Η Δόξα ξεκίνησε με τον Δαύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Ψυχογιό, Γκαρακλίδη, Παπαδόπουλο και Σικαλιά στην άμυνα, τον Λίμα με τον Ρούτση αμυντικά χαφ, μπροστά τους τον Αμπουμπακάρι, αριστερά τον Σοϊλέδη, δεξιά τον Κάπελ και στην κορυφή τον Ουέλινγκτον. Για τον Εργοτέλη, ο Πίρσον ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Τζανακάκης, Σαρρής, Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι στην άμυνα. Στην τριάδα των χαφ ήταν ο Τζούνιορ με τον Ολίσε και τον Χαντί, στα «φτερά» ο Φραγκουλάκης με τον Κουτσιανικούλη και στην κορυφή ο Κατσικοκέρης.
Παίζοντας με μια ομάδα που έχει ήδη πάρει την... άγουσα για τη Football League, ο Εργοτέλης ήθελε να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής και μπήκε από την αρχή δυνατά για να πάρει το προβάδισμα. Στο 5` από γύρισμα του Τζούνιορ ο Σαρρής μπήκε στη φάση, αλλά ο Δαύκος απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ η αντίδρασή του ήταν σωστή και στο γύρισμα του Κουτσιανικούλη στο 9`. Σταδιακά, η Δόξα κατάφερε να βγει από το... καβούκι της, γύρισε την μπάλα και στο 14` δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή της. Ο Κάπελ έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, αλλά ο Πίρσον έδιωξε σε κόρνερ του σουτ που επιχείρησε. Δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Ουέλινγκτον πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στην αντεπίθεση, το σουτ του Κατσικοκέρη από τα δεξιά έφυγε άουτ, με τον ρυθμό του ματς να έχει ανέβει. Ο Δάυκος απομάκρυνε ένα σουτ του Φραγκουλάκη στο 19`, αλλά στο 23` ο κίπερ της Δόξας δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Ο Φραγκουλάκης έβγαλε με τη μία τον Χαντί σε αντεπίθεση και ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού Χερσονήσου, με ωραία προσπάθεια «κρέμασε» έξω από την περιοχή τον Δάυκο για το 1-0. Ο ρυθμός έπεσε μετά το γκολ του Εργοτέλη, ο οποίος είχε πετύχει το ρυθμό του και του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι του. Ο Γκαρακλίδης πρόλαβε τον Κατσικοκέρη στο 32` και τον Χαντί στο 38`, πριν ο Σοϊλέδης κάνει στο 40` το 1-1 για την Δόξα. Ο Σασιασβίλι αδράνησε, με τον παίκτη των «μαυραετών» να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, να σουτάρει και τον Πίρσον να βρίσκει την μπάλα, αλλά μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Δόξας μετά από έξι αγωνιστικές! Ο Εργοτέλης προσπάθησε να πιέσει στα εναπομείναντα ματς, είχε μία επικίνδυνη στιγμή με τον Κατσικοκέρη, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Mε την επανέναρξη, ο Καραγεωργίου έβαλε τον Μπέτο αντί του Ολίσε, προσπαθώντας να κάνει πιο δημιουργική τη μεσαία γραμμή του. Ο Εργοτέλης έδειξε από την αρχή διάθεση για να πιέσει, ωστόσο η Δόξα, χωρίς άγχος για το αποτέλεσμα, αντιστεκόταν. Ο τεχνικός των Κρητικών ζητούσε πίεση ψηλά και... πνίξιμο, ωστόσο έβλεπε την ομάδα του να είναι φλύαρη και να μην μπορεί να διασπάσει την αμυντική γραμμή των Δραμινών, με την απουσία του Λεάλ να κάνει την ομάδα του προβλέψιμη. Στο 61`,ο Μπούντιμιρ πήρε τη θέση του Κατσικοκέρη. Στο 64` ο Φραγκουλάκης με ωραία κίνηση έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Δαύκος τον σταμάτησε, ενώ στο 69` ο Μπούντιμιρ από καλή θέση σούταρε άουτ. Τα κόρνερ είχαν φτάσει... 11-1, αλλά το σκορ συνέχιζε να είναι 1-1.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, tα πράγματα γίνονταν και πιο δύσκολα για την ομάδα του Kαραγεωργίου, που έβλεπε τα περιθώρια να στενεύουν. Ο Εργοτέλης ανέβασε την πίεσή του και στις καθυστερήσεις το ματς έγινε θρίλερ, με τρεις μεγάλες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους! Αρχικά, ο Σικαλιάς στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε με κεφαλιά προς τα πίσω την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του στο 90`, ενώ στο 92` ο Φραγκουλάκης από πολύ κοντά κατάφερε... να αστοχήσει! Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Δαύκος σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του ίδιου παίκτη, κρατώντας το 1-1.

MVP: Άρης Σοϊλέδης. Επέστρεψε μετά από καιρό στη δράση και κατάφερε να πετύχει το γκολ της ομάδας του, η οποία σκόραρε μετά από έξι αγωνιστικές!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χαντί. Ο νεαρός παίκτης του Εργοτέλη πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, ήταν στις φάσεις, δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κατσικοκέρης. Δεν κατάφερε να κάνει τη ζημιά που ήθελε ο Καραγεωργίου, με τους αμυντικούς της Δόξας να τον περιορίζουν.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Σασιασβίλι στη φάση του γκολ της Δόξας, καθώς η αδράνειά του έδωσε την ευκαιρία στον Σοϊλέδη να κάνει το 1-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς τη μεγάλη φάση ο Ντίτσος, δεν είχε πρόβλημα

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία και πλέον... μπαίνει σε περιπέτειες ξανά. Οι Κρητικοί δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και έπεσαν στην παγίδα της απελευθερωμένης από άγχος Δόξα, η οποία... έκανε τη ζημιά. Μπορεί να είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ήταν προβλέψιμος, με την απουσία του Λεάλ να γίνεται εμφανής.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr