Facebook Pixel Με 10, με ανατροπή, σαν Panathinaikos!
Ποδόσφαιρο
| 2015-07-28 22:52:00

Με 10, με ανατροπή, σαν Panathinaikos!

Με 10, με ανατροπή, σαν Panathinaikos!

Σε ένα... ροντέο ματς, με αποβολή και δυο πέναλτι, οι πράσινοι νίκησαν την Μπριζ με 2-1 (Μπεργκ, Καρέλης) και πάνε στο Βέλγιο να παίξουν τα ρέστα τους! Αυστηρή αποβολή Σάντσεθ στο 45`, έχασε πέναλτι ο Μπεργκ!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα. Δέχτηκε φθηνό γκολ, μπορούσε κι άλλο, ώσπου ανασυντάχτηκε, έχασε πέναλτι με τον Μπεργκ, με τον Σουηδό να σκοράρει μετά και τελικά έμεινε με 10! Ο Ρώσος ρέφερι Μπεζμποντόροφ πρώτα έδειξε κίτρινη και μετά απέβαλε τον Σάντσεθ, σε μια πρωτοφανής φάση! Στο β` μέρος, ο Παναθηναϊκός πιέστηκε, αλλά πήρε το πέναλτι-δώρο που έκανε ο Εμπομπό και ο Καρέλης έκανε το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Αν έπρεπε με μια φράση να συνοψίσουμε το ματς είναι οτι οι πράσινοι έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν και πορτοφόλι! Δεν είναι (πολύ) καλό αποτέλεσμα, αλλά οπωσδήποτε είναι το καλύτερο δυνατό με τις συνθήκες που διαμορφώθηκε, αν και η ρεβάνς θα είναι αρκετά δύσκολη.

Κάκιστο ξεκίνημα, 1-1, αλλά με 10...

Μετά το πρώτο 5λεπτο, η Μπριζ πήρε τα ηνία του ματς και πολύ εύκολα στο 10` άνοιξε το σκορ... Ο Φανάκεν έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Εμπομπό από τη μικρή περιοχή και ολομόναχος (!) σκόραρε. Ο Παναθηναϊκός είχε πανικοβληθεί και στο 13` πάλι από δεξιά, βγήκε η μπαλιά και ο Φανάκεν πάλι μόνος σούταρε άουτ...

Οι πράσινοι δεν είχαν ηρεμία, δεν κρατούσαν τις θέσεις τους (τραγικός ο Πράνιτς στις επιστροφές του, ανύπαρκτος ανασταλτικά ο Ατζαγκούν) και την μπάλα, με τους Βέλγους να περνούν ήσυχο βράδυ. Οι πράσινοι έκαναν το πρώτο σουτ στο 23` με τον Νίνη και σιγά-σιγά προσπαθούσαν να ανασυνταχτούν, προσπαθώντας να απειλήσουν με μπαλιές στην πλάτη της βελγικής άμυνας. Σε μία από αυτές στο 33` ο Νίνης βρήκε τον Μπεργκ, αυτός γύρισε στον Καρέλη που κέρδισε πέναλτι από τον Μέχελε! Ο Μπεργκ το εκτέλεσε άσχημα, ο Μπρουζές απέκρουσε κι έμεινε το 0-1... Η καλή απόδοση των γηπεδούχων από το 30` και μετά τελικά απέφερε καρπούς στο 37`, όταν ο κορυφαίος των πρασίνων Νίνης από δεξιά βρήκε τον Σουηδό που με κεφαλιά ισοφάρισε!

Ο Σάντσεθ στο 45` αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για σκληρό φάουλ στον Ντιαμπί, σε μια αυστηρή απόφαση, με τον Μπεζμπορόντοφ αρχικά να δείχνει κίτρινη και μετά να αλλάζει γνώμη! Μέσα στο χαμό από λάθος του Ατζαγκούν, ο Ντιαμπί βγήκε από δεξιά, αλλά το σουτ του σταμάτησε στον Κοτσόλη. Τα είδαμε όλα στο πρώτο μέρος, δυο γκολ, ένα χαμένο πέναλτι και αποβολή του Σάντσεθ! Πολλά προβλήματα στην άμυνα για τους γηπεδούχους που από το 30` και μετά όμως ήταν καλύτεροι, όμως ήρθε η αποβολή του Ισπανού σε κρίσιμο σημείο.

Κι όμως 2-1!

Η είσοδος των Τριανταφυλλόπουλου, Λαγού αντί των Ατζαγκούν και Νίνη (περίεργη αλλαγή...) φανέρωσε οτι ο Παναθηναϊκός ήθελε να κρατήσει το 1-1. Ο Κοτσόλης στο 49` παραλίγο να κάνει δώρο το 1-2, αλλά ο Βάσκεθ σούταρε άτσαλα άουτ, με την Μπριζ να πιέζει πάντως και στο 54` πάλι λόγω ασυνεννοησίας πήγε να γίνει το κακό...

Οι πράσινοι έπαιζαν πίσω, όπως ήταν φυσιολογικό, χωρίς να κρατάνε όμως πολύ την μπάλα και στο 61` ο Κοτσόλης κράτησε το 1-1 στο πλασέ του Ντιαμπί. Kόντρα στη ροή του ματς, ο Εμπομπό έκανε το πιο... χαζό χέρι-πέναλτι και ο Καρέλης στο 65` με ψύχραιμη εκτέλεση σημείωσε το 2-1! Στη συνέχεια, ο Αναστασίου θέλοντας να γεμίσει το κέντρο, πέρασε και τον Λουντ αντί του Καρέλη στο 74`. Οι Βέλγοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να πιέσουν, με την κόπωση να είναι εμφανής και στις δυο ομάδες. O Παναθηναϊκός με ηρωισμό λοιπόν κράτησε το 2-1 και πάει στο Βέλγιο για πρόκριση!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Κοτσόλης, Βέμερ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46' Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46' Λαγός), Μπεργκ, Καρέλης (74' Λουντ).
ΜΠΡΙΖ (ΠΡΕΝΤ'ΟΜ): Μπρουζέζ, Ντε Φάου (80' Ντιόν), Ντουάρτε, Μέχελε, Ντε Μποκ, Σίμονς, Φόρμερ, Βάνακεν, Βίκτορ Βάθκεθ (60' Ισκιέρδο), Αμπντουλά Ντιαμπί, Μπομπό (71' Ντε Σούτερ).

ΓΚΟΛ: 37' Μπεργκ, 65' πεν. Καρέλης / 10' Μπομπό
ΚΑΡΤΕΣ: 43' Σάντσεθ (κόκκινη), 90' Πράνιτς (κίτρινη)


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags