Ο Ζοζέ Μουρίνιο θέλοντας να αποδείξει πως… δεν υπάρχει κανείς άλλος σαν αυτό, το βράδυ της Τετάρτης έγραψε άλλη μία σελίδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς η Τσέλσι απέκλεισε την Παρί των αμέτρητων εκατομμυρίων, παρότι είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στην Γαλλία με 3-1.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους Λονδρέζους, καθώς μόλις στο 18’ ο Αζάρ τραυματίστηκε και αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Σούρλε. Ο Γερμανός επιθετικός όμως μπήκε και έφερε… γούρι, αφού στο 32’ έγραψε το 1-0. Μετά από εκτέλεση πλάγιου-αουτ και μία περίεργη κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ, η μπάλα στρώθηκε στον νεαρό φορ, που αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από το γκολ και μετά το γήπεδο… έγειρε επικίνδυνα για τους παίκτες του Μπλαν, η οποία δεν είχαν φυσικά την ηγετική παρουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος όντας τραυματίας παρακολουθούσε το ματς από την εξέδρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι πίεσε ασφυκτικά, είχε δύο φοβερά δοκάρια στο 52’ και στο 53’ με τον Σούρλε, ωστόσο γκολ δεν έβαζε. Μάλιστα, στο 82’ ο Καβάνι έχασε τρομερή ευκαιρία να γίνει ήρωας, όταν βγήκε απέναντι από τον Τσεχ, όμως πλάσαρε άουτ.

Και επειδή… όλα πληρώνονται, στο 89’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Μουρίνιο. Μετά από σουτ και καραμπόλες, η μπάλα έφτασε στον Μπα που από πολύ κοντά στο 87’ την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 2-0 που έστειλε την Τσέλσι στα… ουράνια και φυσικά στους «τέσσερις» της Ευρώπης.

Δείτε ΕΔΩ τα δύο γκολ της αναμέτρησης, τα δύο δοκάρια της Τσέλσι και τη μεγάλη ευκαιρία του Καβάνι.

ΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ (66’ Μπα), Όσκαρ (81’ Τόρες), Αζάρ (18’ Σούρλε), Βίλιαν, Ετό.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Ζαλέ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (55’ Καμπάιγ), Λούκας (85’ Μαρκίνιος), Καβάνι, Λαβέτσι (73’ Παστόρε).