Facebook Pixel Ο Τσάρλυ για το Ολυμπιακός-Μάλμε!
Ποδόσφαιρο
| 2014-12-09 16:14:00

Ο Τσάρλυ για το Ολυμπιακός-Μάλμε!

Ο Τσάρλυ για το Ολυμπιακός-Μάλμε!

Μετά από δύο γεμάτα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ παίζει σήμερα το... κεφάλι του κόντρα στη Μάλμε.

Οι αγώνες που ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει πως αν χαθούν ο προπονητής τελειώνει έχουν μεγάλη δυσκολία. Δεν πιστεύω πως θα θελήσουν οι ποδοσφαιριστές να «φάνε» τον Μίτσελ. Είναι όμως δύσκολο να υπάρξει η απαιτούμενη συγκέντρωση. Η πίεση που συγκεντρώνεται στα αποδυτήρια μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα πάντοτε είναι μεγάλη. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

Σε πολλές χώρες στο εξωτερικό, όχι σε όλες, η απόφαση να φύγει ο προπονητής είναι δύσκολη. Ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει πως αν δεν αποδώσει, αν δεν μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση, ο προπονητής θα τον «φάει». Εδώ γίνεται το αντίθετο. Οταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, η μοίρα του κάθε Μίτσελ είναι στα χέρια του ποδοσφαιριστή. Αν σήμερα το θελήσουν οι παίκτες να του τραβήξουν το χαλί, τον στέλνουν σπίτι του. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και είναι μία δύσκολα διαχειρίσιμη πραγματικότητα. Βλέπετε, η αλλαγή προπονητή αποφορτίζει αρχικά τουλάχιστον τους ποδοσφαιριστές. Μεταφέρει ακόμα και ευθύνες που δεν του αναλογούν στον προπονητή και γίνεται ένα νέο ξεκίνημα.

Αν βγάλουμε από την κουβέντα το κλίμα που υπάρχει για το μέλλον του Μίτσελ, ο αγώνας με τη Μάλμε δεν είναι από τα παιχνίδια που ταιριάζουν στον Ολυμπιακό. Το είδαμε και στη Σουηδία, σε μία εποχή που οι «ερυθρόλευκοι» πάταγαν καλύτερα στα πόδια τους.

Είναι δεδομένο πως όποιο δίδυμο κι αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ο Μίτσελ, δεν μπορεί να υπηρετήσει παιχνίδι που ο αντίπαλος είναι ικανός να παίξει σε υψηλό ρυθμό. Το γεγονός αυτό τον οδηγεί σε συντηρητικά σχήματα και στην απόφαση να έχει χαμηλά τις γραμμές. Απέναντι σε μία γυμνασμένη, χωρίς ποιότητα ομάδα, αλλά με έναν υψηλής κλάσης σέντερ φορ, είναι δεδομένο πως θα πρέπει τα στόπερ του Ολυμπιακού να μη δώσουν χώρους στον αντίπαλο στράικερ. Οσοι πάνε σήμερα στο Καραϊσκάκη θα χρειαστεί να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι για τις δυνατότητες της ομάδας και πως ο στόχος είναι να βγει το παιχνίδι χωρίς... ατύχημα. Στόχος είναι, όταν ο αγώνας τελειώσει, ο Ολυμπιακός να συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Μίτσελ πρέπει να επενδύσει στο ότι ο Ολυμπιακός προκρίνεται και με την ισοπαλία.

Οπως με Ατλέτικο και Γιουβέντους

Να σχεδιάσει τον αγώνα με τη λογική που έφερε τις τεράστιες νίκες κόντρα στην Ατλέτικο και στη Γιουβέντους. Δηλαδή ανάθεση σε κάθε ποδοσφαιριστή αμυντικού ρόλου και προσπάθεια να χτίσει επιθέσεις μέσα από λάθη που σίγουρα θα κάνουν οι παίκτες του Χαρέιντε. Αλλωστε οι Σουηδοί είναι εύκολοι στο αμυντικό λάθος και είναι δεδομένο πως αν τους αφήσεις την μπάλα και τους πιέσεις εσύ στην πρώτη πάσα, θα σου προσφέρουν απλόχερα καθαρές ευκαιρίες. Μέχρι σήμερα, με εξαίρεση το παιχνίδι στο «Καλντερόν», ο Ολυμπιακός δεν γνώρισε ταπεινωτικές βραδιές στην Ευρώπη επειδή έπαιζε αρκετά συντηρητικά και δεν άνοιγε τις γραμμές του.

Εχουν καταλάβει οι πάντες πως επιθετικό ποδόσφαιρο δεν είναι σε θέση να παίξει, επειδή δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές να ανοίξουν άμυνες. Κανένας δεν περνάει τον παίκτη του και ούτε ο Μήτρογλου ούτε ο Μπενίτες δίνουν τη δυνατότητα στους συμπαίκτες τους να τους ακουμπάνε την μπάλα. Επίθεση ο Ολυμπιακός μπορεί να βγάλει μόνο με ανέβασμα του Μαζουάκου ή έπειτα από λάθος του αντιπάλου, αφού πρώτα έχει με την τακτική του δημιουργήσει χώρους προς εκμετάλλευση.

Προετοιμασία στα Κανάρια Νησιά

Την κατάσταση της Μάλμε δεν μπορούμε να τη γνωρίζουμε με ακρίβεια καθώς το πρωτάθλημα έχει τελειώσει εδώ και έναν μήνα. Η ομάδα πάντως του Χαρέιντε έκανε μίνι προετοιμασία στα Κανάρια Νησιά για να είναι έτοιμη στο Καραϊσκάκη. Θυμόμαστε από το πρώτο παιχνίδι πως ακουμπά πολύ την μπάλα στον Ρόζενμπεργκ. Από τον Σουηδό φορ δεν παίρνει μόνο εκτέλεση αλλά και δημιουργία.

Είναι πολύ σημαντικό την κίνηση του Ρόενμπεργκ προς τα πίσω για να πάρει μπάλα, να την παίρνει ο Εντινγκά και να μην παρασύρονται οι στόπερ, όπως έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Με επιθετική λογική κινούνται οι δύο ακραίοι Ερικσον και Φόρσμπεργκ καθώς και ο δεύτερος επιθετικός Τελίν. Ολοι τους κανονικά θα ήταν φορ, αλλά η παρουσία του Ρόζενμπεργκ τους πηγαίνει σε άλλους ρόλους. Ειδικά ο Φόρσμπεργκ πάντως στα αριστερά έχει εξελιχθεί πολύ, δίνει βοήθειες και στον άξονα και στη Σουηδία είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Οπως αναφέραμε και παραπάνω, το μυστικό για να μην υπάρξει... ατύχημα είναι να αφήσει την μπάλα για αρχική ανάπτυξη στους στόπερ της Μάλμε και να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός τα λάθη που αυτοί θα κάνουν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags