Ο ΠΑΟΚ έχει ανταπεξέλθει εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια στις δύσκολες αποστολές που του "ανατέθηκαν". Τι να πρωτοθυμηθούμε... Την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα, το "διπλό" επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που σήμανε την πρόκριση στην φάση των "32" του Europa League ή την μεγαλειώδη νίκη κόντρα στην Τότεναμ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν";

Σε όλα τα παραπάνω ματς ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο γήπεδο την στόφα μεγάλης ομάδας και απέδειξε εντός αγωνιστικού χώρου ότι τελικά δεν ήταν όσο αουτσάιντερ τον παρουσίαζαν. Κάτι ανάλογο καλείται να κάνει και την Τρίτη (26/8) απέναντι στην Σάλκε, σε ένα ματς, πάντως, που διακυβεύονται πολλά παραπάνω, σε σχέση με τα παιχνίδια που προαναφέραμε. Είναι, άλλωστε, από τους αγώνες που κάλλιστα μπορεί να πει κάποιος πως μπορούν να αλλάξουν την ιστορία μιας ομάδας και να την εκτοξεύσουν , τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Το θετικό, πάντως, είναι πως παρά την κρισιμότητα του ματς, ο ΠΑΟΚ από τον αυριανό αγώνα έχει μόνο να κερδίσει. Οσο οξύμωρο και αν ακούγεται, αν δει κανείς με καθαρή ματιά την ρεβάνς με την Σάλκε, θα διαπιστώσει πως αν ο "Δικέφαλος" προκριθεί θα κάνει άλμα προς τα εμπρός και θα επιταχύνει τους ρυθμούς αναπτυξής του, και πως αν αποκλειστεί, θα υπάρξει μεν στεναχώρια, αλλά δεν θα έρθει η καταστροφή. Θα συνεχίσει, απλώς, στην πορεία που έχει χαράξει, με τον Ιβάν Σαββίδη μεγαλομέτοχο και τον Χουμπ Στέφενς "στρατηγό" στο αγωνιστικό τμήμα.

Αυτό, εξάλλου, είναι και το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ στο ματς με την γερμανική ομάδα και αυτό που προσπαθεί ο Χουμπ Στέφενς να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν. Οτι πρέπει να προσεγγίσουν το κρίσιμο ματς με την Σάλκε, όχι σαν ένα αγώνα χωρίς αύριο, αλλά σαν ένα ματς από το οποίο έχουν μόνο να κερδίσουν.

Κάτι που αν ο Ολλανδός προπονητής το πετύχει, αυτόματα θα έχει αποβάλλει το άγχος από τα αποδυτήρια και θα έχει ελαφρύνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Την Τρίτη (26/8), λοιπόν, ο "Δικέφαλος" θα είναι καλό να εκμεταλλευτεί τα όποια ατού έχει, όπως το ότι η Σάλκε δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και, ακόμη, οι παίκτες του ΠΑΟΚ να εμπεδώσουν πως ο αποκλεισμός δεν σημαίνει καταστροφή, για να καταφέρουν να στείλουν τους απανταχού φίλους του "Δικεφάλου" στα αστέρια!

Πηγή: olapaok.gr