Προφανώς, προφανέστατα, γι αυτό και η Premier League κοστίζει τα περισσότερα χρήματα στην τηλεοπτική αγορά παγκοσμίως μετά το Champions League, με σημαντική κοστολογική απόσταση μάλιστα απ' όλα τα άλλα της Ευρώπης. Ευτυχώς λοιπόν ακόμα και στις μέρες μας εμείς οι φίλοι του ποδοσφαίρου έχουμε λόγο να αποκαλούμε τον εαυτό μας ρομαντικό.

Εμείς που παρακολουθούμε τους Άγγλους να έχουν προχωρήσει το πρωτάθλημά τους τα τελευταία χρόνια, με την είσοδο αμέτρητων αλλοδαπών, χωρίς ωστόσο να διαγράψουν τη φιλοσοφία του.

Το «Χιτσκοκικό» φινάλε της τελευταίας αγωνιστικής, που ανέδειξε πρωταθλήτρια τη City, δεν μπορεί να συμβεί σε καμία άλλη λίγκα της Ευρώπης. Γιατί η Γηραιά Αλβιόνα είναι το μόνο σημείο του πλανήτη, στο οποίο όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι ως τελικό. Σημαντικό και ασήμαντο. Και χρειάζεται, ακόμα και για την ομάδα που είναι φαβορί, να σκοράρει στις καθυστερήσεις της τελευταίας αγωνιστικής για να το κατακτήσει.

Γι αυτό λοιπόν, πριν πάρει αυτόν τον τίτλο η ομάδα του Mancini, βρέθηκε να χάνει στο 90΄ εντός έδρας από την QPR, η οποία προσπαθούσε να σωθεί! Οι γηπεδούχοι πήραν το πρωτάθλημα που δικαιούνταν και στη διάρκεια της σεζόν είχαν πολλές φορές προσυπογράψει, όπως με την εξάρα στο Old Trafford, αλλά και το +5 στη βαθμολογία, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις!

Στο 91΄και το 94΄. με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που- μην ξεχνιόμαστε- είχε κατακτήσει η United το Champions League, στον δραματικό τελικό κόντρα στη Bayern το 1999 στη Βαρεκλώνη. Με τα γκολ των Sheringham και Solskjaer...

Η United δεν «αυτοκτόνησε» την τελευταία αγωνιστική αλλά νωρίτερα. Καθώς, ενώ κατάφερε να μετατρέψει το -5 σε +8 στη διάρκεια της σεζόν, έχασε από τη Wigan, ενώ τρέλανε τους πάντες με το 4-4 (από 4-2) υποδεχόμενη την Everton...

Είναι στ' αλήθεια άδικο να πεις πως δεν το άξιζαν οι παίκτες του Mancini και περισσότερο απ όλους ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Σεϊχης Mansur, που αποφάσισε να επενδύσει, έχοντας στην άκρη του μυαλού του τη νέα εποχή στην άλλη πλευρά της πόλης. Κίνηση που φυσικά δεν θα έκανε ποτέ εάν αυτή η ομάδα δεν είχε αποκτήσει το δικό της μεγάλο νέο γήπεδο, χάρη στους αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2003, αφήνοντας το Maine Road.

Πηγή: pamesports.gr