Όπως φυσικά, και δεν έπρεπε να μείνει κολλημένος στην ισοπαλία με τη Σάλκε. Ο αγώνας – ρεβάνς με την (παραπαίουσα …) γερμανική ομάδα είναι - κατά πως λέμε – όλα τα λεφτά. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο κρισιμότατος αγώνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ...

Ναι, αναφέρεται σε υπερθετικό βαθμό η κρισιμότητα του. Αιτία; Πολύ, πάρα πολύ απλά, επειδή με ουδεμία άλλη, ουδενός αγώνα στο παρελθόν συγκρίνεται. Τούτο δε, καθώς με πρόκριση ο ΠΑΟΚ περνά σε άλλη εποχή. Αλλάζει ζωή!

Μαζί με τον ΠΑΟΚ αλλάζουν εποχή κι οι παίκτες του. Περνούν σε άλλη ζωή. Το γνωρίζουν. Το κατανοούν. Πόσο πολύ όμως, το γνωρίζουν και το κατανοούν; Θα το δείξουν την Τρίτη στην Τούμπα.

Εμείς πάντως, πιστεύουμε ακράδαντα πως εάν κι εφ όσον κόντρα στη Σάλκε έπαιζαν φίλοι του «δικέφαλου» από την κερκίδα της Τούμπας … Η νίκη θα ήταν δεδομένη. Ξέρετε γιατί; Θα πέθαιναν γι αυτήν. Θα στοιχηματίζαμε μάλιστα, – κι ας μας συγχωρούν , όσοι διαφωνούν – ότι είχαμε και δεν είχαμε στη νίκη τους. Το λέει – βλέπετε – η καρδιά τους!

Οι παίκτες δε θα πεθάνουν όπως τουλάχιστον, θα πέθαιναν οι φίλοι του «δικέφαλου». Δεν το λέει ανάλογα η δική τους καρδιά. Είναι επαγγελματίες οι παίκτες. Η ζωή για όλους αυτούς κι ιδιαίτερα για τους αλλοδαπούς υπάρχει και μετά τον ΠΑΟΚ. Ζωή ουσιαστικά, υπάρχει όπου υπάρχει χρήμα. Κι είναι ορθό αυτό για οποιονδήποτε επαγγελματία.

Δεν τους ψέγουμε. Τονίζουμε την διαφορά της αντιμετώπισης της υπερθετικής κρισιμότητας του αγώνα της Τρίτης ανάμεσα σε κόσμο κι η ομάδα.

Επίσης εμείς, πιστεύουμε ακράδαντα πως εάν κι εφ όσον κόντρα στη Σάλκε βρισκόταν παίκτες του «δικέφαλου» στην κερκίδα της Τούμπας … Δε θα έκαναν την ίδια ατμόσφαιρα. Γι αυτούς ο ΠΑΟΚ δεν είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι θέμα ζωής όπως είναι για τον κόσμο του. Είναι κομμάτι της ζωής τους. Δεν ζουν γι αυτόν. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Έτσι;

Όλα αυτά – εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε – δεν υπέχουν θέση αμφισβήτησης ή μομφής κατά των παικτών του «δικέφαλου». Για παράδειγμα, δεν την εκφράζουμε επειδή δεν πέθαναν στο Αγρίνιο, για να νικήσουν τον Παναιτωλικό. Εκεί βέβαια, θα πέθαιναν φίλοι του. Την διαφορά επισημαίνουμε …

Ουδενός παίκτη τις προθέσεις αμφισβητούμε. Ουδένα για τις δυνατότητες του μεμφόμαστε. Ο σεβασμός μας για κάθε επαγγελματία είναι δεδομένος αλλά … Δεν έχουν οι παίκτες του «δικέφαλου» – κατά κανόνα – την ψυχή των φίλων του. Πως να το κάνουμε δηλαδή;

Όλες αυτές οι σκέψεις μας κατατίθενται στην «Τράπεζα της Ενημέρωσης» … Με άλλα λόγια, της ιστοσελίδας μας pamesports.gr, για έναν λόγο. Μόνον και μόνον για να αναδείξουμε τη ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία της απουσίας των φίλων του «δικέφαλου» από την φυσική τους θέση. Τις κερκίδες της Τούμπας.

Δικαίωμα σας να διαφωνήσετε ή να συμφωνήσετε αλλά … Ο ΠΑΟΚ είναι αετός κι ο κόσμος τα φτερά του! Έστω κατά κανόνα …

Ουκ ολίγες φορές όταν λύγιζαν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, αυτός ο κόσμος στεκόταν όρθιος. Έτσι στήριζε τον ΠΑΟΚ. Δίχως αυτόν στηρίγματα τέτοια δε θα έχει ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε. Κι αυτό είναι που ανησυχεί περισσότερο κι από την απουσία ενός ή δύο ή τριών παικτών!

Πηγή: pamesports.gr