Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν 0-2

Οι «λύκοι» άντεξαν για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος παραδόθηκαν στην ανωτερότητα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, που πήρε τη νίκη με τον... συνήθη ύποπτο Λεβαντόφσκι και τον Κίνγκσλεϊ Κομάν. Ο 19χρονος εξτρέμ σημείωσε το τέταρτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα, επίδοση που δεν έχει πετύχει άλλος (συνομήλικος του) στο παρελθόν και ο Λεβαντόφσκι έφτασε τα 33 γκολ σε 34 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Πολωνός επιθετικός έγραψε ιστορία με το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, δεδομένου ότι ήταν το 6ο που πέτυχε απέναντι στους «λύκους» στο φετινό πρωτάθλημα! Ισοφάρισε έτσι ένα ρεκόρ που κρατούσε από τη σεζόν 1998/99 όταν ο Ουλφ Κίρστεν σκόραρε έξι φορές με τη φανέλα της Λεβερκούζεν απέναντι στην Γκλάντμπαχ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πλούσιο σε φάσεις και ευκαιρίες (και για τις δύο ομάδες), αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και η Μπάγερν Μονάχου είχε ακόμα 45 λεπτά για να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της. Τον γόρδιο δεσμό των «λύκων», τελικά, έλυσε ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο οποίος στο 66' εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Βόλφσμπουργκ και έκανε το 1-0. Η... αγωνία για τον τελικό νικητή εξανεμίστηκε στο 74'. Ο Κομάν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ριμπερί έστρωσε στον Λεβαντόφσκι και αυτός με ένα εξαιρετικό τελείωμα «έγραψε» το 2-0. Ήταν μία ακόμα νίκη για τους Βαυαρούς, που γιόρτασαν τα 106α γενέθλιά τους με τον καλύτερο τρόπο.

Βέρντερ-Ντάρμσταντ 2-2

Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις κι απέναντι στους «νεοφώτιστους» είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία. Ωστόσο, όχι μόνο δεν νίκησαν, αλλά χρειάστηκαν γκολ στα τελευταία λεπτά για να αποσοβήσουν την ήττα!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Βάγκνερ, Ράους και Γκόντορφ, ωστόσο το γκολ ήρθε από την πλευρά της Βέρντερ. Ο Γιαταμπαρέ «σέρβιρε» στον Ουγιά κι εκείνος βρήκε δίχτυα για το 1-0 στο 33'!

Παρόλα αυτά, η Ντάρμσταντ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο, καθώς στο 44ο λεπτό ο Βίντβαλντ σημείωσε το 1-1.

Οι «νεοφώτιστοι» κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ στο 82', όταν ο Σούλου με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1. Η Βέρντερ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με γκολ του Πιζάρο, έπειτα από κόρνερ του Γιουνούζοβιτς, διαμόρφωσε το 2-2, δίνοντας στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό.

Αμβούργο-Ίνγκολσταντ 1-1

Ισόπαλη στην έδρα του Αμβούργου ήρθε η Ίνγκολσταντ (1-1), ούσα πλέον στο -4 από τη Σάλκε και την τελευταία προνομιούχο θέση.

Μόλις στο 7ο λεπτό, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ντρμιτς έπειτα από ασίστ του Χαντ «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι φιλοξενούμενοι όμως πίεσαν με την έναρξη του δευτέρου και λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας, δικαιώθηκαν. Ο Γκρος εκτέλεσε ιδανικά το κόρνερ, ο Χίντερσεερ πήρε την κεφαλιά και στο 61ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα.

Έτσι, η Ίνγκολσταντ βρέθηκε στο -4 από την 6η και τελευταία προνομιούχο θέση.

Στουτγάρδη-Ανόβερο 1-2

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια παραμονής πήρε το Ανόβερο, το οποίο επικράτησε 2-1 στην έδρα της Στουτγκάρδης.

Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 16 ήττες στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, κατάφεραν να πάρουν μία πολύτιμη νίκη σήμερα (27/2), την 5η τους φέτος στην Bundesliga και μαζί μία ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι γηπεδούχοι παρόλα αυτά μπόρεσαν και πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 18ο λεπτό, με τον Βέρνερ να τελειώνει ιδανικά τη φάση και να «γράφει» το 1-0. Η απάντηση από το Ανόβερο ήρθε στο 32', με τον Σουλτζ να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο (1-1).

Στο δεύτερο μέρος, η Στουτγκάρδη ήταν εκείνη που πίεσε για το γκολ, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Βέρνερ (67', 75') και Κόστιτς (79'), ωστόσο το Ανόβερο ήταν εκείνο που πανηγύρισε!

Ο Σουλτζ στο 83' πήρε το «ριμπάουντ», βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-1, το οποίο έφερε την ομάδα του στο -5 από την Άιντραχτ Φρανφκούρτης που βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

21:30 Κολωνία - Χέρτα 0-1

(43' Ιμπίσεβιτς)

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

16:30 Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν 0-2

(66' Κομάν, 74' Λεβαντόβσκι)

16:30 Αμβούργο - Ίνγκολσταντ 1-1

(7' Ντέρμιτς - 61' Χίντερζεερ)

16:30 Στουτγκάρδη - Ανόβερο 1-2

(18' Βέρνερ - 32', 83' Σουλτς)

16:30 Βέρντερ - Ντάρμσταντ 2-2

(33' Ούτζα, 89' Πισάρο - 44' πέν. Βάγκνερ, 82' Σουλού)

Κυριακή 28 Φεβερουαρίου 2016

16:30 Άουγκσμπουργκ - Γκλάντμπαχ

18:30 Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ

18:30 Μάιντς - Λεβερκούζεν

20:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Σάλκε