Άλλο κατοχή, άλλο τα γκολ...

Η Άρσεναλ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, ωστόσο παρότι είχε την κατοχή, δεν μπορούσε να απειλήσει, καθώς ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε στήσει άριστα την ομάδα του και δεν πέρναγε... ούτε κουνούπι από την άμυνά του. Η Μονακό έδινε χώρο και μπάλα στους «κανονιέρηδες», οι οποίοι αν και πάταγαν συνεχώς περιοχή, δεν μπορούσαν να κάνουν ευκαιρία. Έτσι λοιπόν, στο 38' ήρθε το 0-1 κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν ο Κοντογκμπιά έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Μερτεσάκερ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα! Αυτό ήταν το και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου...

Το άχαστο και οι γκολάρες!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ έπαιξε στο μισό γήπεδο τη Μονακό και το... πλήρωσε ακριβά. Οι Λονδρέζοι απείλησαν στο 46' με τον Ζιρού, όμως στο 53' οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα και ο Μπερμπάτοφ με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-2. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στα επόμενα λεπτά έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες, πρώτα με τον Ζιρού στο 57' και μετά με τον Γουέλμπεκ στο 64' και της... κόπηκαν τα πόδια.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 91' με σουτάρα του Τσάμπερλεν, όμως η Μονακό δεν είχε πει την τελευταία λέξη, καθώς στο 94' ο Φερέιρα Καράσκο, μετά από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα, με σουτάρα έκανε το 1-3 και «υποχρέωσε» τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να πανηγυρίζει έξαλλα και τον κόσμο να γιουχάρει την Άρσεναλ.

Άρσεναλ: Oσπίνα, Γκιμπς, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Μπεγιερίν, Οζίλ, Σάντι Καθόρλα (81’ Ροζίτσκι), Κοκελέν (68’ Κοκλέν), Ζιρού (60’ Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσεζ, Γουέλμπεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σέζνι, Γκαμπριέλ, Μονρεάλ, Τσέιμπερς

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Γουάλας, Έλντερσον, Τουρέ, Ντιράρ (82’ Κουρζάβα), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Μπερμπάτοφ (75’ Φερέιρα Καράσκο), Μαρσιάλ (84’ Μπερνάρντο Σίλβα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Στεκέλενμπουργκ, Ντιαλό, Ματέους Καρβάλιο, Τραορέ