Ο ΠΑΟΚ πάλεψε με... Θεούς και Δαίμονες, ακόμα και τον κακό του εαυτό, όμως δεν ήταν τυχερός και τελικά ηττήθηκε στην άδεια Τούμπα, μετά από ένα φοβερό ματς, με 2-3 από την Σάλκε και αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 43' με τον Σάλαϊ, σε μία φάση που ξεκίνησε από χέρι του Ουτσίντα, ωστόσο ο Αθανασιάδης στο 52' έκανε το 1-1. Η Σάλκε, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 64' από την κόκκινη κάρτα του Τζόουνς, κατάφερε στο 67' να κάνει το 1-2 με τον Ντράξλερ. Ο ΠΑΟΚ όμως και πάλι αντέδρασε και στο 79' έκανε το 2-2 με τον Κατσουράνη. Και ενώ πίεζε για το γκολ της πρόκρισης, ήρθαν όλα ανάποδα. Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα σε σπρώξιμο στον Στοχ στα όρια της περιοχής, ενώ στο 91' ο Σάλαϊ και πάλι, βρίσκοντας τον «Δικέφαλο» στην επίθεση έκανε το 2-3 και τέλειωσε το ματς...

Ο ΠΑΟΚ πρέπει τώρα να σηκώσει κεφάλι, να δει τα θετικά από αυτό το ματς και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 

Το 4-4-2 και το τρικ που δεν πέτυχε...

Ο Χουμπ Στέφενς, σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Γερμανία, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-4-2 και τους Αθανασιάδη – Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χακόμπο, αριστερά στην άμυνα ο Σκόνδρας (αν και δεξιοπόδαρος προτιμήθηκε από τον Σπυρόπουλο, τρικ που δεν.. έπιασε), δεξιά ο Κίτσιου και στο κέντρο οι Κατσουράνης Βίτορ. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κάτσε – Τζιόλης και στις πτέρυγες οι Λούκας – Στοχ.

Φοβόταν χωρίς κανέναν λόγο...

Ο ΠΑΟΚ στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, μπήκε πολύ αγχωμένος με αποτέλεσμα στο πρώτο τέταρτο η Σάλκε να είναι εμφανώς καλύτερη. Μάλιστα, οι Γερμανοί μόλις στο τρίτο λεπτό έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Τζόουνς μετά από εκτέλεση φάουλ έπιασε την κεφαλιά από κοντά, ωστόσο ο Χακόμπο με εκπληκτική αντίδραση, έστειλε την μπάλα κόρνερ με τα πόδια. Μετά το τέταρτο πάντως ο «Δικέφαλος» άρχισε να ανεβαίνει και με τους Στοχ – Σαλπιγγίδη να είναι πολύ δραστήριοι, κατάφερε να βγει από την περιοχή του. Βέβαια, δεν κατάφερε να κάνει κάποια καλή ευκαιρία και η μόνη φορά που ανησύχησε ο Χίλντενμπραντ ήταν στο 38' από ένα σουτ του Στοχ.

Χέρι ρε!

Και ενώ όλα έδειχναν πως το... βαρετό πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα θα έληγε 0-0, ήρθε το γκολ για την Σάλκε σε μία περίεργη φάση. Στο 43' μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ουσίντα, τον οποίο έχει χάσει ο Σκόνδρας, κατέβασε την μπάλα με το χέρι, έστρωσε στην συνέχει στον Σάλαϊ και αυτός από κοντά νίκησε τον Χακόμπο για το 0-1. Ο Στέφενς διαμαρτυρήθηκε έντονα, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι. Η ζημιά είχε γίνει...

Κρίμα που αποκλείστηκε με τέτοια ματσάρα!

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πραγματικά χαμός. Είδαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ και στο 52' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Αθανασιάδη. Το τέρμα αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Θεσσαλονικιών, ενώ στο 64' η Σάλκε έμεινε με δέκα παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τζόουνς. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως περιμέναμε, καθώς στο 67' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν το 1-2 με τον Ντράξλερ!

Ο ΠΑΟΚ όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-2, αν ο Λούκας δεν αστοχούσε σε μοναδική ευκαιρία από το... ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ! Ο «Δικέφαλος» όμως δεν τα παράτησε, συνέχισε να πιέζει και στο 79' έκανε το 2-2 με φοβερή κεφαλιά του Κατσουράνη.

Έτσι λοιπόν, στο τελευταίο δεκάλεπτο ήθελε ένα γκολ για την πρόκριση. Βγήκε μπροστά, πίεσε, όμως όχι μόνο δεν πέτυχε γκολ, αλλά στην κόντρα ο Σάλαϊ στο 91' σκόραρε και... έσβησε τα όνειρα για αστέρια.
 

ΣΚΟΡΕΡΣ: 53' Αθανασιάδης, 79' Κατσουράνης - 43', 90' Σαλάι, 67' Ντράξλερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 64' Τζόουνς (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87' Κίτσιου - 19' Τζόουνς, 78' Σαντάνα

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ).

ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Φουκς, Σαντάνα, Χέβεντες, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Κλέμενς (61' Μέιερ, 70' Νόιστεντερ), Ντράξλερ (83' Μάτιπ), Σαλάι.