Σε ένα μάλλον αδιάφορο ματς μετά το 2-4 της Αγίας Πετρούπολης, η Ζενίτ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη για το... θαύμα.
Οι Ρώσοι μάλιστα στο 16' ευτύχησαν να κάνει το 1-0 με γκολάρα του Χουλκ, η οποία τους... έβαλε στο κόλπο της πρόκρισης. Ωστόσο, η Ντόρτμουντ δεν είχε διάθεση για... παιχνιδάκια και στο 38' έκανε το 1-1 με κεφαλιά του Κελ και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση.
Στο δεύτερο μέρος η Ζενίτ πάλεψε, έκανε το 1-2 στο 73' με τον Ροντόν, όμως πλέον ήταν πολύ αργά. Έτσι λοιπόν η Ντόρμουντ πέρασε στους «οκτώ» και ο Παπασταθόπουλος θα είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην διοργάνωση.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαγιένκο (Ισπανία)
ΣΚΟΡΕΡ: 38' Κελ - 16' Χουλκ, 73' Ροντόν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Λεβαντόφσκι, 55' Κελ, 75' Γιόγιτς – 23' Λόμπερτς
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Πίστσεκ, Σμέλτσερ (77' Ντουρμ), Κελ, Νουρί Σαχίν, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι, Μικχταριάν (68' Γιόγιτς), Ομπαμεγιάνγκ (90' Χόφμαν).
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεφ, Κρίσιτο, Λόμπερτς (46' Νέτο), Χούμποτσαν, Ανιούκοφ, Σάτοφ, Φαϊζούλιν (84' Σμολνίκοφ), Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι, Κερκζακόφ (62' Ροντόν).
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο