Facebook Pixel Ο Ρεχάγκελ νίκησε τον Βενγκέρ! (BINTEO)
| 2012-05-06 11:54:00

Ο Ρεχάγκελ νίκησε τον Βενγκέρ! (BINTEO)

Ο Ρεχάγκελ νίκησε τον Βενγκέρ! (BINTEO)

Δώδεκα χρόνια πριν το έπος του Euro 2004 με την Εθνική μας, ο Ρεχάγκελ οδήγησε τη Βέρντερ Βρέμης στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων!

Κατά σύμπτωση, μάλιστα, ο τελικός κόντρα στη Μονακό είχε διεξαχθεί και τότε στην Πορτογαλία! Στο "Ντα Λους" της Λισαβώνας, η Βέρντερ ήταν πιο ουσιώδης και έφτασε πιο εύκολα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς με 2-0!

Ο Ρεχάγκελ νίκησε κατά κράτος τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος στα 42 του έφτιαχνε τότε όνομα ως προπονητής. Το γκολ που πέτυχε ο "γερόλυκος" Κλάους Άλοφς πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους αποδείχθηκε καθοριστικό, μια και η Μονακό των πολλών ανερχόμενων "αστέρων" (Γουεά, Τζορκαέφ, Πετί) δεν κατάφερε να αντιδράσει. Το 2-0, από τον Νεοζηλανδό Γουίντον Ρούφερ στο 55', έδωσε πρόωρο τέλος στον μεγάλο τελικό.

Αυτός ήταν ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι σήμερα) ευρωπαϊκός τίτλος και για τη Βέρντερ, με την οποία αγωνίστηκε ως αλλαγή και ο σημερινός τεχνικός της, ο Τόμας Σάαφ.

Βέρντερ - Μονακό 2-0
(40' Κλ. Άλοφς, 55' Ρούφερ)

Oι συνθέσεις:

Βέρντερ (Ότο Ρεχάγκελ): Ρόλμαν, Μπόκενφιλντ, Βόλτερ (35' Σάαφ), Μπράτσετ, Μπόντε, Μπορόφκα, Άιλτς, Βόταβα, Νόιμπαρτ (75' Κον), Ρούφερ, Κλ. Άλοφς.

Μονακό (Αρσέν Βενγκέρ): Ετορί, Μεντί, Σονόρ, Πετί, Γκνακό, Βαλερί (62' Τζορκαέφ), Φοφανά (59' Κλεμάν), Ντιμπ, Γουεά, Ρουί Μπάρος, Πασί.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags