Facebook Pixel Οι 9 γκολκίπερ κι ο 37χρονος φορ
| 2012-04-14 11:54:00

Οι 9 γκολκίπερ κι ο 37χρονος φορ

Οι 9 γκολκίπερ κι ο 37χρονος φορ

Ο Κώστας Καίσαρης, με αφορμή το ταξίδι του Φερνάντο Σάντος στη Μαδρίτη για να δει (τελικά) τον Ισπανό Πάρντο κάτω από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ, μαδάει τη μαργαρίτα σχετικά με τους γκολκίπερ της Εθνικής.

Ποιος ασχολείται αυτές τις μέρες με την Εθνική ομάδα; Ούτε καν ο εργασιομανής και τελειομανής, κατά τους περισσότερους Έλληνες δημοσιογράφους, Φερνάντο Σάντος.

Άλλωστε, μόλις πρόσφατα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έγραψε το όνομά του στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Ταξίδεψε μέχρι τη Μαδρίτη για να δει τον Διονύση Χιώτη στο Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ, αλλά τελικά τζίφος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο. Ούτε καν είχε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο. Πριν βγάλει, δηλαδή, τα εισιτήρια για το τουριστικό, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ταξίδι στην Ισπανία, να βάλει τον Φύσσα να κάνει ένα τηλέφωνο στον Γιοβάνοβιτς: "Ρε Ιβάν, επειδή ο Σάντος δεν ξέρει τον Χιώτη, θέλει να τον δει από κοντά. Θα τον βάλεις να παίξει;".

Έπαιζε κι αυτή η πιθανότητα. Αφού ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε πλέον πιθανότητες πρόκρισης, ο Γιοβάνοβιτς να άλλαζε τον βασικό τερματοφύλακα, για να δώσει ένα σημαντικό παιχνίδι στον αναπληρωματικό. Τα κάνουν αυτά οι προπονητές, αλλά ήταν κάτι που δεν πέρασε από το μυαλό του Φερνάντο Σάντος. Αν και, για να μιλήσουμε σοβαρά, τι λόγο μπορούσε να έχει για να δει από κοντά έναν γκολκίπερ; Έναν γκολκίπερ που είχε κάνει μέχρι τότε δέκα σχεδόν ευρωπαϊκά ματς και θα μπορούσε να τα παρακολουθήσει από DVD;

Τέλος πάντων. Είναι προφανές ότι η θέση του γκολκίπερ έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον, κατά τα άλλα συμπαθή, Πορτογάλο τεχνικό. Πόσους τερματοφύλακες έχει χρησιμοποιήσει στα σκάρτα δύο χρόνια, που είναι στον πάγκο της Εθνικής; Χαλκιάς, Σηφάκης, Τζόρβας, Κοτσόλης, Καπίνο, Καρνέζης, Χιώτης, Κωνσταντόπουλος, Μιχαηλίδης. Σύνολο εννιά τον αριθμό κι ακόμα προβληματίζεται. Για να έχει πάντως εννιά πουκάμισα στην ντουλάπα του, δεν τον κόβεις.

Αντίθετα, και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, μια θέση στην αποστολή για την τελική φάση της Πολωνίας, ο Λυμπερόπουλος την έχει καπαρώσει. Άλλωστε, το έχει δηλώσει κι ο ίδιος: "Ο Θεός να με έχει καλά, να κλείσω την καριέρα μου στην Εθνική το καλοκαίρι στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος". Και για να τον έχει έτοιμο ο Σάντος, τον είχε καλέσει και στο πρόσφατο φιλικό με το Βέλγιο. Δεν έχει σημασία που δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής. Αρκούσε που ήταν στην ομάδα.

Σε αντίθεση με τον Κώστα Μήτρογλου, που όπως αναφέρουν οι φίλοι ρεπόρτερς του Σάντος, κάνει του κεφαλιού του και δεν καταλαβαίνει ούτε τις οδηγίες στην προπόνηση. Μόνο γκολ ξέρει να βάζει, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν αρκεί. Ο Λυμπερόπουλος, αντίθετα, στα 37 του χρόνια, που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Σάντος στην κοινή θητεία τους στην ΑΕΚ, τα παίρνει τα (ποδοσφαιρικά) γράμματα με την πρώτη. Άλλωστε, δεν μπαίνει καν θέμα ότι μπορεί σ' αυτήν την ηλικία να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Τιμής ένεκεν θα είναι η συμμετοχή του στην αποστολή. Να τα βλέπει δηλαδή αυτό το κορόιδο ο Μπασινάς, που βιάστηκε να σταματήσει τόσο νωρίς το ποδόσφαιρο. Είναι μάλιστα κι ένα χρόνο μικρότερος. Γεννηθείς το 1976, ενώ ο Λυμπερόπουλος είναι το '75. Κάπως έτσι βαδίζουν τα πράγματα στην Εθνική εν όψει της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κι ύστερα έλεγαν για τον Ότο Ρεχάγκελ, ότι είχε κάνει την Εθνική ομάδα, κλειστό κλαμπ.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags