Facebook Pixel Έριχνε άδεια και του ΄ριξαν γεμάτα... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2013-07-30 22:46:00

Έριχνε άδεια και του ΄ριξαν γεμάτα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Έριχνε άδεια και του ΄ριξαν γεμάτα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΠΑΟΚ έχανε τις ευκαιρίες στο 0-0, η Μέταλιστ τις έβαλε όταν της δόθηκαν και με το 0-2 στην άδεια Τούμπα η ρεβάνς της Ουκρανίας (7/8) έγινε βουνό. Φτηνά και τα δύο γκολ...

Με το... αριστερό ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από τη Μέταλιστ στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα και πλέον έχει ένα... βουνό μπροστά του. Ο «Δικέφαλος» πρέπει να πάει τώρα στην Ουκρανία στις 7 Αυγούστου και να νικήσει με σκορ (2-0 πάει παράταση) ώστε να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Θεσσαλονικείς πάντως στο πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν εξαιρετικοί, το γήπεδο... κατηφόριζε και οι Λούκας, Γεωργιάδης και Αθανασιάδης έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Τελικά, τους.. τιμώρησε ο Ντέβιτς με γκολ στο 43' (από χαζό πέναλτι του Βίτορ) και στο 71' από απίστευτη έξοδο του Χακόμπο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ απλά δεν υπήρχε!

Ας περάσουμε όμως και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και σε όσα έγιναν στο χορτάρι...

Οι πρώτες επιλογές του Στέφενς!

Το σημερινό ματς ήταν και το πρώτο επίσημο του Χουμπ Στέφενς, ο οποίος κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 και τερματοφύλακα τον Χακόμπο, τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίνο στην άμυνα, τον Λούκας δεξιά, τον Γεωργιάδη αριστερά και τους Λάζαρ με Τζιόλη στο κέντρο. Στην επίθεση ήταν οι Αθανασιάδης – Σαλπιγγίδη, με τον τελευταίο να βγαίνει πολύ συχνά στα άκρα.

Βάλτε ένα γκολ ρε παιδιά...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και παρότι δεν είχε την βοήθεια της εξέδρας, από τα πρώτα λεπτά... έδειξε τα δόντια του στους Ουκρανούς. Μάλιστα, μόλις στο 5' έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σαλπιγγίδης κινήθηκε πολύ ωραία από δεξιά, γύρισε μέσα στην περιοχή στον Λούκας, όμως αυτός δεν σούταρε καλά. Η φάση αυτή ανέβασε την ψυχολογία των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν απόλυτα στο παιχνίδι και στο 15'... άγγιξαν ξανά το γκολ. Ο Τζιόλης με φοβερή κάθετη έβγαλε ολομόναχο τον Γεωργιάδη, αυτός όμως έκανε λάθος κοντρόλ και δεν μπόρεσε τελικά ούτε να σουτάρει! Το... κακό ωστόσο για τον ΠΑΟΚ τρίτωσε, καθώς στο 30' ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να χάσει μία απίστευτη ευκαιρία. Από γύρισμα του Λίνο ο Κλάους βρέθηκε μόνος του εντός περιοχής απέναντι από την εστία, ωστόσο δεν βρήκε καλά την μπάλα...

Αδικία και... χαζομάρα

Τελικά και αφού ο ΠΑΟΚ είχε χάσει μοναδικές ευκαιρίες, μετά το μισάωρο η Μέταλιστ ισορρόπησε το ματς και δειλά – δειλά άρχισε να φτάνει στην περιοχή του «Δικεφάλου». Μάλιστα, αφού προειδοποίησε με κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις, τελικά στο 43' έφτασε και στο γκολ. Για να έρθει βέβαια αυτό, βοήθησε και ο Βίτορ ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντέβιτς, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έκανε το 0-1.

Κακός ο ΠΑΟΚ, κάκιστος ο Χακόμπο...

Μετά την ανάπαυλα ο ΠΑΟΚ επέστρεψε εμφανώς επηρεασμένος από το γκολ των Ουκρανών στο φινάλε του πρώτου μέρους. Μάλιστα, παρά την είσοδο των Ολίσε και Βούκιτς αντί των Λούκας και Γεωργιάδη, ο «Δικέφαλος» ήταν πάρα πολύ κακός και ουσιαστικά δεν απείλησε ούτε μία φορά τη Μέταλιστ μέχρι το 70'. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε με τίποτα να περάσει από την διπλή γραμμή άμυνας. Έτσι λοιπόν, στο 71' και μετά από λανθασμένη έξοδο του Χακόμπο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ντέβιτς και πάλι με πολύ ωραίο σουτ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία για το 0-2.

Από το γκολ και μετά ο ΠΑΟΚ τα... έχασε τελείως. Η Μέταλιστ όντως καλύτερη έψαξε και τρίτο γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ «ξύπνησε» και πάλι στο φινάλε, όταν στο 87' έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη. Το 2-0 έμεινε όμως μέχρι το τέλος, αν και οι Ουκρανοί είχαν δοκάρι σε κενή εστία στο 93' και πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον «Δικέφαλο», αφού πρέπει να πάει στην Ουκρανία και να δείξει πως είναι καλύτερος!
 





Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags