Facebook Pixel Ο Σάντος πρόλαβε τον …Κούπερ μετά τον Γιοβάνοβιτς
| 2012-04-08 15:38:00

Ο Σάντος πρόλαβε τον …Κούπερ μετά τον Γιοβάνοβιτς

Ο Σάντος πρόλαβε τον …Κούπερ μετά τον Γιοβάνοβιτς

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν πεντακάθαρα η πιο κατάλληλη επιλογή για την επόμενη ημέρα της Εθνικής. Γράφει ο Γιάννης Σερέτης.

Όλα καλά λοιπόν. Ο Φερνάντο Σάντος «ξέχασε» ότι ήθελε να εργαστεί και πάλι σε σύλλογο και ότι η δομή και οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν τον βοηθά για την υλοποίηση του πλάνου του, πιθανότατα δεν βρήκε αλλού τα χρήματα που ήθελε και τελικά είπε το «ναι» στην ίδια (!) πρόταση της ΕΠΟ, που «έτρεχε» εδώ και μήνες.

Μια πρόταση με διπλασιασμό του bonus σε περίπτωση πρόκρισης στο Mundial (συγκριτικά με την αντίστοιχη στο Euro), που αγγίζει τις 500.000 ευρώ και με γενναία αύξηση των πάγιων ετήσιων αποδοχών του από 450.000 σε 650.000 ευρώ. Αυτή την προσφορά δεν την γούσταρε αρχικά ο Σάντος!

Μιλάμε γι΄ αυτή την ίδια προσφορά για την οποία κατηγορήθηκε ο Πιλάβιος από τον Οικονομίδη και κάποιους άλλους στο Δ.Σ. της ΕΠΟ επειδή σε εποχή λιτότητας πρότεινε νέο συμβόλαιο με αύξηση στον προπονητή ο οποίος εκτιμάται από όλους τους Ελληνες παίκτες και οδήγησε την Εθνική σε απάνεμα νερά μετά από τις απίστευτες επιτυχίες του Herr Otto και την… αυτοδιαχείριση στα τελευταία δύο χρόνια από την πλευρά των παικτών, οι οποίοι πλέον είχαν αντιληφθεί ότι ο αγαπημένος Γερμανός έκανε πάμπολλες… τρέλες.

Ισως αυτή η πολύ δύσκολη υπόθεση να συνιστά τη μεγαλύτερη επιτυχία σε επίπεδο χειρισμών από την πλευρά του Πιλάβιου στη διάρκεια της θητείας του, καθώς είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση μετά την αρχική σαφέστατη αρνητική διάθεση του Σάντος, ο οποίος είχε δημιουργήσει μόνος του μείζον θέμα για την Εθνική πριν από το Euro. Μόνος του την άναψε τη φωτιά με τις δηλώσεις του στις συνεντεύξεις Τύπου ο Φερνάντο, μόνος του την έσβησε! Και καλά έκανε.

Εχει την ευκαιρία να χτίσει την Εθνική Ελλάδας προς το Μουντιάλ με ολόφρεσκα, αξιόλογα υλικά. Εχει κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών, όχι μόνο επειδή έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά, αλλά και διότι όπως απέδειξε στην περίπτωση του «άσωτου» Γκέκα, δεν διακατέχεται από συμπλέγματα και νοιάζεται μόνο για το καλό της Εθνικής. Εχει κάνει λάθη, ίσως κάνει περισσότερα και στην επιλογή της 23άδας για το Euro και στα τρία ματς, όπου οι Ελληνάρες έχουν βαφτίσει ήδη «φαβορί» την Εθνική.

Μα, σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουν άπαντες ότι κάνει του κεφαλιού του! Ότι η κρίση είναι ολόδική του. Ότι δεν επηρεάζεται από προέδρους, παράγοντες, μάνατζερς. Οτι, επιπλέον, έχει ήδη ένα πλάνο στο κεφάλι του για το πώς θα προχωρήσει τουλάχιστον μέχρι το 2014 και δεν νοιάζεται μόνο για την εικόνα και τη βιτρίνα, που ασφαλώς είναι τα αποτελέσματα της Εθνικής. Ο Φερνάντο Σάντος ήταν πεντακάθαρα η πιο κατάλληλη επιλογή για την επόμενη ημέρα της Εθνικής.

Αλλά και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν κακή επιλογή. Η πρώτη επαφή της ΕΠΟ με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ είχε γίνει τον Ιανουάριο, πριν από τα ματς με τη Λυών, μετά την πρόκριση του πρωταθλητή Κύπρου από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ο Σάντος έδειχνε αρνητικός.

Δεν είπε «όχι» ο MVP της εφετινής πορείας του ΑΠΟΕΛ. Αλλά έδειξε στην ΕΠΟ με τον τρόπο του ότι προτεραιότητά του είναι για το καλοκαίρι η Εθνική Σερβίας, από την οποία έχει πρόταση. Πιθανότατα, μάλιστα, σ’ αυτόν τον πάγκο θα «εξαργυρώσει» τη θαυμάσια πορεία της ομάδας – έκπληξη του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ (μεγαλύτερης ασφαλώς και από εκείνη της Βασιλείας, η οποία δεν τερμάτισε με 5-2 από τη Ρεάλ, αλλά με επτάρα από την Μπάγερν, έναν γύρο πριν από τους πορτογαλοβραζιλιάνους του Γιοβάνοβιτς).

Ποιος άλλος πρώην γνώριμος ήταν στο μυαλό της ΕΠΟ; Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ισως, μάλιστα, δεδομένης της διαφαινόμενης άρνησης του Γιοβάνοβιτς, αυτός να ήταν ο κόουτς με τον οποίο η Εθνική Ελλάδας θα πορευόταν προς το Mundial. Αλλά τον… πρόλαβε ο Φερνάντο, του οποίου το όνομα, μαζί με τον Βελβέρδε, του Φερέιρα και του Μπόλονι είναι από τα λίγα πια που όταν ακούγονται στους διαδρόμους των γραφείων της UEFA κάνουν τους… ξένους να σκάνε χαμόγελο όταν ακούν για «football in Greece».

Υ.Γ 1. Με προσδοκώμενα έσοδα για την ΕΠΟ ύψους 10 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στο Mundial, όποιος ισχυρίζεται ότι είναι υπερβολικό το bonus πρόκρισης ύψους 500.000 ευρώ στον προπονητή για ένα ιστορικό ταξίδι στη Βραζιλία, προκαλεί τουλάχιστον γέλιο και περισσότερο υποψίες…

Υ.Γ. 2 Δεν νομίζω ότι στη λίστα της ΕΠΟ μπήκε έστω και για μία ημέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς…

Πηγή: theinsiders.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags