Η αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε νικήσει τότε την Μπάγερν όμως ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις έναν βαθμό στα υπόλοιπα τέσσερα ματς που έδωσε μακριά από το Ντόρτμουντ. Φέτος, έχασε στο Χοφενχάιμ 1-0, ενώ τώρα έμεινε στο 0-0 με την Λεβερκούζεν.

Οι πρωταθλητές είχαν ένα πολύ κακό πρώτο ημίωρο καθώς έβλεπαν τους παίκτες της Λεβερκούζεν να φτάνουν εύκολα έξω από την περιοχή του Βαϊντενφέλερ. Ο τερματοφύλακας της Μπορούσια είπε το «όχι» σε δύο μεγάλες ευκαιρίες και ήταν σταθερός στα μακρινά σουτ των γηπεδούχων κρατώντας το μηδέν στην άμυνα.

Επιθετικά, η ομάδα του Κλοπ ήταν σε κακή μέρα, δίχως να μπορεί να ανεβάσει ρυθμό, δείχνοντας ότι παίζει με... ανεβασμένο το χειρόφρενο. Σταδιακά, πάντως, βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία της και ισορρόπησε, χωρίς πάντως να καταφέρει κάτι το σημαντικό επιθετικά.

Στο 63', και ενώ λίγα λεπτά πριν ο Λένο είχε προλάβει τελευταία στιγμή τον Καγκάβα, ο Πέρισιτς είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους πρωταθλητές, αλλά η καρφωτή κεφαλιά του βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Λεβερκούζεν. Στο επόμενο λεπτό, ο Κάντλετς είδε την απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Γκέτσε, γεγονός που «απελευθέρωσε» την Ντόρτμουντ που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Λένο, όμως, είπε «όχι» και πάλι σε μεγάλη ευκαιρία του Καγκάβα ενώ στο 77' η ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Γκέτσε. Στο 84' η κεφαλιά του Χούμελς έφυγε άουτ για την Ντόρτμουντ ενώ η Λεβερκούζεν, πάντως, θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο όταν σε μία αντεπίθεση ο Σίρλε έκανε το σουτ αλλά ο Σούμποτιτς με σωτήριο τάκλιν απέτρεψε τον κίνδυνο και έτσι το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στην «Μπάι Αρίνα»...

Η σύνθεση της Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίτσεκ, Σμέλτζερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ, Γκουντόγιαν, Γκέτσε, Γκροσκρόιτζ (63' Πέρισιτς), Καγκάβα (81' Μπλαζικόφσκι), Λεβαντόφσκι.

Πηγή: gazzetta.gr