Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Σίτι κι η Γιουνάιτεντ παίζουν σήμερα το βράδυ (22:00) όχι μόνο για το πρεστίζ και τους βαθμούς, αλλά και για τον τίτλο.

Αυτός ο εμφύλιος του Μάντσεστερ μοιάζει με μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Αγγλία. Μπορεί οι δύο ομάδες να μοιράζονται την ίδια πόλη και τα ίδια όνειρα για τον τίτλο στη Premier, αλλά έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία.

Από τη μία η γηπεδούχος Σίτι, διψασμένη για τίτλους έφτιαξε καλή ομάδα στηριζόμενη στα πολλά λεφτά των ιδιοκτητών της. Για καιρό παίρνουν ότι κινείται και το εναποθέτουν στα χέρια του Μαντσίνιο από τον οποίο περιμένουν θαύματα.

Δεν τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση ως προπονητή τον Ιταλό. Όμως από τη στιγμή που έπρεπε να συνυπάρξει και να τιθασεύσει δύσκολους όπως ο Μπαλοτέλι, ο Τέβες, ακόμα κι ο Τουρέ, τότε καταλαβαίνει κανείς το πόσο δύσκολο είναι το έργο του. Κι από την άλλη καλείται να αποδείξει αυτό που για τους περισσότερους είναι ανέφικτο. Ότι τα λεφτά κάνουν την ομάδα. Κι αν αποτύχει ξέρει ότι αυτός θα πληρώσει τα σπασμένα!

Στην ακριβώς αντίθετη όχθη βρίσκεται ο σερ Αλέξ Φέργκιουσον. Έχοντας ριζώσει πλέον στη Γιουνάιτεντ ξέρει ότι θα φύγει όταν το θέλει αυτός κι όχι οι ιδιοκτήτες της ομάδας. Όμως δεν βρίσκεται εκεί η διαφορά. Αυτό που μετρά δεν είναι η απόκτηση μεγάλων παικτών, αλλά παικτών που μπορούν να μπουν στο πνεύμα της ομάδας.

Το Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μπέκαμ δεν τους απέκτησε η Μάντσεστερ όταν είχαν κάνει όνομα. Μάλιστα τον Πορτογάλο τον πήρε ενώ ήταν τραυματίας και κανείς δεν ήξερε εάν ήταν σε θέση να βρει τη φόρμα του. Τελικά όχι μόνο τη βρήκε, αλλά έφερε και κάμποσα χρήματα στην ομάδα του όταν μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτή η διαφορά φιλοσοφίας των δύο ομάδων κάνει το αποψινό ντέρμπι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Όπως και να το κάνουμε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν η φιλοσοφία ή το χρήματα μπορούν να κερδίσουν σήμερα. Και η απάντηση δεν ενδιαφέρει μόνο θεωρητικά τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Τον ενδιαφέρει και πρακτικά. Η Παρί κι αυτό έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να πάρει το «σαμπιονά» και δεν τα κατάφερε. Το γαλλικό πάθημα στέλνει ένα μήνυμα. Το μήνυμα που θα στείλει το αποψινό ντέρμπι είναι σαφώς ισχυρότερο.

Γιατί στο ποδόσφαιρο ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε αποφθέγματα του στιλ «τα λεφτά δεν φέρουν την ευτυχία, αλλά όταν δεν τάχεις απλά σε κάνουν δυτστυχισμένο.» Ετσι και το ποδόσφαιρο. Με τα λεφτά δεν κάνεις ομάδα, αλλά χωρίς αυτά απλά μπορείς να διαλύσεις μια καλή. Έτσι δεν είναι σερ Άλεξ;

Πηγή: pamesports.gr