Κολωνία-Μπάγερν 0-1

Λίγες μέρες μετά, το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα επέστρεψε στις εγχώριες υποχρεώσεις του και τη... ρουτίνα της Bundesliga, περνώντας από την έδρα των «τράγων».

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ, χάρη σε τέρμα του Λεβαντόφσκι, ο οποίος στο 10' πήρε το «ριμπάουντ» και βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ, με τον Νόιερ όμως να δηλώνει «παρών» στο 50', σε προσπάθεια του Μπίτενκορτ ενώ στο 75ο λεπτό ο Μοντέστ δεν μπόρεσε να νικήσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Τελικώς, η Μπάγερν έφτασε στη νίκη κι αύξησε εκ νέου τη διαφορά από την Ντόρτμουντ στους 8 βαθμούς, έχοντας βέβαια ματς παραπάνω. 

Χέρτα-Ίνγκολσταντ 2-1

Μία ακόμη νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στο «σεντόνι» πήρε η Χέρτα, η οποία στο Βοερλίνο επικράτησε 2-1 της Ίνγκολσταντ.

Μετά τη χθεσινή (18/3) νίκη της Σάλκε κόντρα στην Γκλάντμπαχ (2-1), οι γηπεδούχοι ήθελαν το «τρίποντο» ώστε να βρεθούν εκ νέου στο +4 από εκείνη και να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας στην τρίτη θέση, η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Το πρώτο μέρος έληξε δίχως τέρματα, με τη Χέρτα όμως να έχει τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ, με αποκορύφωμα εκείνη του 44ου λεπτού, όταν ο Καλού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους όμως, το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους, όταν ο Πλάτενχαρντ «σέρβιρε» στον Χαραγκούτσι κι εκείνος με ωραίο σουτ βρήκε δίχτυα για το 1-0 (54'). Στο 69' ήταν η σειρά του σκόρερ να μοιράσει ασίστ, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Καλού για να φτάσει στο 2-0.

Το μόνο που κατάφερε η Ίνγκολσταντ ήταν να διαμορφώσει το 2-1, χάρη σε γκολ του Χίντερσεερ.

Αμβούργο-Χόφενχαϊμ 1-3

Σημαντική νίκη-ανάσα στην έδρα του Αμβούργου πήρε η Χόφενχαϊμ, η οποία επικράτησε 3-1 και βρέθηκε πιο κοντά στην... έξοδό της από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πιο... γεμάτο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ, ωστόσο το γκολ ήρθε από τους φιλοξενούμενους. Ο Άντλερ υπέπεσε σε πέναλτι κι ο Κράμαριτς ευστόχησε για το 1-0 (20').

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα η Χόφενχαϊμ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Φόλαντ να χρίζεται σκόρερ για το 2-0.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Λιμανιού κατάφερε να μειώσει το σκορ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Χαντ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για να σημειώσει το 2-1.

Το Αμβούργο πίεσε για την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τελικώς σε τρίτο τέρμα, διαμορφώνοντας το 3-1 στο 67ο λεπτό με τον Βάργκας.

Μία νίκη που έφερε τη Χόφενχαϊμ στην ίδια θέση με την Άουγκσμπουργκ, η οποία αύριο (20/3) φιλοξενεί την Ντόρτμουντ.

Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 1-1

Σημαντική απώλεια βαθμών για τη Μάιντς, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Βέρντερ στη Βρέμη, δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάγερ Λεβερκούζεν να την ξεπεράσει και να βρεθεί εκείνη στην 6η και τελευταία προνομιούχο θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν προβάδισμα στο ματς, με τον Μπαουμγκαρτλίνγκερ να χρίζεται σκόρερ για το 1-0. Ωστόσο, η Βέρντερ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον Πιζάρο να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του για το 1-1 (45+3').

Στο δεύτερο μέρος οι ουσιαστικές ευκαιρίες ήταν λιγοστές. Ο Κόρντομπα απείλησε για τη Μάιντς στο 61' ενώ ο Σελασί πήγε να... κλέψει το ματς στο 85ο λεπτό για τη Βέρντερ, δίχως αντίκρισμα.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μεν στην 6η και τελευταία προνομιούχο θέση, ωστόσο είναι μόλις δύο βαθμούς μπροστά από την Μπάγερ που θα έχει αύριο (20/3) την ευκαιρία να την ξεπεράσει, αγωνιζόμενη στην έδρα της Στουτγκάρδης.

Βόλφσμπουργκ-Ντάρμσταντ 1-1

Οι λύκοι είδαν την Ντάρμσταντ να ανοίγει το σκορ στη «Volkswagen Arena» στο 82’, όμως με γκολ του Σίρλε στην... εκπνοή «τσίμπησαν» τον βαθμό κι έμειναν ζωντανοί για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

21:30 Σάλκε - Γκλάντμπαχ 2-1

(59' αυτ. Χίντερεγκερ, 83' Γκορέτσκα - 79' Κρίστενσεν)

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

16:30 Βόλφσμπουργκ - Ντάρμσταντ 1-1

(90+3' Σίρλε - 82' Βάγκνερ)

16:30 Αμβούργο - Χόφενχαϊμ 1-3

(30' πέν. Χουντ - 20' πέν. Κράμαριτς, 23' Φόλαντ, 67' Βάργκας)

16:30 Βέρντερ - Μάιντς 1-1

(45+3' πέν. Πισάρο - 38' Μπάουμγκαρτλινγκερ)

16:30 Κολονία - Μπάγερν 0-1

(10' Λεβαντόβσκι)

16:30 Χέρτα - Ίνγκολσταντ 2-1

(54' Χαραγκούτσι, 69' Καλού - 75' Χίντερζεερ)

19:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ανόβερο

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

16:30 Στουτγκάρδη - Λεβερκούζεν

18:30 Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ