Facebook Pixel "Σεντονάτη" η Σάλκε, σώθηκε η Στουτγάρδη
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-03 18:52:00

"Σεντονάτη" η Σάλκε, σώθηκε η Στουτγάρδη

"Σεντονάτη" η Σάλκε, σώθηκε η Στουτγάρδη

Με χατ τρικ του Μάριο Γκέτσε, η Μπάγερν Μονάχου διέσυρε το Αμβούργο με 4-1. Η Σάλκε βρίσκεται μία "ανάσα" από τους ομίλους του Champions League μετά από το 2-0 επί της Φράιμπουργκ, ακολουθεί η Λεβερκούζεν με τη νίκη της επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η Σάλκε εξασφάλισε και μαθηματικά την έξοδο της στο Champions League είτε ως 3η είτε ως 4η μετά το εκτός έδρας 2-0 επί της Φράιμπουργκ με γκολ των Αϊχάν στο 13' και Χούντελαρ στο 65' με τους νικητές να μένουν στο 73' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σαντάνα.

Την ίδια στιγμή μαίνεται η μάχη της 4ης θέσης. Και αυτό γιατί ναι μεν η Λεβερκούζεν πέρασε με 2-0 από τη Φρανκφούρτη με γκολ των Κάστρο στο 28' και Τζαν στο 36', αλλά την ίδια στιγμή στο -1 παρέμεινε η Βόλφσμπουργκ και στο -3 η Γκλάντμπαχ.

Η Μπάγερν επέφερε ακόμα ένα πλήγμα στο συγκρότημα του Μίρκο Σλόμκα. Πρωταγωνιστής ένας άλλος πρώην παίκτης της Ντόρτμουντ, ο Μάριο Γκέτσε, ο οποίος λίγες ώρες μετά από τα παράπονα που έκανε στην "Bild" για τη θέση που έχασε στο βασικό σχήμα, χρησιμοποιήθηκε από τον Πεπ Γκουαρδιόλα σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και αποζημίωσε τον τεχνικό του με χατ τρικ στη νίκη 4-1 μέσα στην "Ίμτεχ Αρένα". Εκτός του Γκέτσε που στους δύο ημιτελικούς Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε μόλις για 38 λεπτά, ένα νέο πρόσωπο ήταν κι ο Χάβι Μαρτίνεθ, ο οποίος επέβλεψε ιδανικά την άμυνά του, μεταξύ των οποίων και τον δεξιό μπακ Φίλιπ Λαμ.

Οι γηπεδούχοι απειλούσαν για την ισοφάριση στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια "σίγησαν". Τα δύο γκολ του Γκέτσε στο 2ο μέρος (και το ένα του Κλαούντιο Πισάρο στο τέλος) αποδεκάτισαν πλήρως το Αμβούργο που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ώστε να αποτρέψει την 4η σερί ήττα, παρά το γκολ του Χακάν Τσαλχανόγλου. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει στη συνέχεια είναι να παραμείνει στη θέση των πλέι άουτ και να διεκδικήσει θέση στην επόμενη Bundesliga σε διπλό νοκ άουτ με τον 3ο της Zweiteliga, ώστε να παραμείνει η μοναδική ομάδα της ιστορίας από τη κατηγορία που δεν έχει υποβιβαστεί μέχρι στιγμής.

Οι «λύκοι» με πρωταγωνιστή τον Βιεϊρίνια που σέρβιρε στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ στον Ολιτς, επικράτησαν με 2-1 της Στουτγκάρδης του Στέφενς που παρά την ήττα της βολεύτηκε από συνδυασμό αποτελεσμάτων και σώθηκε. Στο 13' ο Ντε Μπρούινε έδωσε το προβάδισμα στη Βόλφσμπουργκ, η οποία στο 62' δέχθηκε την ισοφάριση από τον Γκέντνερ για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Ολιτς να γράψει το τελικό 3-1. Την ίδια στιγμή τα «πουλάρια» «καθάριζαν» με 3-1 τη Μάιντς, έμεναν στο κόλπο του Champions League δίνοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στην Αουκσμπουργκ που νίκησε με γκολ του πρώην άσου του Αρη, Ραούλ Μπομπαντίγια στο 94' την Μπράουνσβαϊγκ να ελπίζει σε Ευρώπη.

Φωτιά στην ουρά

Το Αμβούργο με χατ-τρικ του Γκέτσε ηττήθηκε με 4-1 εντός από την Μπάγερν και παρέμεινε στη θέση των play out, διότι ηττήθηκαν και η Νυρεμβέργη και η Μπράουνσβαϊγκ από το Αννόβερο και την Αουγκσμπουργκ αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/5 (16:30)

Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 3-2 (29' Γκρόσκροϊτς, 31' Μκχιταριάν, 34' Πίστσεκ – 5' Φιρμίνο, 66' Σίλε)

Γκλάντμπαχ-Μάιντς 3-1 (22' Στραντσλ, 54' Κρούσε, 77' Κράμερ – 66' Τσούπο-Μοτίνγκ)

Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 1-2 (62' Γκέντνερ - 13' Ντε Μπρούινε, 90+' Ολιτς)

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 2-0 (49', 90+' Χαντ)

Νυρεμβέργη-Ανόβερο 0-2 (5' Χούσζτι, 51' Σμίντεμπαχ)

Φράιμπουργκ-Σάλκε 0-2 (13' Αϊχάν, 65' Χούντελαρ)

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 1-4 (72' Τσαλχάνογλου - 32' 55', 70' Γκέτσε, 75' Πισάρο)

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Άουγκσμπουργκ 0-1 (90+' Μπομπαντίγια)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν 0-2 (28' Κάστρο, 36' Τζαν)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags