Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η Ντόρτμουντ με τον μοναδικό Μάρκο Ρόις να κάνει… πράγματα και θαύματα, γύρισε το ματς κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου που ίσως από αύριο να ψάχνει προπονητή και πήρε τη νίκη με 3-2 και ξέφυγε στο +7 από τους Βαυαρούς στη μάχη για τον τίτλο.

Η Μπάγερν ξεκίνησε αρκετά καλά στο παιχνίδι και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, όχι μόνο κυριάρχησε στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, αλλά βρήκε και γκολ με τον Λεβαντόφσκι στο 26ο λεπτό.

Μετά το 0-1 η Ντόρτμουντ βγήκε μπροστά, πήρε την κατοχή κι έχασε κάποιες ευκαιρίες, ενώ η ισοφάριση ήρθε με εύστοχο πέναλτι του Ρόις στο 49’. Παρόλα αυτά, η Μπάγερν απάντησε αμέσως κι ο Λεβαντόφσκι στη δεύτερη σοβαρή ευκαιρία των Βαυαρών στο ματς, έκανε το 1-2 στο 52’!

Ωστόσο, η Μπορούσια δεν ήθελε να χάσει και στα επόμενα λεπτά τα έδωσε όλα. Στο 67’ τελικά ισοφάρισε σε 1-1 με ένα απίθανο γυριστό σουτ του Ρόις στην κίνηση, ενώ στο 73’ ο Αλκάθερ με υπέροχο τελείωμα σε τετ α τετ έγραψε το 3-2 και ολοκλήρωσε μία μαγική ανατροπή. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε παρά την πίεση της Μπάγερν, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λεβαντόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτζ, Πίστσεκ, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Χακίμι, Βιτσέλ, Βάιγκλ (46' Νταχούντ), Σάντσο, Ρόις, Λάρσεν (82' Ντιλέινι), Γκέτσε (60' Αλκάθερ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς (66' Σούλε), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Τόμας Μίλερ (82' Βάγκνερ), Γκορέτσκα, Ναμπρί (74' Ρενάτο Σάντσες), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι