Facebook Pixel Δεύτερη ευκαιρία
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-22 12:06:00

Δεύτερη ευκαιρία

Δεύτερη ευκαιρία

Είναι ευλογημένος όποιος στην ζωή του έχει την δυνατότητα της "δεύτερης ευκαιρίας". Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Σε ό,τι και αν κάνεις, σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, συνήθως το κάθε λάθος μετρά και πάντα αναζητάς να ξαναβρεθείς στην ίδια «φάση», ώστε να μην το επαναλάβεις και να πράξεις το ορθό.

Αυτό συμβαίνει και με τον Ολυμπιακό. Σε μια πρώτη ανάγνωση, θα πει κανείς, ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω στο Γκελζενκίρχεν. Αυτή την φορά είχε διαβάσει πολύ καλύτερα το παιχνίδι της Γερμανικής ομάδας. Ακολούθησε το πλέον λογικό αγωνιστικό πλάνο, που θα μπορούσε να επιλέξει ο προπονητής, κυνηγώντας πρώτα το μηδέν και μετά εάν μπορούσε το τρίποντο. Σε όσο προβληματική περίοδο και να ήταν η Σάλκε, καλώς η κακώς, δεν είναι έτοιμη καμμία ελληνική ομάδα αυτή την χρονική στιγμή, να την κοντράρει στα ίσια. Λάθη έγιναν σίγουρα, με τα μαρκαρίσματα, εκτός περιοχής των ερυθρόλευκων συνήθως να απουσιάζουν (εξ ου και τα πολλά σουτ, ένα εκ των οποίων κατέληξε στα δίχτυα).

Δίχως να μπορεί να κρατήσει περισσότερο την μπάλλα στα πόδια του, ώστε να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις. Όμως αντικειμενικά κοιτώντας τον όμιλο, τα 15λεπτα και 20λεπτα ξεσπάσματα των ερυθρόλευκων, δεν μπορούσαν να είναι αρκετά για αποτέλεσμα απέναντι σε Σάλκε και Αρσεναλ, που είναι δυο ταχύτητες πιο γρήγορες.

Όμως στον Ολυμπιακό δίνεται η «δεύτερη ευκαιρία» του Γιουρόπα Ληγκ. Και αν πέρυσι έγινε λάθος διαχείριση στα ματς με την Μέταλιστ και χάθηκε η δυνατότητα να βρεθεί ακόμη και στα ημιτελικά, εφέτος δεν θα δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Αρκεί άπαντες να το συνειδητοποιήσουν. Με μία «στοχευμένη ενίσχυση» τον Γενάρη. Και δίνοντας λίγο παραπάνω βάρος στο δημιουργικό κομμάτι, που μπορεί να μην είναι αρκετό ακόμη για το επόμενο βήμα στο Τσάμπιονς Ληγκ, αλλά ικανό να δημιουργήσει προϋποθέσεις πρόκρισης, με τους αντιπάλους του Γιουρόπα Ληγκ.

Δεν έχουν φτάσει ακόμη οι Ελληνικές ομάδες στο σημείο να υποτιμούν, την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Καμμία. Αντίθετα μπορούν, βάζοντας τις βάσεις στο Τσάμπιονς (όπου «βάσεις», βάλτε οικονομική ενίσχυση, από τα σαφώς περισσότερα έσοδα), να τις εκμεταλλεύονται, ατενίζοντας με φιλοδοξία τα νοκ άουτ ματς στο Γιουρόπα.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags