Να ήταν μόνο η λύση που θα πρέπει να «εφεύρει» για να βουλώσει την τρύπα που αφήνει η αναγκαστική απουσία του τιμωρημένου Μιλιβόγεβιτς τη βραδιά της πρεμιέρας του νέου Champions League, ώστε να βγει νικητής στο… πολλαπλής σπαζοκεφαλιάς «Trivial Pursuit» που του βάζει με το «καλησπέρα» των ομίλων η Μπάγερν, άρχοντας θα ήταν ο Μάρκο Σίλβα.

Η πρώτη μάχη κοντοζυγώνει, με τη διακοπή του πρωταθλήματος να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους ρυθμούς, τα πατήματα και τη χημεία που αναζητά το γρηγορότερο όλο αυτό το νέο ερυθρόλευκο οικοδόμημα και τα ζητούμενα είναι πολλά για τον Πορτογάλο προπονητή.

Νο. 1 προτεραιότητα, είναι αναντίρρητα ο αντικαταστάτης του Σέρβου σε μια τόσο καίρια θέση όπως αυτή του κόφτη μπροστά από τα στόπερ, όταν το πρωταρχικό μέλημα, πέραν πάσας αμφιβολίας, δεν είναι – έστω και γηπεδούχος – να κάνεις εσύ παιχνίδι, αλλά να δυσκολέψεις, να αναχαιτίσεις τον άλλον.

Όσο και αν το Καραϊσκάκη θα κοχλάζει την 16η Σεπτεμβρίου, με ατμόσφαιρα που θα είναι σαν από μόνη της να φωνάζει στους Βαυαρούς: «Welcome to hell», δεν θα πάψουν αυτοί να είναι το σούπερ φαβορί, με τον Ολυμπιακό να επιζητά την ανατροπή των προγνωστικών, επιδιώκοντας κυρίως την «μη ήττα».

Οπότε έτσι, ας ετοιμαστούμε για τις μεγάλες αποκαλύψεις αυτού του παιχνιδιού. Ενός 90άλεπτου «αποκαλυπτηρίων». Στο γήπεδο προβλέπεται να παρακολουθήσουμε:

* Έναν αποκαλυπτικό Σίλβα

* Τα «αποκαλυπτήρια» Καμπιάσο

* Ως και την «αποκάλυψη» Κασάμι

* Αρχίζω από το τελευταίο. Ορμώμενος από κυριακάτικα δημοσιεύματα που φέρουν τον Σίλβα να σκέπτεται και να ποντάρει σε έναν παίκτη του τον οποίο λίγο ως πολύ τον είχε «ξεγραμμένο» όλο το καλοκαίρι και που δεν φάνηκε να τον λαμβάνει υπόψη του ούτε καν στα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς για το πρωτάθλημα. Μιας που ο ίδιος ο Ελβετό-Αλβανός δεν έκανε – σε εκνευριστικό βαθμό αδιαφορίας – όρεξη να δείξει κάτι στον προπονητή του στα όποια λεπτά των φιλικών τον έβγαζε ο Σίλβα από την απόλυτη αδράνεια.

Η δήλωση του ονόματος του Κασάμι ωστόσο στην ευρωπαϊκή λίστα είχε λόγο, αιτία και σκοπό: Να πάρει από αυτόν η ερυθρόλευκη τεχνική ηγεσία όσα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα που αναγνωρισμένα υπογράφονται από την ποδοσφαιρική φυσιογνωμία του.

Και πάνω από δύναμη, τεχνική και ποιότητα ή και τα ευθύβολα δυνατά του σουτ έξω από την περιοχή, τις ευρωπαϊκές παραστάσεις του (Champions League πέρυσι, Εθνική Ελβετίας και Premier προτού έρθει στην Ελλάδα) οι οποίες είναι περισσότερες και ανώτερες άλλων συμπαικτών του. Όπως του Ανδρέα Μπουχαλάκη π.χ., που πιθανώς να βρίσκεται στις σκέψεις του προπονητή για τη θέση του κεντρικού μέσου.

Από τον Μανιάτη λείπουν τα ματς, η περιπέτεια της υγείας του είναι ακόμα νωπή και θα ήταν προφανώς παράτολμο να σκεφτόταν κάποιος να τον ξεκινούσε 11άδα σε ένα τέτοιο ματς στο οποίο το βασικό κριτήριο είναι το πόσο ετοιμοπόλεμη «προκρίνεται» κάθε υποψηφιότητα για το σχήμα που θα παραταχθεί στην πρώτη σέντρα.

Μέσα από αυτά τα ματς άλλωστε ο Παϊτίμ Κασάμι θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να παίξει μπάλα στον Ολυμπιακό άσχετα αν είναι το… φεγγάρι του ή αν… ξύπνησε καλά ή στραβά από τον ύπνο της περασμένης νύχτας. Και αυτά τα ματς και τέτοιες ευκαιρίες θα ανεβάσουν εκ νέου τις μετοχές του ιδίου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ακόμα και στην περίπτωση που προτεραιότητα του είναι να φύγει στο άμεσο μέλλον πηγαίνοντας σε μεγαλύτερο σύλλογο του εξωτερικού.

* Πηγαίνω στον Καμπιάσο. Έφτασε η ώρα του. Για αυτά τα παιχνίδια τον πήρε ο Ολυμπιακός. Και στα 35 του ο super star Αργεντινός έχει την κλάση και το «ειδικό βάρος» να κάνει τη διαφορά ακόμα και κόντρα σε μια Μπάγερν Μονάχου. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι ή έστω είναι ικανοί ορισμένοι, μετρημένοι στα δάχτυλα της μιας χειρός (Τσόρι, κλπ.). Το κακό είναι ότι ο Εστεμπάν καλείται να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει να έρθει στα απαιτητά επίπεδα φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης για να παίξει καλά το ρόλο του εκείνο το πολύ δύσκολο βράδυ στο Φάληρο. Απέμειναν 10 μέρες σκάρτες και μόλις ένα επίσημο παιχνίδι, του ερχόμενου Σαββάτου με τον Πλατανιά στο οποίο θα κάνει και πρόβα τζενεράλε εν όψει της ελληνογερμανικής μονομαχίας.
Σίγουρα από το μυαλό του Μάρκο Σίλβα περνούν ένα σωρό «αλχημείες» για να βρει «ισοδύναμα Λούκα Μιλιβόγεβιτς», μέχρι και να βάλει τον Σιόβα στο «6άρι», όπως προ τριετίας είχε παίξει στο “Emirates” εναντίον της Άρσεναλ. Θα καταλήξει όμως πιστεύω στον Καμπιάσο για εκεί και θα ψάξει κατόπιν το «8άρι» του. Στο πιθανότερο πρόσωπο του Κασάμι που προείπαμε.

* Και έρχομαι στον Μάρκο Σίλβα ο οποίος έχει το ατομικό του «μπραντεφέρ» θέλοντας να… γυρίσει τον καρπό ενός πολύ πιο πεπειραμένου και διάσημου από αυτόν, Πεπ Γουαρδιόλα. Όσα «τρικ» κι αν σχεδιάζει να κάνει του Ισπανού, όσο κι αν διακατέχεται από επιθετική φιλοσοφία, ο Ίβηρας του πρωταθλητή Ελλάδας δεν έχει πολυτέλεια επιλογών σε αυτό τον αγώνα ει μη μόνο του σκοπού που αγιάζει τα μέσα.
Αναμένεται να δούμε «άλλο Σίλβα» από αυτόν που ακούσαμε, μάθαμε, «ψιλό-είδαμε» μέχρι τώρα και εν ολίγοις από αυτόν που του έχει ανατεθεί η οργάνωση μιας ομάδας που θα σκορπάει θέαμα, που θα παίζει γοητευτική μπάλα και θα τη χαίρεται ο κόσμος.

Θα γεμίσει το κέντρο, σάμπως ήρθε η στιγμή να «στριμωχτούν» στην σύνθεση Τσόρι και Φορτούνης και να θυσιαστεί ένας καθαρός επιθετικός, θα κουτσουρευτούν όσο παίρνει και… δεν παίρνει οι διάδρομοι και οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, θα αυξηθεί η πίεση τόσο που ψηλότερα μακάρι να μη γίνεται, θα επιχειρηθούν γρήγορα χτυπήματα από τις πτέρυγες.

Θα δούμε επίσης τον Ολυμπιακό να περιμένει, να δίνει γήπεδο στα όρια της περιοχής της Μπάγερν μέχρι την σέντρα και σαφείς οδηγίες από την μεριά του πάγκου στους παίκτες για πολλή υπομονή και συγκέντρωση. Σκηνικό προβλεπόμενο για αυτά τα ματς «εξαιρετικά ειδικών συνθηκών» Δαβίδ εναντίον Γολιάθ!

Θα θυσιαστούν παίκτες, θέαμα και… επιθετικά «πιστεύω» (Σίλβα) στο βωμό του ρεαλιστικού ζητούμενου. Κι αυτό προϋποθέτει κυνισμό.

Επιβάλλεται να σπάσουν τα νεύρα των Βαυαρών. Ακόμα κι αν χρειαστεί να σπάσουν και των φίλων του Ολυμπιακού για να προκύψει το επιδιωκόμενο: Μη ήττα! Και ότι βγει παρακάτω.

Πηγή: sportit.gr