Facebook Pixel Αν ο Πεπ έλεγε «ναι» στον Κόκκαλη...
Ποδόσφαιρο
| 2015-09-16 12:12:00

Αν ο Πεπ έλεγε «ναι» στον Κόκκαλη...

Αν ο Πεπ έλεγε «ναι» στον Κόκκαλη...

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή...

Και η ιστορία θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι... Ο Σωκράτης Κόκκαλης ψάχνει για τον Ολυμπιακό το «μπαμ» το καλοκαίρι του 2001 και έχει φτάσει σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον σπουδαίο Ισπανό μέσο Πεπ Γκουαρδιόλα που μετά από μια πολύχρονη κι ιδιαίτερα πετυχημένη καριέρα με την Μπαρτσελόνα αποφασίζει στα 30 του χρόνια να παίξει στο εξωτερικό.

Οι διαπραγματεύσεις οδηγούν σε «γάμο» και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έρχεται στον Ολυμπιακό με ένα «βασιλικό» τριετές συμβόλαιο για να αποτελέσει το «μυαλό» των Πειραιωτών στη μεσαία γραμμή.

Μεταγραφή-βόμβα για τον Ολυμπιακό που μετά τους Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς συνεχίζει να βάζει στο «οπλοστάσιό» του μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στην προσπάθειά του να δυναμώσει και ευρωπαϊκά ψάχνοντας τη διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ που έχει αρχίσει πλέον να έχει μόνιμη παρουσία.

Ο Ισπανός αστέρας συνδέει το όνομά του με τις επιτυχίες του Ολυμπιακού στα χρόνια που αγωνίστηκε και αποχωρώντας από το μεγάλο λιμάνι φεύγει «γεμάτος» και έχοντας στην καρδιά του τους Πειραιώτες.

Λίγο μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ο Πεπ, που είχε πάντα στο μυαλό του να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο ως προπονητής, δέχεται να ξεκινήσει τα προπονητικά του βήματα από τους «ερυθρόλευκους»

Τίποτα από τα παραπάνω βεβαίως δεν συνέβη τελικά. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ένας από τους κορυφαίους πλέον προπονητές στον κόσμο, ο άνθρωπος που δημιούργησε τη «διαστημική» Μπαρτσελόνα και μετά την επιτυχημένη καριέρα στους «μπλαουγκράνα» ως παίκτης πρόσθεσε μια άκρως επιτυχημένη παρουσία ως προπονητής έρχεται να αντιμετωπίσει απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την ομάδα που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποτελέσει μέλος της στις αρχές του 21ου αιώνα. Ως προπονητής πια της Μπάγερν Μονάχου σε μια νέα απόπειρα να φτάσει μέχρι το τέλος του Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει και με τους Βαυαρούς το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το καλοκαίρι του 2001 ο ποδοσφαιριστής Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο μεγάλος «πόθος» του Ολυμπιακού και του Σωκράτη Κόκκαλη. Μετά από μια πολύχρονη παρουσία στην Μπαρτσελόνα από το 1990 έως το καλοκαίρι του 2001 ο Γκουαρδιόλα έψαξε τον νέο του ποδοσφαιρικό σταθμό έχοντας στα χέρια του μια πολύ καλή πρόταση από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το «μπάσιμο» του Ολυμπιακού στον περιζήτητο Γκουαρδιόλα ήταν δυναμικό, όμως παρότι αρχικά υπήρξε η αισιοδοξία πως θα πειστεί να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τα ερυθρόλευκα, η Μπρέσια μπήκε σφήνα και η λάμψη του Καμπιονάτο υπερίσχυσε για τον Πεπ. Ο Γκουαρδιόλα πήγε στην Μπρέσια όπου εν τέλει δεν του βγήκε η επιλογή του, ενώ ο Ολυμπιακός στράφηκε στον εξίσου διάσημο Κριστιάν Καρεμπέ που από τη Μίντλεσμπρο και την Πρέμιερ Λιγκ όπου έπαιζε αποφάσισε να έρθει στον Πειραιά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι σχέσεις του με τον Βαλβέρδε
Τα χρόνια πέρασαν, ο Γκουαρδιόλα ολοκληρώνοντας τη μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα έγινε προπονητής και το 2008 ανέλαβε την ομάδα της καρδιάς του, την Μπαρτσελόνα, αφού ένα χρόνο πριν είχε κάνει το «αγροτικό» του στη δεύτερη ομάδα των «μπλαουγκράνα».

Το ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός έστρεφε την προσοχή του στην ισπανική αγορά για προπονητή φέρνοντας το ίδιο καλοκαίρι τον Ερνέστο Βαλβέρδε που συνάμα ήταν ένας από τους υποψήφιους για την Μπαρτσελόνα.

Η φιλία που ενώνει Γκουαρδιόλα και Βαλβέρδε είναι ισχυρή, με τον Πεπ που εκτινάσσει τις μετοχές του στην Μπαρτσελόνα να μιλάει συχνά πυκνά για τις ικανότητες και τις επιτυχίες του φίλου του στον Ολυμπιακό. Το ίδιο και όταν το 2012 ο ίδιος αποχωρούσε από την Μπαρτσελόνα αλλά και ο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό, με τους «μπλαουγκράνα» να στρέφουν την προσοχή τους στο «μυρμήγκι» και πάλι χωρίς όμως και τότε να γίνεται ο «γάμος».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags