Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου: Με το Αντονί Μοντέστ να περνά ως αλλαγή στο 70ο λεπτό και να φέρνει τα πάνω-κάτω, με μία ασίστ και ένα γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να ανατρέψει το 0-2 με το οποίο έχανε από την Μπάγερν Μονάχου και να πάρει την ισοπαλία  (2-2) στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», για την 9η αγωνιστική της Bundesliga.  

Το Klassiker ξεκίνησε με ένταση και νεύρα - χαρακτηριστικό οι τρεις κίτρινες κάρτες στα πρώτα 15 λεπτά. Ο Μάνουελ Νόιερ χρειάστηκε να επέμβει πρώτη φορά στο ημίωρο, για να διώξει το σουτ του Ράφαελ Γκερέιρο. Και στο 33’ οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ. 

Ο Ζαμάλ Μούσιαλα μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Λίον Γκορέτσκα που με συρτό σουτ νίκησε τον Αλεξάντερ Μέγιερ που δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο. Δυο λεπτά μετά ο Νόιερ σταμάτησε (και) τον Ντόνι Μάλεν, όπως και τον Μάριους Βολφ στο ξεκίνημα της επανάληψης.  

Κι αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, έγινε το 0-2 για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ο Μούσιαλα έδωσε μια ακόμη πάσα, αυτή τη φορά στον Λιρόι Σανέ, το σουτ του οποίου δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Μέγιερ - φέρει ευθύνη. 

Ο Γιουσουφά Μουκοκό μείωσε στο 74’ από ασίστ του Μοντέστ για την Μπορούσια που πήρε θάρρος και λόγω της αποβολής του Κίνγκσλεϊ Κομάν στο 90’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μοντέστ έδωσε το βαθμό στην ομάδα του Έντιν Τέρζιτς, έπειτα από γύρισμα του Νίκο Σλότενμπεργκ.  

Κάπως έτσι «έσπασε» και το σερί των οκτώ επιτυχιών που μετρούσαν οι Βαυαροί στα ματς με τη Μπορούσια...  

Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη παρουσία του Τσάμπι Αλόνσο στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» επιβλήθηκαν με το ευρύ 4-0 της Σάλκε στην «Μπάι Αρίνα», σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Bundesliga.  

Ο Ζέρεμι Φρίμπονγκ σκόραρε δις για τον πρώην Ισπανό μέσο των Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, με τον Μούσα Ντιαμπί να ανοίγει το σκορ και τον Παουλίνιο να το κλείνει. Αντίθετα, έπειτα από τη νίκη της επί της Σέλτικ για το Champions League, η Λειψία έμεινε στο 1-1 με τη Μάιντζ στην «Οπελ Αρίνα». Μάλιστα, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε «έσωσε» το βαθμό με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού στο 80’.  

Με τον Κώστα Σταφυλίδη να περνάει ως αλλαγή στο 60ο λεπτό, η Μπόχουμ επικράτησε με 3-0 της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Μάλιστα, η περυσινή νικήτρια του Europa League δέχθηκε και τα τρία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο, με την Μπόχουμ να παίρνει το πρώτο φετινό της «τρίποντο». Στη Βαυαρία, τέλος, Αουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.