Ο Παναθηναϊκός, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε τον αγώνα με τον Κοτσόλη κάτω από την εστία, τους Ταυλαρίδη, Τριανταφυλλόπουλο στόπερ, τον Πράνιτς αριστερά και τον Βέμερ δεξιά. Στο κέντρο από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Ζέκα, Κουτρουμπής και Λαγός, με τους Νίνη και Καρέλη να είναι πίσω από τον μοναδκό προωθημένο, Μάρκους Μπεργκ.

Πίεσε η Μπριζ στο ξεκίνημα, παραλίγο το γκολ ο Παναθηναϊκός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πιέσουν από την αρχή τους "πράσινους", που ωστόσο έδειχναν απόλυτα συγκεντρωμένοι μην επιτρέποντας ελεύθερους χώρους στην Μπριζ.

Στο 15' ήρθε το πρώτο καλό σουτ από τον Βόρμερ για τους Βέλγους, το οποίο μπλόκαρε ο Κοτσόλης, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νίνης σούταρε δυνατά, αλλά είδε τον Μπρούζες να διώχνει με δυσκολία.

Στο 26' η Μπριζ έχασε την καλύτερη ευκαιρία της να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντε Σούτερ νίκησε στον αέρα τον Βέμερ, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Μετά το πέρας του ημιώρου ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει και πέρα από την καλή ανασταλτική του λειτουργία, άρχισε να ανησυχεί την άμυνα των Βέλγων.

Το τρίλεπτο από το 44' μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (μαζί με τις καθυστερήσεις) ήταν όλα τα λεφτά για το "τριφύλλι" και από καθαρά θέμα ατυχίας δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, καθώς είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες.

Η πρώτη με τον Καρέλη που δεν μπόρεσε μέσα από ην μικρή περιοχή να βρει την μπάλα σωστά και να την στείλει στα δίχτυα, η δεύτερη πάλι με τον Έλληνα φορ που πήρε την κάθετη του Ζέκα, αλλά το σουτ του κόντραρε τελευταία στιγμή και βγήκε σε κόρνερ, ενώ η τρίτη ήταν ένα εξαιρετικό σουτ του Νίνη, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπρούζες.

"Μαύρη" επανάληψη και αποκλεισμός...

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν όπως τελείωσαν το πρώτο μέρος με μια καλή ευκαιρία του Καρέλη στο 47', αλλά και με μια φάση του Λαγού στο 50'. Όμως, παρά τις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος και δέχθηκε γκολ στο 53' με τον Κόουλς, κόντρα στην ροή του αγώνα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το 2-0 στο 57', ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάσκεθ και κόντρα της μπάλας στον Βέμερ που μπέρδεψε τον Κοτσόλη.

Μετά το 2-0 ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά για να πετύχει τουλάχιστον το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, με τον Αναστασίου να γυρίζει το σύστημα σε 4-2-2-2 και τους Λουντ, Κλωναρίδη και Πέτριτς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Την μεγαλύτερη φάση για να μειώσει το "τριφύλλι" την έχασε ο Καρέλης πριν βγει ως αλλαγή, καθώς στο 62' έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι του Μπρούζες. Το γκολ δεν ήρθε, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε μετά το 75' να πιέσει για ένα τέρμα, αλλά άφηνε πολλά κενά πίσω, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπριζ στο 82'.

Ο Κόουλς έκανε την σέντρα και ο Ουλαρέ με την άμυνα να κοιμάται δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-0 και να αποτελειώσει τον Παναθηναϊκό, που στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ασύνδετος και αποσυντονισμένος μετά τα πρώτα δύο γκολ που δέχθηκε.

Έτσι, ήρθε ο μοιραίος αποκλεισμός από το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ για τους "πράσινους" που δεν τα κατάφεραν και θα παλέψουν πλέον στα πλέι οφ του Europa League για την είσοδό τους στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΡΙΖ (Πρεντ'Ομ): Μπρουζέζ, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μέχελε, Κουλς, Σίμονς, Βάθκεθ (83' Βανάκεν), Φόρμερ, Ντε Σούτερ (77' Ουλαρέ), Ντιαμπί, Ντιρκς (67' Εμ'Μπομπό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Βέμερ, Πράνιτς, Κουτρουμπής (60' Πέτριτς), Ζέκα, Λαγός, Νίνης (73' Λουντ), Μπεργκ, Καρέλης (73' Κλωναρίδης).

Δείτε τα γκολ του ματς

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης