Facebook Pixel Τα... κονομάει η Ντόρτμουντ!
Ποδόσφαιρο
| 2012-02-24 19:30:00

Τα... κονομάει η Ντόρτμουντ!

Τα... κονομάει η Ντόρτμουντ!

Έσοδα που φτάνουν τα 101,4 εκατ. Ευρώ ανακοίνωσε η Μπορούσια Ντόρτμουντ για το τελευταίο εξάμηνο του 2011, όταν στο αντίστοιχο του 2010 το ποσό ήταν κατά 30 εκατομμύρια λιγότερα!

Τα... κονομάει χοντρά η γερμανική ομάδα δηλαδή, η οποία πριν μερικά χρόνια ήταν ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία αλλά τώρα τη ζηλεύουν όλες οι ομάδες!

Ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε έσοδα εξαμήνου (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011) που φτάνουν τα 101,4 εκατ. ευρώ και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο κύκλος εργασιών της φτάνει σε τριψήφιο νούμερο.

Μάλιστα, τα κέρδη προ φόρων φτάνουν στα 16,7 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με τα μόλις 4,3 της προηγούμενης χρονιάς.

Ποια είναι τα όπλα των πρωταθλητών Γερμανίας; Ακολουθούν το παράδειγμα της Μέρκελ. Δηλαδή, σφικτή οικονομική πολιτική! Με αυτή νοικοκύρεψαν τον σύλλογο ενώ οι αγωνιστικές επιτυχίες στο γήπεδο αύξησαν παράλληλα τα έσοδα.

«Η Μπορούσια κατάφερε να αναπτυχθεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο οικονομικό και αγωνιστικό», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, ο οποίος συμπλήρωσε πως η παρούσα κατάσταση στα ταμεία της ομάδας σημαίνει πως είναι σε θέση να κάνει και δαπανηρές μεταγραφές χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το «αύριο» της.

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι ξεκάθαρο πως η απόκτηση του Μάρκο Ρόις δεν ενέχει κανένα ρίσκο», ξεκαθάρισε για τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Μπορούσια προκειμένου να αποκτήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή από την Γκλάντμπαχ το προσεχές καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags