Facebook Pixel Ο δικός του τελικός
Ποδόσφαιρο
| 2012-05-21 11:58:00

Ο δικός του τελικός

Ο δικός του τελικός

Ο Kώστας Καίσαρης γύρισε από το Μόναχο και γράφει για τον "man of the match". Για το μασάζ και τα χρυσά πόδια του Ντρογκμπά.
 

Στο "Aλιάνζ Αρένα" έχει τελειώσει και η 30λεπτη παράταση. Εβδομήντα χιλιάδες όρθιοι περιμένουν ν αρχίσει η διαδικασία των πέναλτι. Οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να χαλαρώσουν.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπα είναι ξαπλωμένος στο χορτάρι και στα 15 λεπτά που μεσολαβούν ο μασέρ της Τσέλσι περιποιείται τα χρυσά όπως αποδείχθηκε πόδια του. Βάζει λάδι και του κάνει συνέχεια μασάζ.

Όταν ο διαιτητής φωνάζει τους ποδοσφαιριστές, τον σκουπίζει με τη λευκή πετσέτα και ο Ντρογκμπά ήταν έτοιμος. Θεωρητικά, θα εκτελούσε ένα από τα δέκα πέναλτι. Του άνηκε δηλαδή το 10% της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Όπως φάνηκε εκ των υστέρων έχει επιλεγεί για το τελευταίο. Το ποιο σημαντικό στην ιστορία της Τσέλσι. Το πιο σημαντικό στην καριέρα του Ντρογκμπά.

Μέχρι αυτό το πέναλτι και με το σκορ να είναι 3-3, ο τελικός ήταν των δύο γκολκίπερ. Ο Τσεχ στα 120 λεπτά είχε μικρήνει την εστία της Τσέλσι. Είχε πιάσει το πέναλτι του Ρόμπεν στην κανονική διάρκεια του ματς, είχε πιάσει το πέναλτι του Όλιτς, που αντί να σουτάρει με τη μία, τρόμαξε, σάστισε, καθυστέρησε.

Στο τελευταίο πέναλτι των Γερμανών είχε τρομάξει και τον Σβαϊσστάιγκερ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.(στα πέναλτι έχει τεράστια σημασία γι αυτόν που το εκτελεί ποιον τερματοφύλακα έχει απέναντί του. Όποιος διαφωνεί ας ρωτήσει τον Μέσι που έχοντας απέναντί του τον Τσεχ, είχε στείλει επίσης τη μπάλα στο δοκάρι, στο μοιραίο όπως αποδείχθηκε πέναλτι στο Καμπ Νόου).

Δεν πήγαινε πίσω όμως και ο άλλος γίγαντας. Ο Νόιερ στη μία φάση που έκανε η Τσέλσι στο ματς, στα πέναλτι, όταν έπιασε το πρώτο του Μάτα και στη συνέχεια σκ΄ραρε για λογαριασμό της Μπάγερν. Και η ψυχή όμως που έβγαζε, αναλαμβάνοντας στην πρώτη του σεζόν στη Μπάγερν το ρόλο του ηγέτη. Κάποια στιγμή στο 116' έχει τραυματιστεί ο Βαν Μπούιτεν.

Το ιατρικό επιτελείο της Μπάγερν είναι στη πλάγια γραμμή κι ετοιμάζεται να μπει μέσα. Ο Νόιερ τρέχει, τους φωνάζει και τους κάνει χειρονομίες να μείνουν εκεί που είναι. ΠΛησιάζει τον πεσμένο Βαν Μπούιτεν, τον αρπάζει με τα τεράστια χέρια του και τον σηκώνει λες και ήταν μικρό παιδί. Δεν ήθελε με κανένα τρόπο να διακοπεί το ματς σε αυτά τα δύο λεπτά της παράτασης και να πάρει ανάσες η Τσέλσι.

Δύο τεράστιοι γκολκήπερ κι όχι μόνο λόγω σωματικών προσόντων και όγκου. Ξαναγυρνάμε όμως στο 10ο και τελευταίο πέναλτι του Ντρογκμπά. Μέχρι τότε και στα εύστοχα που είχε προηγηθεί οι δύο τερματοφύλακες, είχα πέσει στη σωστή γωνία και κάποιες φορές μάλιστα είχαν βρει τη μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρουν να τη διώξουν.

Σε αυτό το τελευταίο πέναλτι όμως ο Ντρογκμπά όχι μόνο σκόραρε στέλνοντας τη μπάλα δεξιά, αλλά έστειλε και τον Νόιερ αριστερά. Δεν ήταν ο τελικός των γκολκήπερ. Ήταν ο τελικός του Ντρογκμπά. Και για τις μάχες που έδωσε στα 120 λεπτά μπαρος και πίσω . Ούτε μία μπάλα δεν άφησε χωρίς να τη διεκδικήσει. Ακόμα κι αυτές που ήταν σίγουρα χαμένες. Για να δυσκολέψει τους αμυντικούς, να τους καθυστερήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Σε κάθε στημένη φάση του Τσεχ ήταν εκεί.

Στο πρώτο κόρνερ της Τσέλσι στο 88' ήταν εκεί. Έτρεξε πρώτος προς τη μπάλα πρόλαβε τον Γκόμεθ και βρήκε τόσο δυνατά την κεφαλιά που έβαλε μέσα και τα χέρια του Νόιερ. Πράγματι ήταν ο δικός του τελικός. Γι αυτό και τον πανηγύρισε τόσε έξαλλα. Στο πάρτι μετά την απονομή στο πέταλο των οπαδών της Τσέλσι, ο Ντρογκμπά έδωσε το δικό του σόου. Πρώτος άρχισε τους πανηγυρισμούς, τελευταίος σταμάτησε. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία μπίζνα δις Ευρώ. Οι ποδοσφαιριστές σε τέτοιο επίπεδο είναι πολυεκατομμυριούχοι.

Το ποδόσφαιρο όμως δνε παύει να είναι ένα παιχνίδι. Και οι ποδοσφαιριστές σα μικρά παιδιά. Στα 120 λεπτά του τελικού και στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντρογκμπά ήταν ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής. Κάτω από τα δοκάρια ο Τσεχ κι αυτός στην επίθεση κράτησαν την Τσέλσι ζωντανή απέναντι στην καλύτερη Μπάγερν.

Στα πανηγύρια ο Ντρογκμπά ήταν ένα παιδί. Σαν επαγγελματίας είχε κερδίσει το μεγαλύτερο ματς της καριέρας του. Όταν το παιχνίδι τελείωσε ο Ντιντιέ έγινε ένα μικρό παιδί. Λες και είχε γενέθλια, που συνέπεσαν με το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός στον πλανήτη. Αυτό ο τελικός, αυτό το Κύπελλο, ήταν του Ντρογκμπά.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags