Ο 20χρονος αμυντικός είναι παίκτης της Σάλκε, μετά από απόφαση της διοίκησης των "ερυθρόλευκων" να τον πουλήσουν στους μπλε της Γερμανίας. Μία ομάδα που του έχει δώσει φανέλα βασικού, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι οι Ρώσοι της Ζενίτ να έχουν τη διάθεση να ξοδέψουν μερικές δεκάδες εκ. ευρώ στα πόδια του.

Κάποιοι, όμως, φαίνεται πως περίμεναν ο Κυριάκος να είναι ...μαλθακός στον αγωνιστικό χώρο, όχι από άποψη απόδοσης, αλλά της έντασης που ζούσε τον αγώνα. Το "μη μιλάς όταν σου μιλάω" που είπε στον Μοντέστο, αλλά και ο πανηγυρισμός στο γκολ που πέτυχε και, τελικά, ακυρώθηκε, ήταν αρκετά για να γίνει κόκκινο πανί από την εξέδρα του Ολυμπιακού. Τι περίμεναν, δηλαδή, οι φίλοι του Ολυμπιακού; Να πετύχει γκολ (μόλις το τέταρτο μετά από δύο σεζόν στη Γερμανία) και να μην το πανηγυρίσει;

Ή, ακόμα καλύτερα, να μη διαμαρτυρηθεί για την άδικη ακύρωσή του; Επαγγελματίας είναι ο μικρός και όπως κάθε σωστός και σοβαρός παίκτης στα 90 λεπτά του αγώνα σκέφτεται μόνο τη νίκη της ομάδας του και ζει μόνο για αυτή. Είτε αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός, είτε η Μπάγερν, είτε ο Παναθηναϊκός. Πολύ περισσότερο ένα παιδί όπως ο Κυριάκος, που έχει δείξει πως ζει κάθε αγώνα με ένταση και πάθος. Τόσο όσο αγωνιζόταν στο Λιμάνι, όσο και στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας που τον βλέπουμε.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως υπήρξε ένα κομμάτι της εξέδρας, ίσως το μεγαλύτερο, που προσπάθησε να καλύψει με τις φωνές του τις αποδοκιμασίες προς τον Παπαδόπουλο. Είπαμε, άλλωστε, τη δουλειά του έκανε ο μικρός. Και η δουλειά του ήταν να νικήσει η ομάδα του στο Φάληρο. Γι' αυτό και στο τέλος πανηγύρισε σαν ...μικρό παιδί αυτή τη νίκη.