Έμεινε απλά, όρθιος (με το 1-1) στη μάχη του Γκελζενκίρχεν για την πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ στη μάχη της Τούμπας (δυστυχώς δίχως τους φίλους του στις κερκίδες) παίζει πλέον, στα ίσια την πανίσχυρη μεν, αλλά σε ανισόρροπη κατάσταση Σάλκε. Όπως και να το κάνουμε πάντως, η ελληνική ομάδα έστω κι αργά όρθωσε το ανάστημα της κόντρα στη γερμανική. Μεγάλη υπόθεση αυτό το γεγονός για τη ρεβάνς !

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατά πολύ ελαφρύτερος της Σάλκε. Κι η Σάλκε βαρύτερη του ΠΑΟΚ. Απρόσμενη κι ανεξήγητη διαφορά …. βάρους!

Έτσι απλά όμως, έκλινε η ζυγαριά της νίκης μέχρι το 73ο λεπτό προς την πλευρά των γηπεδούχων. Ουσιαστικά – μετά το 12ο λεπτό – κι ο αγωνιστικός χώρος είχε σαφή κλίση προς την πλευρά των φιλοξενούμενων. Ως εκ τούτων η κυριαρχία χ.ωρου και χρόνου της Σάλκε ήταν αποτέλεσμα φυσιολογικής εξέλιξης του αγώνα στη «Βέλτινς Αρίνα»!

Μετά το 12ο λεπτό στο γήπεδο υπήρχαν μόνον οι φίλοι του «δικέφαλου»! Αυτοί ακουγόταν, τουλάχιστον. Οι παίκτες τους; Δεν βλεπόταν! Άοσμοι, άχρωμοι, άψυχοι. Σκληρά λόγια αλλά – κατά την ταπεινή μας άποψη – απεικονίζουν την πραγματικότητα. Μέχρι το 12ο λεπτό; Ο ΠΑΟΚ πίεσε τόσο ασφυκτικά τη Σάλκε ώστε να της κόψει τον … αέρα! Για να ξεφουσκώσει αυτός στη συνέχεια.

Όλα αυτά μάλιστα, καθώς οι «μπλε» σε ολόκληρο το Α’ ημίχρονο έπαιξαν πολύ προσεκτικά. Ίσως και φοβισμένα! Φυλούσαν τα ρούχα τους, που λέμε…

Με πολλές αλλαγές παιγνιδιού και μπάλας. Με λίγες σχετικά επιθέσεις. Δεν πίστευε η γερμανική ομάδα πως η ελληνική ήταν τόσο … ελαφρύς αντίπαλος. Δεν ήταν πάντως, κι ανεξήγητη αυτή η (μέχρι το 73ο λεπτό) ελαφρότητα του ΠΑΟΚ στον κρισιμότερο αγώνα των τελευταίων χρόνων.

Ο Στέφενς ατύχησε στην επιλογή του Λόρενς. Δεν του βγήκε ο Ιρλανδός. Τελικά βέβαια, τον έβγαλε! Επίσης Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδης μπροστά ήταν … φτερά στον άνεμο ελάχιστων μποφόρ της άμυνας της Σάλκε. Όταν λοιπόν, ένα «καρέ ατού» είναι εκτός αγώνα, που να βρει το βάρος ο ΠΑΟΚ για να επιχειρήσει το «νοκ ντάουν» στη Σάλκε;

Παρεμπιπτόντως, για το 1-0 του Φαρφάν στο 32ο λεπτό φέρει ευθύνη κι ο Χακόμπο. «Πούλησε» αντίληψη αλλά … Εκτέθηκε!

Στο Β’ ημίχρονο άλλαξε κάπως η εικόνα. Θέλετε τον ΠΑΟΚ, να πήρε χώρο; Θέλετε τη Σάλκε να έδωσε; Σημασία έχει ότι – με την κατοχή να παραμένει στα όρια του 70% με 30% - η γερμανική ομάδα κατέβασε ρυθμό. Η ελληνική δεν ανέβασε ανάλογα. Ήταν όμως, παρούσα στο γήπεδο. Προσπάθησε, να ανεβάσει ρυθμό! Βελτιώθηκαν Λούκας και Στοχ. Έκανε κι αλλαγές ωφέλιμες ο Στέφενς με Κάτσε (κυρίως …) αντί Λόρενς κι Αθανασιάδη αντί Σαλπιγγίδη.

Σήκωσε …κεφάλι ο «δικέφαλος». Πως ; Πιέζοντας – επιτέλους – ψηλά. Κρατώντας και την μπάλα. Κι αλλάζοντας την με πάνω από δυο πάσες. Όπως δεν την άλλαζε. Τόσο χάλια ήταν νωρίτερα.

Τότε μέτρησε η κλάση του παίκτη. Και βάραινε η ομάδα. Έλαμψε το ταλέντο του Στοχ. Καιφώτισε τον ΠΑΟΚ! Ο «κεραυνός» του στο 73ο λεπτό έφερε τα πάνω κάτω στο Γκελζενκίρχεν! Από την κόλαση ο ΠΑΟΚ δια … ποδός Μίροσλαβ βρέθηκε στον παράδεισο με την ισοφάριση (1-1). Πήρε μπρος η μηχανή του «δικέφαλου». Ισορρόπησε. Καθάρισε το μυαλό του! Πάτησε γερά. Και κατάφερε ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Επιμένουμε βέβαια, εμείς. Η ισοπαλία στη «Βέλτινς Αρίνα» ουδέν εξασφαλίζει στην Τούμπα. Κυρίως για τον ΠΑΟΚ των 73 πρώτων λεπτών. Κόντρα έστω και στην ανισσόροπη Σάλκε! Ο νοών νοείτω …

Α, και κάτι ακόμη … Ο Χακόμπο στο 80ο λεπτό ρεφάρισε για την ευθύνη του στο 1-0 αποκρούοντας συγκλονιστικά τετ α τετ σουτ του Χέβεντες!

Πηγή: pamesports.gr