Το γκολ του Μπενατιά στο 7` άναψε τη σπίθα, αλλά ο Νεϊμάρ με δυο γκολ από ισάριθμες ασίστ του Σουάρες έσβησε τη... φωτιά και η Μπαρτσελόνα σε συνδυασμό με το 3-0 του "Καμπ Νόου" προκρίθηκε oυσιαστικά δια περιπάτου στον τελικό του Βερολίνου (6/6). Τα όσα ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά, αφού η Μπάγερν ήθελε τουλάχιστον ένα 6-2 και τελικά έφυγε με ψηλά το κεφάλι μεν, με νίκη 3-2, αποκλεισμένη δε. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα μάθει τον αντίπαλο της αύριο από τον δεύτερο ημιτελικό της Ρεάλ με τη Γιουβέντους (1-2). Ρεκόρ για την Μπάρτσα που πάει στον 18ο τελικό της ιστορίας της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (17 έχει η Ρεάλ).

Ήταν δύσκολα, έγιναν... απίθανα!

Το ματς υπομονής που έκανε η Μπαρτσελόνα τέλειωσε την υπόθεση πρόκριση στο 29` όταν ο Νεϊμάρ έκανε το 1-2, αφού η Μπάγερν είχε ανεβάσει πολύ ψηλά την άμυνα της και το πλήρωσε στην κόντρα, ενώ οι "μπλαουγκράνα" ήταν killer (4 τελικές, 2 γκολ!)

Τι είχε προηγηθεί; Ο Ράκιτιτς απείλησε στο 5` αλλά στο 7` το "Allianz" σηκώθηκε στο πόδι, μόλις ο Μπενατιά με κεφαλιά σημείωσε το 1-0! Η χαρά των Βαυαρών όμως κράτησε λίγο, αφού ο Μέσι έφτιαξε για τον Σουάρες, αυτός πάσαρε την κατάλληλη στιγμή και ο Νεϊμάρ απλά ισοφάρισε στο 14`! Λεβαντόφσκι (27`) και Μίλερ (29`) δεν μπόρεσαν το 2-1, ο Μέσι ενδιάμεσα έχασε κι αυτός την ευκαιρία, αλλά όχι ο Νεϊμάρ που πήρε πάλι την ασίστ από τον Ουρουγουανού και τέλειωσε την πρόκριση! Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Τερ Στέγκεν που σταμάτησε Σβαϊνστάιγκερ (38`) και Λεβαντόφσκι (39`), με τον Γερμανό να σώζει στη δεύτερη περίπτωση προτού η μπάλα περάσει ολόκληρη τη γραμμή! Έτσι έληξε το πρώτο μέρος, με την Μπάγερν να σπαταλά φάσεις και την Μπάρτσα να εκτελεί στην αντεπίθεση!

Γερμανικό πείσμα!

Όπως ήταν φυσιολογικό, το δεύτερο μέρος ήταν όσον αφορά στην πρόκριση- διαδικαστικό, καθώς ο ρυθμός είχε πέσει με την Μπάγερν πάντως να ψάχνει το γκολ. Το οποίο ήρθε τελικά στο 59` με το ωραίο πλασέ του Λεβαντόφσκι, πλέον όμως ήταν αργά... Ο Μίλερ στο 74` έκανε το 3-2, με την Μπάγερν, βαυαρική μηχανή είχε πάρει μπροστά, αλλά το 6-2 ήταν πολύ μακρινό και εν τέλει οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τα λάθη τους στο πρώτο μέρος. Το τελικό σφύριγμα του Κλάτενμπεργκ βρήκε πάντως τους Βαυαρούς να αποθεώνουν την ομάδα τους και τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση!

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Λαμ (68' Ρόντε), Τσάμπι Αλόνσο, Σβάινσταϊγκερ (87' Χάβι Μαρτίνεθ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ (87' Γκέτσε), Λεβαντόβσκι.
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (72' Ματιέ), Ινιέστα (75' Τσάβι), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες (46' Πέδρο).

Σκόρερς: 7' Μπενατιά, 60' Λεβαντόβσκι, 74' Τόμας Μίλερ / 15 και 29' Νεϊμάρ