κι έκανε με τη μια το σουτ για να ανοίξει το σκορ στα Πηγάδια. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, η Δόξα έβγαινε σε αρκετές περιπτώσεις μπροστά, αλλά δε δημιουργούσε κάτι αξιόλογο και οι φάσεις ήταν πολύ λίγες.

Ένα σουτ του Φλίσκα στο 28' κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Ρόκα, ο οποίος απέκρουσε δύσκολα την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μαρσελίνιο στο 35'. Το σουτ του Μπέρτου τρία λεπτά αργότερα δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Πόι κέρδισε την κόντρα έξω από την περιοχή, μπήκε σε αυτή και είχε επιλογές, όμως προτίμησε να σουτάρει, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Λίγες οι φάσεις, έμεινε το 1-0

Στην επανάληψη οι φάσεις δεν ήταν πολλές, με τη Ξάνθη να μη φορτσάρει, παρά τη διαφορά ενός τέρματος, και τη Δόξα απλά να βγαίνει στην επίθεση δίχως να απειλήσει. Ένα σουτ του Λίμα στο 49' κατέληξε άουτ, ενώ στο 54' η Σκόντα έχασε τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος.

Ο Μαρσελίνιο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μαρκόφσκι να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρόκα.

Ακολούθησαν οι αλλαγές από τους δυο προπονητές και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουέλινγτον στο 78' να καταλήγει στην αγκαλιά του Λυμπερόπουλου κι ένα σουτ του Κάπελ στο 84' να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Έτσι, η Σκόντα έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των οχτώ αγωνιστικών και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, έπειτα από δυο μήνες και μια εβδομάδα μακριά από το «τρίποντο».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr