Facebook Pixel Ο Β. Σαμπράκος για Μίτσελ και Μποτία
Ποδόσφαιρο
| 2014-10-04 09:35:00

Ο Β. Σαμπράκος για Μίτσελ και Μποτία

Ο Β. Σαμπράκος για Μίτσελ και Μποτία

O Μποτία έδωσε στη Σουηδία την εντύπωση ότι είναι η δεύτερη σοβαρή μεταγραφική αστοχία του Μίτσελ στον καιρό του ως μάνατζερ του Ολυμπιακού μετά τον Μιγκέλ Τόρες.

Και είναι εντελώς ανεξήγητο το γεγονός ότι και με τους δύο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και συνεπώς τους είχε επιλέξει επειδή τους αντιλαμβανόταν ως «σίγουρες» και αξιόπιστες λύσεις. Αν πράγματι ο Μποτία έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στις ανοιχτές καταστάσεις παιχνιδιού, δηλαδή όταν ο Ολυμπιακός δεν παίζει κλειστά στο δικό του αμυντικό 1/3 του τερέν, με τις γραμμές κοντά και τους χώρους γεμάτους από ποδοσφαιριστές του, ο Μίτσελ θα πρέπει να βρει άλλον για την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να παίξει ανοιχτά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι επιλογές του είναι περιορισμένες. Διότι πίσω από τον Μποτία υπάρχει μόνο ο Τάσος Αυλωνίτης. Αν δεν τον κρίνει έτοιμο για τέτοια αποστολή, ο Μίτσελ θα πρέπει να «εφεύρει» κεντρικό αμυντικό, δηλαδή να αλλάξει θέση σε ένα μέσο, τον Ντινγκά ή τον Μανιάτη.

 

Η πρώτη κίνηση του Μίτσελ φανέρωσε πρόθεση στήριξης στον Μποτία. Προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον Ρομπέρτο, ο προπονητής του Ολυμπιακού προτίμησε στον δημόσιο λόγο του να χρεώσει την ευθύνη στον τερματοφύλακα και όχι στον κεντρικό αμυντικό του. Προφανώς επειδή ξέρει ότι ο Ρομπέρτο έχει κερδίσει τον κόσμο και τα media, σε αντίθεση με τον Μποτία. Αν αυτός ο χειρισμός είναι ενδεικτικός της πρόθεσης του προπονητή, ο Μποτία θα έχει ξανά την ευκαιρία του στο Τσάμπιονς Λιγκ για να πείσει ότι μπορεί να αποδώσει αποτελεσματικά σε αυτό το επίπεδο.

 

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι στα επόμενα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του θα πάει να εκτελέσει διαφορετικό σχέδιο και θα παίξει με μικρότερη ψυχολογική πίεση. Στο Τορίνο και στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός θα στηθεί να παίξει πιο κλειστά συγκριτικά με το προχθεσινό του παιχνίδι. Και ο Μποτία έδειξε, απέναντι στην Ατλέτικο, ότι τα καταφέρνει καλύτερα ως μέλος μιας ομάδας που παίζει με μεγαλύτερη προσοχή στο ανασταλτικό μέρος του παιχνιδιού της και παίρνει λιγότερα ρίσκα με την επιλογή να καλύπτει χώρους.

 

Δεδομένου ότι ο Μίτσελ έχει δείξει ότι έχει καλό μάτι στην επιλογή των ποδοσφαιριστών, είναι πιθανό να αποδειχθεί ότι η προχθεσινή εμφάνιση του Μποτία ήταν μια κακή στιγμή και όχι ρουτίνα του παιχνιδιού του. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Ισπανός δεν έχει κερδίσει ακόμη την εμπιστοσύνη, ούτε εντός ομάδας, με όσα δείχνει σε προπονήσεις και παιχνίδια.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags