Η Μπάγερν δεν κατάφερε να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της με περισσότερα γκολ και νίκησε με το «φτωχό» 1-0, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν απειλήθηκε καθόλου από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία για ακόμα μία επίσκεψη στο Μόναχο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Και συγκεκριμένα για όγδοη διαδοχική επίσκεψη, επίδοση - ρεκόρ για το γερμανικό πρωτάθλημα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βαυαρούς ήταν ο Φρανκ Ριμπερί. Η Μπάγερν Μονάχου, πριν τη σέντρα του ματς, του έδωσε μία ανθοδέσμη για την συμπλήρωση 200 αγώνων στην Bundesliga και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός φρόντισε να τους... αποζημιώσει με ένα γκολ – όνειρο, που έμελλε να αποδειχθεί (και) το μοναδικό της αναμέτρησης. Στο 20' ο Γκέτσε έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας της Αϊντραχτ έδιωξε με τα πόδια, αλλά ο Ριμπερί πήρε το... ριμπάουντ και με ένα ασύλληπτο «ψαλιδάκι» έγραψε το 1-0 γνωρίζοντας την αποθέωση.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την Μπάγερν Μονάχου να είναι «υποτονική», αλλά να μην νιώθει καθόλου την απειλή της Αϊντραχτ, η οποία αμυνόταν μαζικά και ήλπιζε πως θα κάνει τη «ζημιά» σε μία αντεπίθεση.

Στο 52΄ ο Τσάμπι Αλόνσο με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Μπερνάτ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Αϊντραχτ. Τα λεπτά κυλούσαν, η Μπάγερν Μονάχου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά όσο δεν «κλείδωσε» τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ όλα ήταν ανοιχτά. Στο 66' ο Τσάμπι Αλόνσο είδε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να τον σταματάει, όπως σταμάτησε και τον Μίλερ λίγα λεπτά πριν το φινάλε.

Το 1-0 έμεινε έως το φινάλε, η Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε μία νίκη και οι οπαδοί της γιόρτασαν στις εξέδρες, εκφράζοντας παράλληλα με πολλά πανό την αντίθεσή τους για ορισμό ματς της Bundesliga το βράδυ της Δευτέρας. «Έχουμε σχολείο», έλεγε ένα εξ αυτών, το οποίο έγινε αμέσως viral στο Διαδίκτυο.

Ίνγκολσταντ-Σάλκε 3-0

Βαριά ήττα με 3-0 γνώρισε η Σάλκε στην έδρα της Ίγκολσταντ και πλέον συγκατοικεί στην πέμπτη θέση με την Μάιντς. Το σκορ άνοιξε ο Χάρτμαν με πέναλτι και λίγο πριν το φινάλε του δευτέρου μέρους, ο Χίντερσερ με πλασέ έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Λεσκανο με κοντινό σουτ. 

Ντάρμσταντ – Στουτγκάρδη 2-2

Ήταν ένα ματς με φόντο τη μάχη της σωτηρίας. Εντούτοις Ντάρμσταντ και Στουτγκάρδη δεν αναλώθηκαν σε κλεφτοπόλεμο, αλλά κυνήγησαν το γκολ και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε ένα τρελό ματς που ολοκληρώθηκε ισόπαλο (2-2). Η Ντάρμσταντ προηγήθηκε με τον Βάγκνερ στο 26', η Στουτγκάρδη το «γύρισε» πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (Γκέντνερ 45', Ρουπ 45+3') αλλά η Ντάρμσταντ με γκολ του Νιμάγιερ (51') πήρε τον βαθμό.

Ανόβερο – Αμβούργο 0-3

Το Αμβούργο θύμισε κάτι από τα... παλιά και πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Ανόβερο, το οποίο βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του «λιμανιού» πήρε τη νίκη με 3-0 και ανάσανε ακόμα περισσότερο. Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, το Αμβούργο πάτησε γκάζι στο δεύτερο μέρος και με τέρματα των Κλέμπερ (61'), Ιλίτσεβιτς (73'), Μίλερ (75') πήρε εύκολα το τρίποντο. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή 1/4
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 3-0
(27' Μπραντ, 73' Τσιτσαρίτο, 87' Γιουρτσένκο)

Σάββατο 2/4
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0
(20' Ριμπερί)

Ανόβερο-Αμβούργο 0-3
(61' Κλέμπερ, 73' Ιλίσεβιτς, 75' Μίλερ)

Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 4-2
(13', 76' Κλέμενς, 24', 53' Ντε Μπλάσις / 9' Καϊούμπι, Κου Για-Χεόλ)

Ίνγκολσταντ-Σάλκε 3-0
(29' Χάρτμαν πέν., 45'+2' Χίντερσερ, 65' Λεσκανο)

Ντάρμσταντ-Στουτγκάρδη 2-2
(26' Βάγκνερ, 51' Ναϊμάιερ / 45' Γκέντνερ, 45'+3' Ρουπ)

Ντόρτμουντ- Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 3/4
Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Χόφενχαϊμ-Κολωνία (18:30)