Διαβάστε για την πορεία του Μανόλο Χιμένεθ στον Ισπανικό σύλλογο. Στην αρχή της σεζόν στον πάγκο της βρισκόταν ο Χαβιέρ Αγκίρε ο οποίος σε 16 αγώνες πρωταθλήματος είχε ρεκόρ 10 ήττες, 4 ισοπαλίες και μόλις 2 νίκες κάτι που ανάγκασε τη διοίκηση να τον απομακρύνει και να προσλάβει τον γνωστό -και- στο ελληνικό κοινό Ισπανό τεχνικό.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η Σαραγόσα είχε συγκεντρώσει 10 βαθμούς, βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας και συνάμα στο -6 από τη σωτηρία. Το έργο του 48χρονου προπονητή ήταν ήδη δύσκολο καθώς αναλάμβανε μια ομάδα που παρέπαιε, έχοντας ήδη σπαταλήσει τον πρώτο γύρο της Πριμέρα Ντιβιζιόν και θα έπρεπε να την βγάλει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ντεμπούτο του δεν ήταν το ιδανικότερο καθώς στις 7/01/12 η ομάδα του ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Σανταντέρ με 1-0. Από τότε ακολούθησαν άλλες 14 αναμετρήσεις στις οποίες συγκέντρωσε 18 βαθμούς πετυχαίνοντας 3 ισοπαλίες και 5 νίκες εκ των οποίων οι τρεις ήταν σερί με αντιπάλους τις Βαλένθια, Ατλέτικο και Χιχόν αντίστοιχα στο μήνα Μάρτιο.

Εκεί που έδειχνε ότι το "Λα Ρομαρέδα" θα υποδεχόταν από του χρόνου ομάδες δεύτερης διαλογής και τη Σαραγόσα να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, πλέον υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για την επίτευξη του στόχου που πριν κάποιους μήνες έμοιαζε με όνειρο απατηλό.

Σήμερα, μετά από 31 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Πριμέρα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται μεν στην προτελευταία θέση με 28 βαθμούς(τόσους έχει και η Χιχόν με παιχνίδι όμως παραπάνω) και 4 πόντους μακριά από το όνειρο. Στο τελευταίο της παιχνίδι, υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα στο "Λα Ρομαρέδα" όπου άγγιξε το θαύμα καθώς προηγήθηκε αλλά εν τέλει γνώρισε την ήττα με 1-4 με το παιχνίδι να έχει πλούσιο 3ο ημίχρονο καθώς εκφράστηκαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία από την πλευρά του πρώην τεχνικού της Ένωσης.

Κάπως έτσι, απέμειναν 7 στροφές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και ο Χιμένεθ με τους ποδοσφαιριστές του αναμένεται να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταφέρουν αυτό που ίσως και κάποιοι στο εσωτερικό της ομάδας αμφισβητούσαν ότι μπορεί να επιτευχθεί...

ΠΗΓΗ: aekvoice.gr

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr