Facebook Pixel Ούτε του ...παπά, Φερνάντο!
| 2012-04-07 22:21:00

Ούτε του ...παπά, Φερνάντο!

Ούτε του ...παπά, Φερνάντο!

Σε μια εποχή στριμωγμένη οικονομικά στο ποδόσφαιρο, κι όχι μόνο βέβαια, ο Φερνάντο Σάντος έκανε το deal της... καριέρας του, υπογράφοντας συμβόλαιο με την ΕΠΟ με αύξηση 200.000 ευρώ και πλέον θα αμείβεται με 650.000 ευρώ ετησίως!

Στα τέλη Φλεβάρη, ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου πριν από το φιλικό με το Βέλγιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είχε πει: "Καλά είμαι στην Ελλάδα, μου έχουν κάνει και πρόταση να συνεχίσω, αλλά αν βρω κάτι καλύτερο, δηλαδή μια πρόταση από σύλλογο, θα την κάνω"!

Το τι μεσολάβησε σε αυτές τις 40 μέρες, το ξέρει μόνο ο Φερνάντο Σάντος και οι άνθρωποι της ΕΠΟ και της Εθνικής. "Ψάχτηκε" για ομάδα, αλλά δεν βρήκε κάτι ικανοποιητικό; "Γλυκάθηκε" από τα λεφτά που του προσέφερε η Ομοσπoνδία;

Ρεαλιστικά, το πράγμα είχε ως εξής για τον Πορτογάλο. Στην Ελλάδα δεν θα έβρισκε από καμία ομάδα (πλην Ολυμπιακού) τα λεφτά και την ασφάλεια που ήθελε. Στην Πορτογαλία έχει δουλέψει σε όλους τους μεγάλους (Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Πόρτο), όχι παντού με επιτυχία, οπότε...

Επομένως, σε μια περίοδο που η ποδοσφαιρική Ελλάδα οικονομικά είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο Σάντος έκανε το καλύτερο δυνατό deal και μαγκιά του!

Ο Πιλάβιος ισχυρίστηκε πάντως ότι τα 650.000 ευρώ που θα κοστίσει ο Πορτογάλος δεν θα δοθούν από την επιχορήγηση της Πολιτείας προς την ΕΠΟ, αλλά από τα 8 εκ. ευρώ που θα πάρει η Ομοσπονδία από την πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση του EURO-2012 από την UEFA. Επιπλέον, εξήγησε ότι δεν υπάρχουν αυτοί τη στιγμή διαθέσιμοι προπονητές με τις ικανότητες του Σάντος και με χαμηλότερο κασέ.

Η αντιπολίτευση της Ομοσπονδίας (Οικονομίδης, Β. Χατζηαποστόλου, Xρ. Σάββας και Γ. Καλύβας) έκανε λόγο μέχρι και για... εκβιασμό στη λογική οτι "σε είχαμε εξουσιοδοτήσει από τον Οκτώβριο για το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί δεν βρήκαμε άλλον προπονητή μέχρι τώρα και φτάσαμε ως εδώς Αυτό είναι εκβιασμός..."

Μια κριτική που θα γίνει ακόμα πιο έντονη αν η Εθνική πάει... άπατη στο Euro, με τον Σάντος πάντως να έχει δεμένο τον γάιδαρό του...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags