Η Ντάρμσταντ (θεωρητικά, τουλάχιστον) ήταν ακόμα ένα... χαμηλό εμπόδιο και... προθέρμανση εν όψει της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους. Και σε τελική ανάλυση οι Βαυαροί κέρδισαν εύκολα (3-1), αλλά τουλάχιστον για ένα ημίχρονο υπήρχε... αγωνία και σασπένς.

Στο πρώτο 45λεπτο η Ντάρμσταντ έζησε το δικό της... όνειρο. Έγινε η πρώτη ομάδα (μετά τη Σάλκε στις 11 Νοεμβρίου) που ανάγκασε τον Νόιερ να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του στο πρώτο ημίχρονο. Και ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ (0-1) χάρη στο γκολ του Σάντρο Βάγκνερ. Η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση από την 6η αγωνιστική και το ματς με την Βόλφσμπουργκ!

Τότε, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε περάσει σαν αλλαγή τον Λεβαντόφσκι, που έμελλε να σκοράρει πέντε φορές και να γράψει το όνομά του στην ιστορία. Απέναντι στην Ντάρμσταντ όλοι περίμεναν το «ξέσπασμα» των Βαυαρών. Και μπορεί να μην ήταν της ίδιας έκτασης, αλλά ήρθε. Και με τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο οι πρωταθλητές Γερμανίας «καθάρισαν» εύκολα το ματς.

«Μπροστάρης» για την Μπάγερν Μονάχου ήταν ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος με δύο γκολ (49', 71') έκανε την ανατροπή. Το δεύτερο τέρμα του Γερμανού επιθετικού, μάλιστα, ήταν γκολ – ΟΝΕΙΡΟ και με αυτό έφτασε τα 17 στην Bundesliga, που αποτελεί την καλύτερη επίδοσή του. Στο 84' ο άλλος «φονιάς» της Μπάγερν, ο Λεβαντόφσκι έκανε το 3-1 και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν ακόμα μία νίκη και να δηλώνουν έτοιμοι εν όψει Γιουβέντους.

Γκλάντμπαχ – Κολωνία 1-0

Η Γκλάντμπαχ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 1-0 της Κολωνίας. Τα «πουλάρια» ξεπέρασαν το εμπόδιο των «τράγων» με το «χρυσό-όπως αποδείχθηκε- γκολ να σημειώνει μόλις στο 9' ο 20χρονος μέσος Μαχμούντ Νταχούντ, ο οποίος ολοκλήρωσε με άψογο τρόπο μία υπέροχη προσπάθεια της ομάδας του. Η Γκλάντμπαχ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς, αλλά Αζάρ, Βεντ και Νόρντβαϊτ δεν κατάφεραν να βάλουν το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Χόφενχαιμ-Μάιντς 3-2

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να πήραν κεφάλι στο σκορ στο 11', με τον Κόρδομπα, ωστόσο η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά μετά ο Αμίρι έφερε το ματς στα ίσα.

Η συνέχεια από εκεί και πέρα, ανήκε στη Χόφενχαϊμ. Στο δεύτερο μέρος, δύο γκολ του Ουτ (68', 76') «έγραψαν» το 3-1, με τον Σαμπέριο απλώς να διαμορφώνει το 3-2 στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης.

Έτσι, έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία την έφερε στους 18 βαθμούς και στο -3 από την Άουγκσμπουργκ, η οποία βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 1-1

Ισόπαλη 1-1 ήρθε η Χέρτα με τη Βόλφσμπουργκ στο Βερολίνο, μένοντας μακριά από τις νίκες για πέμπτο σερί ματς πρωταθλήματος.

Το πρώτο μέρος έληξε δίχως γκολ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά στο 18', όταν ο Νταρίντα δεν βρήκε στόχο μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Σέιφερ με ωραίο σουτ βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση όμως ήρθε άμεσα, με τον Καλού να παίρνει το «ριμπάουντ» και να φέρνει το ματς στα ίσα εφτά λεπτά αργότερα.

Από εκεί και πέρα πάντως, οι «λύκοι» ήταν εκείνοι που κυριάρχησαν κι έχασαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, με σημαντικότερη εκείνη του Γκουστάβο, οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 85ο λεπτό του αγώνα.

Ίνγκολσταντ-Βέρντερ Βρέμης 2-0

Στη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία ηττήθηκε 2-0 στην έδρα της Ίνγκολσταντ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο ουσιαστικοί καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παίρνοντας τη νίκη με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Χούμπνερ στο 12' «έγραψε» το 1-0 ενώ τη νίκη «κλείδωσε» ο Χίντερσεερ στο 90ο λεπτό, διαμορφώνοντας το 2-0.

Έτσι, η Βέρντερ παρέμεινε στην 16η θέση και στο -1 από την Άουγκσμπουργκ που βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.  

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

21:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Αμβούργο 0-0

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

16:30 Μπάγερν - Ντάρμσταντ 2-1

(49', 71' Μίλερ - 26' Βάγκνερ)

16:30 Γκλάντμπαχ - Κολονία 1-0

(9' Νταχούντ)

16:30 Χέρτα - Βόλφσμπουργκ 1-1

(60' Καλού - 53' Σάφερ)

16:30 Χόφενχαϊμ - Μάιντς 3-2

(13' Αμίρι, 68', 76' Ουτ - 11' Κόρντομπα, 78' Σαμπέριο)

16:30 Ίνγκολσταντ - Βέρντερ 2-0

(12' Χίμπνερ, 90' πέν. Χίντερζεερ)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

16:30 Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ

18:30 Σάλκε - Στουγκάρδη

18:30 Ανόβερο - Άουγκσμπουργκ