Με (άλλη μία) ισοπαλία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ! Η Ένωση αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Δόξα Δράμας στο Καυτατζόγλειο! Θα μπορούσε όμως να φύγει με τη νίκη αν ο διαιτητής Μήτσιος έδινε το πεντακάθαρο πέναλτι στο χέρι του Γελαδάρη στο 82' που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των “κιτρινόμαυρωη”. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κυβελίδη στο 57' και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Λεονάρντο στο 70'.

Στο πρώτο ημίχρονο ένα φτωχό ματς από πλευράς θεάματος, οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, με τους φιλάθλους στις εξέδρες να απολαμβάνουν περισσότερο τον καφέ τους, λόγω του ωραίου απογεύματος στη Θεσσαλονίκη παρά παρά την εικόνα που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους. Βλέπετε η μεν Δόξα έχει σίγουρο τον υποβιβασμό της, ενώ από πλευράς ΑΕΚ αν και καίγεται για τη νίκη, δεν είχε στη διάθεσή της 7 παίκτες (Δέλλας, Κοντοές, Ρίκκα, Σιαλμάς, Καφές, Μάκος, Κλωναρίδης), κάτι που επηρέασε και την απόδοσή της. Ειδικά η απουσία του Κλωναρίδη ήταν καταλυτική, αφού οι “κιτρινόμαυροι” είχαν έλλειψη φρεσκάδα στο παιχνίδι τους!

Αν και οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, παρουσίασαν τις γνωστές δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων αλλά και προβλήματα στην τελική προσπάθεια σε όσες ευκαιρίες δημιούργησαν. Μοναδική όαση, ήταν ο Λεονάρντο, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη . Ο Βραζιλιάνος ήταν από τους πιο ορεξάτους παίκτες του Κωστένογλου, έτρεχε, έπαιρνε πρωτοβουλίες, αλλά δεν είχε τα κατάλληλα στηρίγματα από τους συμπαίκτες του. Ο “Λεό” είχε δύο καλές στιγμές στο 11' και το 24' , ενώ ο Βάργκας είχε ένα καλό σουτ στο 28'. Από εκεί και πέρα δεν έγινε καμία φάση μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Παιδικό λάθος και 1-0

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα άρχισε να γίνεται πιο απειλητική! Στο 57' ο Ουέλινγκτον προειδοποίησε την άμυνα της ΑΕΚ και ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ! Ύστερα από τραγικό λάθος του Μανωλά, ο οποίος πήγε να κάνει παράλληλη μπαλιά στον Βάργκας, ο Κυβελίδης από κοντά τσίμπισε την μπάλα, ο Κολομβιανός απέτυχε να διώξει και ο επιθετικός των “μαυραετών” πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Κωνσταντόπουλου για το 1-1!

Στη συνέχεια ο Νίκος Κωστένογλου έκανε δύο γρήγορες αλλαγές προκειμένου να γυρίσει το ματς, ρίχνοντας στη μάχη τον Γεωργέα (αντί του Βάργκας) και τον Γκούντγιονσεν (αντί του ανύπαρκτου Γκερέιρο). Στο 67' οι “κιτρινόμαυροι” πλησίασαν την ισοφάριση μετά από απευεθείας εκτέλεση φάουλ του Κάρλος που έφυγε για λίγο άουτ, το 1-1 όμως ήρθε τρία λεπτά αργότερα! Μετά από εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Εγγλέζου από αριστερά, ο Λεονάρντο βγήκε στην πλάτη της άμυνας , πρόλαβε τον εξερχόμενο Σέρεμετ και πλάσαρε στην κενή εστία!

Το χέρι του Γελαδάρη!

Η ΑΕΚ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος! Και θα τα είχε καταφέρει αν ο διαιτητής Μήτσιος έβλεπε πέναλτι στη φάση του 82ου λεπτού που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των “κιτρινόμαυρων”. Ο Λυμπερόπουλος σούταρε μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Γελαδάρη, αλλά ο διαιτητής έδειξε"παίζετε". Στο 86΄ η Ένωση έφτασε κοντά στο 1-2 αλλά το καλό σουτ του Φούντα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σέρεμετ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Έτσι, η Δόξα αποχαιρέτισε τη Superleague και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 48 βαθμούς, ενώ θα ξεκινήσει τα πλέι οφ με 0.

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης (71' Γελαδάρης), Βέρτζος, Τσιμπλίδης (46' Ρούτσης), Λίμα, Κατσικογιάννης (64' Ψυχογιός), Αμπουμπακαρί, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης, Κουμπρόγλου

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Αργυρίου (79' Λαγός), Μανωλάς, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Βάργκας (63' Γεωργέας), Φούντας, Γκερέιρο (61' Γκούντγιονσεν), Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος